Veniturile SIF Muntenia au coborât cu 20% anul trecut, la 232,1 milioane lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Veniturile SIF Muntenia (SIF4) au coborât anul trecut cu 20%, la 232,1 milioane lei (52,6 milioane euro), ca urmare a scăderii încasărilor din vânzarea de participaţii din portofoliu cu 35%, la 149,6 milioane lei (aproape 34 milioane euro).

Societatea de investiţii financiare a înregistrat în 2012 venituri de 290,3 milioane lei, în condiţiile în care a vândut titluri din portofoliu în valoare de 230,2 milioane lei.

Cheltuielile au scăzut anul trecut cu peste 29%, la 81 milioane lei (18,4 milioane euro), de la 114,6 milioane lei în 2012, potrivit rezultatelor financiare preliminare transmise, luni, de SIF Muntenia Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Societatea a încheiat anul trecut cu un profit de 131,1 milioane lei (29,7 milioane euro), cu 3% peste recordul din 2012, de 127,2 milioane lei.

Potrivit statisticilor lunare, transmise de SIF Muntenia în ianuarie Bursei, societatea a consemnat un profit de 131,5 milioane lei (apoape 30 milioane euro).

În raportarea transmisă luni de SIF Muntenia Bursei, societatea nu prezintă detalii despre factorii care au influenţat principalii indicatori financiari.

Totuşi, din raportările pentru primele nouă luni transmise anul trecut Bursei, printre cele mai importante acţiuni vândute de SIF Muntenia se regăsesc Fondul Proprietatea (FP), Erste (EBS) şi BRD (BRD), arată Mediafax.

În acelaşi timp, SIF Muntenia şi-a consolidat participaţiile la SSIF Broker Cluj (BRK) şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), prin cumpărări de acţiuni de pe piaţă, şi la Banca Transilvania (TLV), prin acţiuni gratuite distribuite de bancă.

SIF Muntenia nu a înregistrat variaţii vizibile în ceea ce priveşte activul net, care la finalul anului trecut a fost de 1,061 miliarde lei (236,6 milioane euro), similar celui din 2012, potrivit raportărilor lunare transmise Bursei.

Societatea de investiţii financiare este administrată de SAI Muntenia Invest, care este controlată de SIF Banat-Crişana (SIF1).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS