VICEPREMIERUL VASILE DÎNCU: "Haideţi să dăm un «like» ţării noastre"

Ziarul BURSA #Politică / 6 iulie 2016

"Haideţi să dăm un «like» ţării noastre"

Vicepremierul Vasile Dîncu a încheiat, ieri, lucrările Forumului Administraţiei Publice Locale recomandând construcţia unui nou proiect de ţară, pornind de la capitalul de încredere de care beneficiază primarii, dar a sugerat totodată şi un management care să valorifice calităţile oamenilor.

Domnia sa a precizat: "Am auzit de la un primar un lucru foarte înţelept pe care eu, ca specialist în marketing, nu l-am uitat niciodată, faţă de multe cărţi pe care le-am uitat. Mi-a spus: «Îmi place să îi conduc pe oameni pornind de la calităţile lor». (...) Mulţumindu-vă pentru această minunată ocazie de a schimba idei şi a de pune fundamentul unui nou mandat, daţi-mi voie să folosesc un mesaj pe care să îl înţeleagă şi nepoţii noştri şi copiii noştri. Mi l-a spus un copil azi dimineaţă: Haideţi să dăm un «like» României".

Pe de altă parte, vicepremierul a apreciat că în aceste zile s-a consolidat încrederea între cei din administraţia centrală şi cei din administraţia locală. El a adăugat că încrederea, care "e un animal fricos" şi riscă să fie pierdută foarte repede, poate fi consolidată prin leadership: "Primarii sunt - şi asta v-o spun ca sociolog - cei mai iubiţi dintre pământeni. În sondaje, cea mai mare încredere - exceptând preşedintele României - o are primarul din localitate. Media depăşeşte întotdeauna 55%. Asta înseamnă că am putea, pentru un nou proiect de ţară, să ne gândim la reconstrucţia încrederii, pornind de la capitalul pe care îl aveţi dumneavoastră, primarii. Cred că acest capital poate să fie pus la fundaţia unui nou proiect de ţară. Şi o să încercăm să contribuim pentru ca dumneavoastră să puteţi acţiona ca lideri creativi ai comunităţilor".

Vicepremierul a remarcat că administraţia locală este creativă, inovativă, dar de foarte multe ori "nu a avut condiţii să îşi manifeste această creativitate". Dîncu a menţionat că la forum au fost prezenţi mulţi primari aflaţi la primul mandat şi a arătat că pentru dezvoltarea României e nevoie de proiecte, de mijloace concrete prin care visele să fie materializate. Pe de altă parte, el a spus că discuţiile cu structurile asociative ale primarilor nu au pus un prim accent asupra salariilor.

"E un lucru pe care îl recunoaştem: avem o mare responsabilitate şi o datorie pentru cei care lucrează în administraţia locală în acest moment. Sper ca, în scurt timp, în anii viitori să găsim resurse pentru a salariza decent pe cei care lucrează acolo, pentru că le vom cere din ce în ce mai multă performanţă", a subliniat el, citat de Agerpres.

Dîncu a constatat o fericită coincidenţă în faptul că, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis invita la Cotroceni şefii partidelor politice şi principalii oameni din stat, pentru a lansa ideea unui proiect de ţară, în Palatul Parlamentului o mie de reprezentanţi ai administraţiei publice locale îşi prezentau, la rândul lor, proiectele de comunitate. "Mi se pare că e un moment astral, cum spune un scriitor austriac, un moment astral pe care sper să nu îl ratăm de astă dată", a spus el.

Vicepremierul a adăugat că Guvernul va pune accent în perioada următoare pe oferirea expertizei în teritoriu pentru proiecte de dezvoltare zonală, mai ales în zonele cele mai sărace, cu decalaj mare de dezvoltare. El a mai precizat că Executivul nu îşi doreşte "o administraţie locală supusă, clientelară, subordonată", ci una "vie, autonomă şi puternică", un actor principal al dezvoltării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro