Abonament gratuit

Vicepreşedintele CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă

Ziarul BURSA #Anticorupţie /

Procurorul Luminiţa Palade, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile făcute de către deputatul Sebastian Ghiţă atât în discursul susţinut în Parlament, cât şi într-un interviu televizat.

"Luminiţa Palade, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, (...) a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul deputat Sebastian Ghiţă a fost adusă atingere independenţei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi sistemului judiciar în ansamblul său", se arată într-un comunicat CSM.

Conform sursei citate, sesizarea vizează afirmaţiile făcute de deputat într-un interviu difuzat în cadrul "Ştirilor" postului de televiziune B1 TV în data de 29 martie, la ora 22:00, precum şi cele cuprinse în discursul susţinut în şedinţa plenului Parlamentului din 30 martie.

Sebastian Ghiţă a susţinut miercuri în plenul Camerei Deputaţilor că Legislativul este supus unei presiuni uriaşe, iar arestarea este folosită ca instrument modern de tortură pentru a obţine noi denunţuri.

El a adăugat că cei mai importanţi lideri politici ai ţării au dosare sau li se pregătesc: "Vreau să vă spun adevărul. Trăim astăzi într-o Românie în care preşedintele Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar pe care, cumva, soţia sa îl poate avea. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, e ameninţat pe surse cu dosare şi percheziţii la foştii colaboratori. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, are două dosare în lucru. Foşti prim-miniştri ai României au fost arestaţi, au dosare sau au dosare în lucru. Procurorul general a fost demis cu un dosar. Şefi de servicii de informaţii au dosare, şefii tuturor partidelor din România sunt în instanţă sau au dosare, inclusiv Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Şefii tuturor instituţiilor media au dosare. Mii de medici, de profesori, de oameni de afaceri şi funcţionari au dosare. Mii de firme româneşti au fost distruse cu dosare. Care este rezultatul? România a pierdut 5 miliarde de euro din bani europeni", a susţinut deputatul.

Sebastian Ghiţă a adăugat că se cere arestarea sa pentru a-l forţa să devină denunţătorul lui Victor Ponta şi că de un an i se sugerează să facă acest denunţ: "De ce vor capul lui Ponta? Pentru că a refuzat să facă anumite compromisuri. Pentru că şi-a făcut datoria cu demnitate. Pentru că astăzi are o cotă de popularitate mai mare decât puternicii zilei. Declar public astăzi, aici, în faţa dvs: nu am nimic de denunţat despre activitatea lui Victor Ponta. Aminteam despre dosarul soţiei preşedintelui Iohannis. Am văzut-o cu toţii pe soţia lui Liviu Dragnea inculpată pentru o faptă minoră petrecută acum 10 ani. Acuzaţia gravă era că nu şi-a sancţionat două colege de birou care au întârziat la program. Am aflat o altă informaţie secretă dintr-un dosar al procurorilor de la DNA Ploieşti. Se chinuie de trei luni să-i facă un dosar şi soţiei lui Victor Ponta în speranţa că vor fabrica încă un alt dosar acestei familii. Am informaţia de pe site-ul comisarul.ro".

Ambasada SUA reacţionează faţă de votul din Parlament în cazul lui Ghiţă

Ambasada SUA a comentat cazul votului parlamentar în cazul lui Sebastian Ghiţă şi a atras atenţia, într-o poziţie trimisă Realitatea TV, că imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a proteja pe cineva.

"Aşa cum am spus de multe ori în trecut, reducerea corupţiei este vitală pentru prosperitatea, securitatea şi dezvoltarea generală a României. Deşi nu comentăm cu privire la cazuri individuale, un principiu esenţial al democraţiei este faptul că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva", spune ambasada SUA.

Zgonea: "Dacă Ghiţă are informaţii, să le ducă la DNA"

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat ieri că nu îi este teamă de nimic şi că, dacă Sebastian Ghiţă are informaţii despre el, ar trebui să le ducă la DNA.

Întrebat, la sediul PSD, cum comentează afirmaţiile deputatului Sebastian Ghiţă care a susţinut în plenul Camerei că Valeriu Zgonea ar avea două dosare în lucru la DNA, preşedintele executiv al social-democraţilor a spus: "Domnul Sebastian Ghiţă să răspundă singur la afirmaţiile pe care le face. Dacă domnia sa are informaţii să le ducă la Direcţia Naţională Anticorupţie", potrivit Agerpres.

Zgonea a spus că face politică "cu pasiune" şi că este "un luptător pentru cauze comune, nu pentru cauze personale".

"Nu mi-e teamă de nimic. Mi-am angajat viaţa şi destinul în această muncă politică, o fac cu plăcere şi cu pasiune. Sunt un luptător pentru cauze comune, nu pentru cauze personale. (...) O parte din nemulţumirile colegilor sunt legate de anumite cauze comune ale acestei societăţi pe care o dorim cu toţii democratică şi europeană. Nu am ce să comentez. Dacă cineva face anumite afirmaţii trebuie să-şi răspundă în faţa dumneavoastră ca jurnalişti la aceste afirmaţii", a explicat Zgonea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie