VIDEOCONFERINŢA "POSIBILITĂTI DE COOPERARE ÎNTRE BURSELE DE VALORI DIN CENTRUL ŞI ESTUL EUROPEI" / SINIŠA KRNETA, CEO BURSA DE VALORI BELGRAD:"Cooperarea trebuie să urmărească transformarea investitorilor locali în investitori regionali"

V.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Bursele din regiune / 28 mai 2021

Siniša Krneta

Siniša Krneta

Bursa de Valori din Belgrad (Serbia) doreşte să fie parte în procesul de cooperare regională în Europa Centrală şi de Est, spune Siniša Krneta, CEO-ul instituţiei, care consideră că actorii din regiune trebuie să identifice soluţii menite să consolideze această colaborare - fie în cadrul unei coaliţii, fie printr-o altă modalitate de integrare orizontală.

Siniša Krneta subliniază: "Pentru o cooperare regională între bursele din Europa Centrală şi de Est sunt necesare abordarea comună la nivelul infrastructurii, noi alternative de investiţii şi o promovare comună. O astfel de cooperare ar trebui să se axeze pe transformarea inves­titorilor locali în investitori regionali. Decidenţii politici care stabilesc cum să arate ecosistemul ar trebui să ajute inves­titorii de la nivel local, naţional.

Abordarea politicilor în domeniu ar trebui să fie în spirală: noi lucrăm pentru regiune, iar regiunea lucrează în favoarea noastră".

Siniša Krneta mai spune: "În ultima vreme au apărut iniţiative menite să influenţeze decidenţii politici. Piaţa de capital s-a confruntat cu o dezvoltare foarte rapidă a tehnologiei, în paralel cu procesul globalizării. Digitalizarea a devenit un proces crucial, iar orice provocare aduce cu sine şi o oportunitate care poate fi valorificată. Noi, cei din regiune, am putut răspunde bine provocărilor apărute în trecut. Acum sunt mai multe iniţiative în derulare, dintre care unele vor fi de succes".

Oficialul Bursei din Belgrad subliniază, însă, că piaţa de capital este un motor pentru creşterea economiei unei ţări, iar în acest context, dezvoltarea unei strategii în domeniu este o condiţie de bază pentru orice piaţă de capital emergentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb