VIDEOCONFERINŢA "POSIBILITĂTI DE COOPERARE ÎNTRE BURSELE DE VALORI DIN CENTRUL ŞI ESTUL EUROPEI" / MAHMUT AYDOĞMUŞ, DIRECTOR RELAŢII INTERNAŢIONALE, BURSA DIN ISTANBUL:"Regiunea trebuie să aibă o nişă prin care să atragă investitorii"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Bursele din regiune / 28 mai 2021

Mahmut Aydoğmuş

Mahmut Aydoğmuş

Pieţele bursiere ale Europei Centrale şi de Est trebuie să aibă o nişă care să le facă atractive pentru investitori, consideră Mahmut Aydoğmuş, PhD, Director (Act.) Relaţii Internaţionale în cadrul Bursei din Istanbul.

Mahmut Aydoğmuş a spus: "În ceea ce priveşte colaborarea dintre burse, nu am o soluţie miraculoasă (engl. silver bullet solution) şi nu cred că este o sarcină uşoară.

Dar cred că este important ca discuţiile să continue. Viaţa este plină de surprize, iar dezvoltările recente, în special în ceea ce priveşte tehnologia, digitalizarea, aduc multe oportunităţi. Consider că regiunea Europei Centrale şi de Est are multe avantaje (...). Bursa Istanbul este deschisă pentru dezvoltarea unor proiecte de colaborare semnificative, robuste şi benefice pentru toate părţile, atât cu burse din zona Europei Centrale şi de Est, cât şi din afara ei".

Oficialul bursei din Istanbul a adăugat: "Cred că regiunea trebuie să aibă o nişă prin care să atragă investitorii. Nu ştiu care poate fi aceasta. Poate dezvoltarea unui produs legat de sustenabilitate, sau a unui produs legat de tehnologie, sau anumite companii etc. În final, activul de bază este cel care atrage investitorii".

În ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital din ţara sa, Mahmut Aydoğmuş a subliniat că în Turcia există aceleaşi priorităţi ca în pieţele Europei Centrale şi de Est.

"Bineînţeles că prioritatea principală este dezvoltarea bazei de investitori care, în special după pandemie, a avut o creştere surprinzătoare. Ani la rând, numărul de conturi active a rămas în jur de 1,2 milioane. Dar în ultimul an şi jumătate, numărul de conturi active a crescut de mai mult de două ori, până la 2,7 milioane. Covid-19 a făcut ceea ce noi nu am reuşit să facem în ultimii 20 de ani. Este ceva cu adevărat surprinzător", a spus oficialul bursei din Istanbul.

De asemenea, sistemul financiar al Turciei este dominat de bănci, iar capitalizarea bursieră faţă de PIB este de 32,5%, a mai punctat Mahmut Aydoğmuş, care a conchis: "Dar încercăm să ne dezvoltăm piaţa de capital, iar pentru asta încercăm să diversificăm, să oferim tot mai multe produse investitorilor, inclusiv indici, servicii de date etc. Lucrăm la toate aceste aspecte pentru a deveni tot mai relevanaţi în spaţiul pieţelor de capital şi pentru a creşte ponderea pieţei în sistemul nostru financiar".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb