Viktor Orban: "Imigranţii trebuie să rămână în afara graniţelor UE până când cererea lor de azil este evaluată"

F.D.
Internaţional / 17 aprilie

Viktor Orban: "Imigranţii trebuie să rămână în afara graniţelor UE până când cererea lor de azil este evaluată"

Cea mai importantă întrebare în ceea ce priveşte Pactul UE privind migraţia şi azilul este dacă cei care doresc să vină în Europa pot rămâne pe teritoriul Uniunii până când cererea lor de azil este evaluată sau dacă trebuie să rămână în afara graniţelor acesteia până la luarea unei decizii. Atât timp cât nu se răspunde la această întrebare, nicio prevedere a UE referitoare la migraţie nu va funcţiona, a declarat premierul ungar Viktor Orban, marţi, la Bruxelles, relatează MTI.

Prim-ministrul maghiar a purtat o conversaţie cu public cu fostul prim-ministru polonez Viktor Mateusz Morawiecki, respectiv Fabrice Leggeri, fostul şef al Frontex, agenţia UE pentru protecţia frontierelor, capul de listă al partidului francez de dreapta Adunarea Naţională (RN) pentru Parlamentul European.

Orban a spus că indiferent de ideile care apar cu privire la Pactul UE privind migraţia şi azilul, întrebarea la care trebuie găsit un răspuns este cea a şederii în UE. "Aceasta este linia roşie. Dacă acest punct nu este îndeplinit, toate celelalte vor rămâne nerezolvate, a explicat premierul.

"Dacă nu suntem suficient de curajoşi pentru a o spune: toată lumea trebuie să rămână în afara graniţelor până când se ia o decizie în cazul lor, orice altă hotărâre am lua, ea nu va funcţiona", a subliniat şeful guvernului de la Budapesta.

Dacă adoptarea pactului privind migraţia va avea loc cu vot majoritar, şi nu cu unanimitate, întregul pact nu va funcţiona, iar implementarea sa va fi paralizată, a avertizat Viktor Orban.

Premierul maghiar a amintit: Comisia Europeană a chemat Ungaria în faţa instanţei UE, întrucât a constatat că legislaţia maghiară privind migraţia nu este conformă cu legislaţia UE.

"Cu toate acestea, Ungaria rezistă şi luptă", a subliniat Orban.

El a lansat un nou atac la adresa miliardarului de origine maghiară George Soros, afirmând că nu trebuie uitat nici de planul Soros care vizează organizarea migraţiei.

"Luptăm împotriva unui grup organizat numit imperiul Soros. Împotriva reţelei Soros, care plăteşte ONG-uri pentru a ne ataca sistemul juridic, pentru a desfăşura activităţi ilegale împotriva naţiunii noastre", a afirmat Viktor Orban.

Politicianul maghiar a susţinut că aşa-numiţii liberali şi comuniştii sunt apropiaţi unii de ceilalţi, pentru că ambilor le plac procedurile birocratice centralizate - în loc să creadă în libertate. Orban a atras atenţia că, potrivit experienţei din Europa Centrală, foştii comunişti se transformă cu foarte mare uşurinţă în liberali.

Despre politica UE, Viktor Orban a afirmat: "Ultimii cinci ani ai Uniunii Europene au vizat realizarea unora dintre obiectivele actualei conduceri. Tranziţia verde a eşuat, pentru că este contrară evidenţelor economice şi industriale".

Tranziţia verde nu poate fi motivată politic, iar dacă totuşi acest lucru se întâmplă, ea distruge competitivitatea economiei europene. "Aici ne aflăm în prezent", a subliniat politicianul maghiar.

În ceea ce priveşte efectele economice ale războiului din Ucraina, şeful guvernului de la Budapesta a spus că, în ciuda bunăvoinţei, măsurile care pot apărea sunt unele care creează dificultăţi economiei europene, aşa cum se poate vedea deja în cazul fermierilor europeni.

"Pentru o rezolvare şi pentru evitarea altor crize este necesar să se stabilească ce ar trebui să facă UE cu privire la problema războiului. Iar acest lucru ar trebui separat, cât mai mult posibil, de problema aderării Ucrainei la UE, a spus Viktor Orban.

Referindu-se la Fondul de Redresare şi Rezilienţă a UE de după epidemia de coronavirus, Viktor Orban a amintit că până acum, Ungaria nu a primit niciun ban din aceste surse, ci fondurile UE au devenit un instrument de şantaj. Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a spus-o clar: motivul pentru care Ungaria nu va primi banii este politica sa de migraţie, a adăugat premierul maghiar.

Toate iniţiativele majore ale actualei conduceri UE au eşuat, a conchis Viktor Orban.

"Actuala conducere a UE trebuie să plece, iar noi avem nevoie de oameni noi. Planul este să venim şi să ocupăm Bruxelles-ul", a declarat prim-ministrul, în capitala Belgiei.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Trebuie sa ramana in afara granitei definitiv.

  opozitia din ungaria va scoate rapid din joc orbanismul

  1. "opozitia din ungaria" de 14 ani tot asteapta degeaba,

   sa ajunga la putere,la unguri actiuni de tip "maidan" nu merge,

   1848 si 1956 au aratat clar ca libertatea trebuie "castigata" 

  Daca migrantii vor sa traiasca in Ungaria, Polonia, Slovenia, .. Romania, trebuie sa treaca la catolicism, ortodoxism si sa renunte in favoarea Ungariei, Poloniei, Romaniei, ... la toate drepturile patrimoniale si bunurile pe care le detin in tarile din care au plecat, in favoarea statelor care ii accepta. Ca si eu vreau sa am palntatii de maslini si palmieri si portocali, lamai, in Siria, Libia, Afganistan, Pakistan, si ... Conditia nu trebuie insa extinsa si la Germania care impune cu inconstienta acceptatea migrantilor fara conitii. Germania, sa se distruga in pace.

  O solutie ar fi ca toti imigrantii sa fie tinuti intr-un teritoriu situat in afara UE pana cand cererea de azil este evaluata.

  Si aici ar fi doua optiuni: o baza in Libia si inca una in ciprul turcesc. 

  In plus, ar trebui limitat numarul de permise de munca pt persoanele non-UE, la pachet cu limitarea acestora la maxim 5 ani. Dupa 5 ani sa se intoarca acasa fara dreptul de a cere prelungirea permisului sau emiterea unuia nou. 

  Presedintele Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit intr-un interviu cu Tian Wei,

  a declarat lucruri "foarte interesante" ; 

  TW: De ce nu se duc migrantii in tarile arabe ? 

  AAG: Foarte simplu.Cand trec hotarele si cer azil,primul lucru obligatoriu este o declaratie scrisa, 

  in care se obliga sa respecte legile tarii primitoare,iar daca incalca legea,va accepta pedeasa 

  (care in cazuri grave pot fi si pedeapsa cu moartea),iar dupa ispasirea pedepsei va fi deportat  

  in tara de origine.Declaratia va cuprinde si obligatia migrantului ca ajutoarele primite de la stat, 

  sa returneze in decurs de 2 ani,in caz contrar se va confisca toata averea/bunurile si va fi trimis 

  fortat in tara de origine.Daca sunt analfabeti,declaratia va fi semnat cu amprenta degetului.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb