VIRGIL POPESCU:"Nu aveam de unde să ştiu ce se întâmplă la depunerile la Măsura 3"

S.B.
Politică / 23 februarie

"Nu aveam de unde să ştiu ce se întâmplă la depunerile la Măsura 3"

Fostul ministru al Economiei Virgil Popescu susţine că nu a avut elemente care să prefigureze modul în care a evoluat situaţia legată de înscrierea în platforma de granturi pentru Măsura 3 de sprijin, măsură în privinţa căreia actualul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că are suspiciuni de corupţie şi a sesizat DNA, informează news.ro.

Popescu declară că a fost întrebat dacă doreşte să i se aloce un cont în platformele de înscriere pentru cele trei măsuri, dar a refuzat şi consideră că sesizarea DNA va duce la blocarea temporară a alocării sprijinului financiar către IMM-uri.

Virgil Popescu, cel care era titularul portofoliului Economiei atunci când au început măsurile de ajutor de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii, a spus că nu a avut date care să arate că ar putea fi probleme legate de fraudă în ceea ce priveşte înscrierile companiilor în platformă pentru a beneficia de ajutoarele de stat. El a explicat că Măsura 3 a fost deschisă în 4 decembrie şi a predat documentele legate de acest proiect înainte ca el să fie finalizat.

"Nu aveam de unde să ştiu ce se întâmplă la depunerile la Măsura 3. Eu zic că şi Măsura 1, şi Măsura 2, şi Măsura 3 sunt măsuri binevenite şi au fost bine gândite. E adevărat, am fost întrebat şi la Măsura 1, şi la Măsura 2, şi la Măsura 3 dacă îmi doresc cont în aplicaţie, am spus nu. Nu-mi trebuie cont în aplicaţie. Asta a fost interacţiunea mea: discutam cu oamenii de acolo şi le ceream în fiecare zi situaţii, sau în scris, câte dosare au demarat, câte au fost plătite, o situaţie centralizatoare zilnică care mi se aducea la cunoştinţă. Nu m-a interesat niciodată ce companii sunt, cum sunt, cine vine, cu ce vine, nu cred că interesează şi nu cred că vreun ministru trebuie să-l intereseze acest lucru. Din păcate, se ajunge la un scandal în presă care dăunează mediului de afaceri", a afirmat Virgil Popescu, luni seară, la B1 Tv.

Popescu a adăugat că ar fi fost "un pic mai atent cu declaraţiile" şi nu ar fi considerat punctajele date de calculator companiilor înainte ca aplicaţiile să fie văzute de evaluatori, întrucât punctajele acordate de aplicaţia informatică "nu sunt cele reale".

"Cred că s-au luat nişte decizii pripite, nu ştiu cine a avut acea decizie acolo, care au agitat spiritele şi s-a ajuns în situaţia aceasta în care nu trebuia să se ajungă. Din păcate, odată cu sesizarea DNA-ului, trebuie lămurit acest aspect, dar probabil că fondurile vor fi blocate o perioadă de timp", a declarat Virgil Popescu.

Actualul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat, joi, că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate IMM-urilor. Ministrul a făcut această precizare în replică la anunţul PSD privind iniţierea unei moţiuni împotriva sa.

"În momentul în care am aflat că există suspiciuni legate de unele înscrieri în platformă, am anunţat imediat. Când vezi că există o problemă, trebuie s-o anunţi. Am cerut oprirea accesului la platformă şi am emis un comunicat legat de această acţiune în aceeaşi zi. Lucrurile acestea sunt verificabile în presă şi în arhiva de comunicate a Ministerului. Am arătat foarte transparent toate problemele şi am depus inclusiv o plângere penală in rem la DNA legata de suspiciuni de coruptie in acest caz, de comun acord cu domnul premier, Florin Cîţu", a afirmat Năsui, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Trei nepriceputi stasu cu banii in mana.

    Banu-i ochiul dracului ...

    Tot vorbim despre ajutorul primit prin intermediul granurilor...care ajutor??? Nimic transparent in afara de o banala informatie statistica ...doar un numar de cereri , din care in lucru , aprobate , respinse...etc ... dar o lista ??? cu admisi , respinsi ... nimic ...asta este transparenta ??? Prin urmare , pana vin AJUTOARELE ...mult promise , firmele care au depus cereri , ajung la faliment . Se vorbeste despre faptul ca bugetul nu este aprobat , ....care buget ??? Din cate stiu , ajutoarele vin de la UE ..nu din buget ...atunci ce sa intelegem? Ca ajutoarele au fost deja cheltuite pe alte AFACERI !!!!!?????

    IO NU -S DE-AICI FRĂȚIKĂ !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1486
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5849
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7813
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9139

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro