Virgil Popescu: "România susţine dezvoltarea programului nuclear civil"

G.D.
Politică / 28 martie

Virgil Popescu: "România susţine dezvoltarea programului nuclear civil"

România susţine dezvoltarea programului nuclear civil, deoarece nu este posibilă decarbonizarea fără energie nucleară, afirmă ministrul Energiei, Virgil Popescu, transmite Agerpres.

"Astăzi (marţi n.r) mă aflu la Bruxelles, la şedinţa Consiliului Transporturi, Telecomunicaţii şi Energie. La prima oră am participat la o întâlnire cu mai mulţi miniştri din statele UE pentru a discuta detalii despre măsurile de susţinere a energiei nucleare. România susţine dezvoltarea programului nuclear civil, pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate. De aceea este nevoie de cooperare la nivelul statelor UE pentru a putea să ne atingem ţintele asumate", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Conform informaţiilor de pe site-ul CE, miniştrii de resort din Uniunea Europeană vor încerca în cadrul acestei reuniuni să ajungă la o orientare generală în legătură cu pachetul de măsuri privind gazele şi hidrogenul, care va include o propunere de Directivă şi o propunere de Regulament privind normele comune pentru pieţele interne de gaze şi hidrogen.

Miniştrii Energiei vor încerca să ajungă şi la un acord politic privind prorogarea Regulamentului Consiliului referitor la reducerea voluntară a cererii de gaze naturale cu 15%, care ar urma să fie menţinută până în martie 2024.

De asemenea, miniştrii vor avea şi o primă dezbatere orientativă privind propunerea de revizuire a configurării pieţei de electricitate a UE. Propunerea are ca obiectiv creşterea rezilienţei şi stabilităţii pieţei de energie în blocul comunitar, protejarea consumatorilor şi companiilor de volatilitatea preţurilor electricităţii pe termen scurt şi impulsionarea investiţiilor în energii regenerabile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. incepem sa vorbim de uraniu?

    nu lasam uraniul sa doarma pe grafic ca pret? 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9575
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7071
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.0889

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro