VOLODIMIR ZELENSKI:"Lupte acerbe au loc în multe secţiuni ale frontului de peste 2.000 de kilometri"

F.D.
Internaţional / 26 septembrie

"Lupte acerbe au loc în multe secţiuni ale frontului de peste 2.000 de kilometri"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă, în mesajul adresat poporului, ieri noapte, că mobilizarea criminală este folosită de Rusia nu doar pentru a prelungi suferinţa oamenilor din Ucraina şi pentru a destabiliza şi mai mult lumea, ci şi pentru a extermina fizic oameni - reprezentanţi ai popoarelor indigene care trăiesc în teritoriile controlate până acum, temporar, de Federaţia Rusă, potrivit News.ro.

El mai spune că lupte acerbe au loc în multe secţiuni ale frontului de peste 2.000 de kilometri, în regiunea Doneţk, Harkov, Herson, precum şi regiunile Mykolaiv şi Zaporojie.

Preşedintele Ucrainei anunţă că lupte acerbe au loc în multe secţiuni ale frontului cu o lungime totală de peste 2.000 de kilometri, în regiunea Doneţk, regiunea Harkov, Kherson, precum şi regiunile Mykolaiv şi Zaporizhia.

"Avem rezultate pozitive în mai multe direcţii. Şi indiferent ce se întâmplă săptămâna aceasta în Rusia, indiferent ce măsuri plănuieşte statul terorist - politice sau militare - sarcinile statului nostru, sarcinile Ucrainei, nu se pot schimba: luptăm pentru viaţă şi libertate pentru toţi ucrainenii", spune liderul ucrainean.

Zelenski anunţă că săptămâna aceasta va avea loc un nou val al activităţii noastre diplomatice.

"Nevoile noastre, poziţiile noastre, punctul nostru de vedere cu privire la modul de a opri răul rusesc vor fi auzite peste tot în lume, absolut peste tot. De asemenea, vom pune un accent deosebit. Accent pe faptul că mobilizarea criminală este folosită de Rusia nu doar pentru a prelungi suferinţa oamenilor din Ucraina şi pentru a destabiliza şi mai mult lumea, ci şi pentru a extermina fizic oameni - reprezentanţi ai popoarelor indigene care trăiesc în teritoriile controlate până acum, temporar, de Federaţia Rusă", mai spune el.

Volodimir Zelenski arată că "situaţia din Crimeea ocupată este catastrofală, iar informaţiile despre poporul tătar din Crimeea sunt pe deplin confirmate.

"Acelaşi lucru se întâmplă pe teritoriul Rusiei însăşi. Aceasta este o politică imperială deliberată. Aceasta este o lovitură pentru popoarele din Daghestan şi din întregul Caucaz, de exemplu, pentru popoarele indigene din Siberia şi din alte teritorii.

Preşedintele Ucrainei a transmis în limba rusă, pentru "tovarăşii" ruşi: "Aceasta nu este un fel de colecţie de popoare din Rusia, nu insigne sau steaguri undeva pe hartă, nu. Acestea nu sunt ambalaje de bomboane - aceştia sunt oameni reali. Şi abia acum începeţi să o auziţi, dar încă nu peste tot. Vedem că oamenii, în special, în Daghestan, au început să lupte pentru viaţa lor. Vedem că au început să înţeleagă că este vorba de viaţa lor. De ce ar trebui ca soţii, fraţii, fiii lor să moară în acest război? Într-un război pe care îl doreşte un singur om. Într-un război împotriva poporului nostru, pe pământul nostru. El nu-şi trimite copiii la război. Luptaţi pentru a vă asigura că copiii voştri nu sunt trimişi să moară - toţi cei care pot fi luaţi de această mobilizare criminală a Rusiei. Pentru că dacă veniţi să luaţi vieţile copiilor noştri - vă spun în calitate de tată - nu vă vom lăsa să plecaţi în viaţă".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. BAI , CE-I PLACE PITICULUI ASTA , SA INTARATE !!!!!!!!!!!!! PE ALA , CONTRA LUI ALA , PE ALA CONTRA LUI ALALALTUL !!!!!!!!!!!!!!!! ROMANIA N-AR AVEA NEVOIE DE NICI UNUL DIN MULTIMEA DE LICHELE CARE NE CONDUC !!!!!!!!!!!!!!! EL , DE UNUL SINGUR , AR FI DE AJUNS PENTRU PROPAGANDA !!!!!!!!!!!!!!! AR AMETII SI ZAPACII POPULATIA , CE , ILIESCU E UN NIMIC IN COMPARATIE CU EL , DE L-AR ALEGE PRESEDINTE DE TARA , PENTRU URMATOARELE 10 MANDATE !!!!!!!!!!!!!!! SI TOVARASUL LENIN , S-AR UITA LA EL CHIONDORASI , CA-I IA PAINEA DE LA GURA !!!!!!!!!!!!!! STALIN , L-AR FI EXECUTAT DEJA , CONSIDERANDU-L UN ''''''' PERICOL '''''''. CA E , PREA TARE IN CLANTA !!!!!!!!!!!!!!! ASTA ESTE !!!!!!!!!!!!! SI EU RECUNOSC , CU MULTA URA SI OFTICA : DA , E BUN LA CAPITOLUL ORACAIALA !!!!!!!!!!!!!! ASA A-TI OAMENII OPTIMISTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Mobilizarea a 1 000 000 de oameni de Zelenski,

    era minunat,democratic. 

    Mobilizar ea a 300 000 de rusi este criminal,dictatorial, 

    Sa traiasca razboiul care aduce profit urias ptr. USA  

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro