Vrancart va distribui un dividend cu randament de 4,6%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 aprilie 2021

Producătorul de hârtie, carton şi ambalaje Vrancart Adjud (VNC) va repartiza, din profitul anului trecut, dividende în sumă de zece milioane de lei, în urma votului de ieri al acţionarilor, a anunţat compania printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul pe titlu este de 0,0097 lei, distribuţie care faţă de preţul acţiunilor VNC de ieri, de la 16:30, de 0,21 lei, oferea un randament brut de 4,6%. Data înregistrării, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 12 august, în timp ce plăţile vor fi făcute începând cu 31 august.

Tot ieri, acţionarii Vrancart au aprobat majorarea capitalului social al companiei cu suma de 17,19 milioane de lei, de la 103,16 milioane de lei la 120,36 milioane de lei, prin emiterea a 171,94 milioane de acţiuni noi, în două etape.

Într-o primă etapă, vor putea subscrie cu drept de preemiţiune, în baza drepturilor de preferinţă, investitorii ce vor deţine acţiuni la data de 18 mai, preţul de emisiune pentru noile acţiuni fiind de 0,1 lei/acţiune. Titlurile rămase nesubscrise în urma exercitării dreptului de preemiţiune din prima etapă vor fi oferite spre subscriere acţionarilor societăţii care au subscris şi şi-au exprimat opţiunea de a subscrie în etapa a doua, proporţional cu numărul de acţiuni deţinute. Preţul de emisiune pentru noile acţiuni ce se vor emite şi subscrie în această etapă este 0,11 lei/titlu.

De asemenea, acţionarii producătorul de hârtie, carton şi ambalaje au aprobat majorarea capitalului social al Vrancart Recycling (societate deţinută de Vrancart) cu suma de 15,6 milioane de lei, prin aport integral în numerar, respectiv de la un milion de lei (capital actual), la 16,6 milioane lei.

Tot ieri, acţionarii l-au ales pe El Lakis Rachid ca membru al Consiliului de Administraţie pentru un mandat egal cu perioada rămasă până la expirarea mandatului administratorilor aflaţi în funcţie, respectiv 27 aprilie 2022. Acesta era membru provizoriu al board-ului Vrancart, după ce i-a luat locului la Najib El Lakis.

Pentru anul trecut, Vrancart a raportat un profit net de 18,53 milioane de lei, cu 19% sub cel din 2019, în timp ce cifra de afaceri s-a ridicat la 286,47 milioane lei, în scădere cu 5% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

SIF Banat-Crişana deţine 75,06% din producătorului de hârtie, carton şi ambalaje în timp ce Pavăl Holding, vehicul investiţional controlat de fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, are 17% din companie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. El Lakis nu avea probleme penale?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb