Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Xerox ia în calcul preluarea HP

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Producătorul american de fotocopiatoare Xerox Holdings Corp. intenţionează să lanseze o ofertă de preluare - în acţiuni şi numerar - a producătorului de computere personale HP Inc., conform Wall Street Journal (WSJ), care citează surse apropiate discuţiilor.

Conform surselor, board-ul Xerox a luat în discuţie marţi această posibilitate, însă nu există vreo garanţie că Xerox va lansa în cele din urmă oferta sau că aceasta, odată înaintată, va avea succes. Sursele mai spun că eventuala ofertă ar fi mai mare decât valoarea actuală de piaţă a HP, care se ridică la 27 de miliarde de dolari.

Xerox nu a comentat informaţia publicată de Reuters, iar oficialii HP au informat că nu fac declaraţii pe marginea speculaţiilor de pe pieţe.

Potrivit WSJ, dacă afacerea va avea loc, entitatea combinată va putea realiza economii anuale de 2 miliarde de dolari.

Amintim că, săptămâna aceasta, Xerox a decis să îşi vândă participaţia de 25% din Fuji Xerox - societatea mixtă pe care o deţine împreună cu Fujifilm Holdings -, obţinând în schimb 2,3 miliarde de dolari. Tranzacţia pune capăt unei dispute prelungite privind o potenţială fuziune a celor două companii.

Xerox a precizat că intenţionează să utilizeze pentru achiziţii banii din tranzacţie, adăugând că urmăreşte, de asemenea, să restituie bani acţionarilor şi să achite datorii de 550 de milioane de dolari care au scadenţa în decembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS