Yenul japonez - valuta anului in 2011

F. A.
Comunicate de presă / 5 ianuarie 2012

Dacă bursele de valori au reamintit de criza din 2008, dintre metalele preţioase doar aurul a mai "strălucit" puţin şi foarte puţine valute au înregistrat performanţe notabile în lupta acerbă pentru devalorizare, se arată într-o analiză Admiral Marketsm, remisă redacţiei.

Investiţiile în pieţele financiare au fost o provocare dură în anul 2011, câştigând doar cei care au speculat pe termen scurt - mediu, intuind direcţia corectă a pieţei.

Surprinzător poate, valuta anului a fost yenul japonez, în pofida catastrofei din luna martie, a randamentului nul cât şi a intervenţiilor Băncii Centrale şi a deficitului imens, de circa 200% din PIB, ce se reflectă în evoluţia celui mai important indice bursier nipon. Totuşi, piaţa japoneză a fost privită drept una mai puţin riscantă decât cea americană sau europeană, urmare a acţiunilor de finanţare internă a datoriilor şi repatrierii capitalului după dezastrul natural, crescând astfel cererea pentru yeni.

Dolarul şi yenul au profitat de criza din zona euro în a doua jumătate a anului, chiar dacă această evoluţie nu reflectă realitatea despre ritmul economiei americane şi japoneze, fiind posibil ca în cele din urmă cursurile de schimb să urmărească mai mult performanţa şi condiţiile economice ale ţărilor.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro