ZIARUL BURSA

29 mai 2006

"Allianz" se extinde în China şi India

Alina VasiescuInternaţional / 29 mai 2006

Compania germană de asigurări "Allianz" AG, cea mai mare din Europa, se va extinde în China şi India, potrivit planului privind majorarea cîştigurilor în două dintre cele mai populate state, care au creşteri economice semnificative.

Pierderi pentru divizia elenă a "Société Générale"

Alina VasiescuInternaţional / 29 mai 2006

"Geniki Bank", divizia elenă a grupului financiar francez "Société Générale", a înregistrat pierderi de 20,2 milioane de euro în primul trimestru din acest an, comparativ cu profitul net de 1,8 milioane de euro consemnat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ediţia din 29.05.2006
Ediţia din 08.04.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

"Arcelor" fuzionează cu "Severstal"

Alina VasiescuInternaţional / 29 mai 2006

Producătorul european de oţel "Arcelor" SA, al doilea din lume, a decis să cumpere pachetul majoritar al oţelăriei ruseşti "Severstal", în schimbul sumei de 13 miliarde de euro (16,6 miliarde de dolari).

Cinci staţiuni de pe Litoral au plaje "Blue Flag"

Monica PleşaCompanii / 29 mai 2006 /

Plajele din Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Venus şi Saturn au primit la sfîrşitul săptămînii trecute distincţia "Steagul Albas-tru - Blue Flag", distincţie acordată de către Federaţia pentru Educaţie pentru Mediu (FEE), în premieră pentru...

BVBCotaţiile continuă să se aprecieze

Alexandra MarişPiaţa de Capital / 29 mai 2006

Ultima şedinţă bursieră a săptămînii trecute a adus puternice creşteri ale cotaţiilor principalilor emitenţi, care au continuat astfel seria revenirilor începută în şedinţa de miercuri.

OPINII"Codul lui da Videanu"

Daniel BojinEditorial / 29 mai 2006

Daniel Bojin

De aproape două luni credincioşii şi opinia publică în general au asistat uimiţi la "scandalul Catedrala", un proiect mai mult decât ciudat pentru un Bucureşti şi aşa sufocat de o circulaţie imposibilă, praf sau parcuri tot mai înghesuite...

Calmul dinaintea furtunii?

Cristian PîrvulescuEditorial / 29 mai 2006

Cristian Pîrvulescu

În afară de inundaţiile şi gripa aviară, doar raportul de monitorizare a mai creat oarecare suspans în politica românească.

Scenariu la căderea burselor lumii

MAKEInternaţional / 29 mai 2006

Analiştii pieţei de capital au apelat la explicaţiile clasice pentru căderea pieţelor bursiere ale lumii, legînd-o de majorarea dobînzii acordate de FED (Banca Rezervelor Federale ale Statelor Unite ale Americii).

PIAŢA VALUTARĂEuro şi dolarul s-au depreciat

Bănci-Asigurări / 29 mai 2006

Moneda naţională a continuat să evolueze şi vineri pe un trend de apreciere, într-o şedinţă calmă, în care interesul străinilor pentru ţara noastră a fost moderat din cauza suspiciunilor privind expunerile pe pieţele emergente, apreciază Florin...

Nouă societăţi ale MTCT - la prima etapă de privatizare

Emilia OlescuCompanii / 29 mai 2006 /

Guvernul a aprobat, săptămîna trecută, prima etapă a strategiei de privatizare, prin ofertă publică secundară, a unui număr de nouă societăţi aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT).

VOCISalarii şi integrare

Dr. Constantin CojocaruEditorial / 29 mai 2006

Dr. Constantin Cojocaru

În numărul de săptămîna trecută am promis că voi încerca să demonstrez că integrarea României în Uniunea Europeană va determina creşterea substanţială a salariilor românilor, astfel încât aceste salarii să se apropie repede de media salariilor...

Preţul orzului va continua să crească

Mădălina NaumencuMaterii Prime / 29 mai 2006 /

Preţul orzului este în creştere. Domnul Traian Coica, directorul "Nutricomb", ne-a declarat că preţul orzului se menţine la nivelul preţului grîului furajer, care este cel mai scump.

CNVM sancţionează 525 companii listate

A.M.Piaţa de Capital / 29 mai 2006 /

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis sacţionarea cu avertisment a unui număr de 525 societăţi comerciale, care, până la finele anului trecut, nu şi-au îndeplinit obligaţiile de raportare anuale pentru anul 2004.

SIBIU DERIVATE - 22-26 mai 2006

Decebal N. TodăriţăPiaţa de Capital / 29 mai 2006

Sesiunea bursieră de vineri a pus punct pe piaţa sibiană a derivatelor celei mai lichide săptămîni de tranzacţionare din luna în curs, volumele fiind în mod evident îmbunătăţite pe fondul creşterii volatilităţii cotaţiilor.

DTLAWYERS
ApanovaAdvertisement
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii