ZIARUL BURSA

30 ianuarie 2007

Analiză comparativă în cifre: SNP - RRC - OLT

Mihai IordachePiaţa de Capital / 30 ianuarie 2007 /

Atât eu, cât şi majoritatea analiştilor, sau pseudoanaliştilor, dar care se bagă în treabă, ne dăm cu părerea, mai mult sau mai puţin argumentat despre o anumită societate, iar dacă facem comparaţii, acestea se referă în marea parte a cazurilor între prezent şi trecut, pentru a încerca să vedem perspectivele.

SONDAJ FINANCIAL TIMES:Numai 25% dintre cetăţenii marilor state din UE ne acceptă

Alina VasiescuPolitică / 30 ianuarie 2007 /

Moneda unică nu e pe placul europenilor 

Majoritatea cetăţenilor adulţi din cele mai mari state membre ale Uniunii Europene (UE) sunt nemulţumiţi de faptul că migraţia a determinat reducerea salariilor lor, motiv pentru care numai 25% dintre aceştia aprobă aderarea Bulgariei şi României la UE, conform unui sondaj realizat de Financial Times-Harris (FT- Harris).

PARADOXUL PSDDoi se ceartă, al treilea pierde

MAKEEditorial / 30 ianuarie 2007

MAKE

PSD se miră de sondajul CURS care ilustrează că a coborât în preferinţele electoratului, în ocazia scandalului din jurul bileţelului premierului Tăriceanu în care îi cerea preşedintelui Băsescu să dis­cute la Parchet cazul anchetei de la Petromidia.

Ediţia din 30.01.2007
Ediţia din 29.05.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

HP îşi extinde oferta de virtualizare

comunicat HPCompanii / 30 ianuarie 2007

HP şi-a extins portofoliul de servicii de virtualizare printr-o nouă ofertă care îi ajută pe clienţii din marile organizaţii să-şi virtualizeze în întregime infrastructurile IT - de la desktop la centrul de date.

Intel accelerează tranziţia către procesarea multi-core

comunicat IntelCompanii / 30 ianuarie 2007

Intel Corporation a anunţat vineri unul dintre cele mai mari progrese realizate vreodată în industria tranzistorilor: două materiale complet noi cu care va construi componentele izolatoare ale tranzistorilor săi de 45 de nanometri.

"Citigroup" cumpără "Egg Bank"

"Citigroup" cumpără "Egg Bank"

Alina VasiescuInternaţional / 30 ianuarie 2007

"Citigroup" Inc., cel mai mare furnizor american de servicii financiare, va cumpăra divizia "Egg" din cadrul societăţii britanice de asigurări "Prudential" Plc, oferind în schimb 55 milioane de lire sterline (1,13 miliarde...

Monitor Oficial

F.A.Companii / 30 ianuarie 2007

Nr. 33 din 17 ianuarie 2007

21. Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 50/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe

"Alitalia" mai are lichidităţi pentru un an

Alina VasiescuInternaţional / 30 ianuarie 2007

Compania aeriană italiană "Alitalia", scoasă la vânzare de guvernul de la Roma, are, potrivit oficialilor săi, lichidităţi suficiente ca să îşi continue operaţiunile mai bine de 12 luni de acum încolo.

Câştigul "Nomura" a scăzut cu 26%

Alina VasiescuInternaţional / 30 ianuarie 2007

"Nomura Holdings" Inc., cea mai mare societate de valori mobiliare din Japonia, şi-a diminuat cu 26% profitul în cel de-al treilea trimestru fiscal, din cauza scăderii volumului de tranzacţii.

"Bonduelle" şi-a majorat vânzările

Alina VasiescuInternaţional / 30 ianuarie 2007

Producătorul alimentar francez "Bonduelle" raportează o majorare de 5% a vânzărilor în prima jumătate a exerciţiului fiscal actual, înregistrând creşteri în toate domeniile sale principale de activitate.

Fabryo Doubled Varnish Sales

Alina TomaEnglish Section / 30 ianuarie 2007

Fabryo Corporation (the former Guzu Chim) posted 110% sales growth on the varnish segment and a 55% increase in paint sales, according to preliminary financial data for 2006.

DERIVATEPreţurile futures, în coborâre

Decebal N. TodăriţăPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2007

La început de săptămână, piaţa derivatelor a evoluat pe o direcţie similară finalului săptămânii trecute astfel că inves­titorii au continuat să fie mai ponderaţi şi prudenţi.

Salariile minime din construcţii au crescut cu circa o cincime

Salariile minime din construcţii au crescut cu circa o cincime

Alina TomaCompanii / 30 ianuarie 2007 /

Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) şi sindicaliştii de la federaţiile FGS Familia şi FNSCM Anghel Saligny au semnat, la finele anului trecut, Acordul Social Sectorial pentru Construcţii 2007-2009, document care a fost făcut...

VOCIDe ce minte un om care veşnic minte?

Radu F. AlexandruEditorial / 30 ianuarie 2007

Radu F. Alexandru

Premierul Călin Popescu Tăriceanu vrea să dovedească în faţa lumii întregi aservirea serviciilor secrete de către preşedintele Băsescu şi reclamă faptul că SRI îl informează preferenţial pe preşedinte, cenzurându-i primului-ministru informaţii...

"Fabryo" şi-a dublat vânzările de lacuri

Alina TomaCompanii / 30 ianuarie 2007 /

Datele financiare preliminare pe 2006 arată că "Fabryo Corporation" ( fosta "Guzu Chim") a înregistrat creşteri semnificative în valoare de 110% pe segmentul de lacuri şi de 55% pe segmentul de vopsele.

Romania Doubled Exports To Norway In 2006

Emilia OlescuEnglish Section / 30 ianuarie 2007

Romanian-Norwegian trade exchanges have recorded notable dynamics in the past five years, reaching a peak last year, according to a press release of the Ministry of Economy and Commerce (MEC).

Carpatica Bank Ups Share Capital 24 Mln RON

F.A.English Section / 30 ianuarie 2007

Shareholders in Carpatica Bank have contributed nearly 24 million RON (7 million EUR) to the increase in the bank"s share capital to some 139 million RON (40.8 million EUR), according to a press release quoted by NewsIn.

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii