ZIARUL BURSA

04 noiembrie 2010
"Războiul valutelor" ar putea adânci criza actuală

"Războiul valutelor" ar putea adânci criza actuală

IZABELA SÎRBUMacroeconomie / 04 noiembrie 2010

Discuţiile tensionate pe fondul "războiul valutelor" au deschis orizonul pentru un compromis dificil între cele mai puternice economii mondiale, lucru care, în opinia anumitor analişti, ar putea duce la adâncirea crizei actuale.

Costul din umbră al energiei nucleare

Costul din umbră al energiei nucleare

CĂTĂLIN DEACUCompanii / 04 noiembrie 2010

Problema depozitării definitive a deşeurilor radioactive produse de Centrala Nuclearo-electrică Cernavodă, care asigură peste 18% din totalul de energie a ţării, urmează să fie soluţionată cu o investiţie publică de 200 de milioane de euro, după 18 ani de studii de specialitate.

Becali, trimis în judecată pentru schimbul de terenuri cu Armata

Becali, trimis în judecată pentru schimbul de terenuri cu Armata

ANA ZIDARUCompanii / 04 noiembrie 2010

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui George Becali în celebrul dosar al schimburilor de terenuri cu Armata, din zona Voluntari. Alături de Becali, DNA a mai trimis în judecată pe Victor Babiuc, fost ministru al Apărării, pe fiica sa Anca Babiuc şi pe Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării.

Imperiul hollywoodian MGM, în faliment

G.C.Internaţional / 04 noiembrie 2010

Imperiul hollywoodian Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) a cerut, ieri, protecţia legii falimentului, după lupta de ani de zile pentru să-şi reducă datoriile către creditori, şi după ce a refuzat o oferta de preluare, potrivit agenţiei Reuters.

Ediţia din 04.11.2010
Ediţia din 02.07.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

Deficitul bugetar - 4,57% din PIB la 10 luni

A.G.Macroeconomie / 04 noiembrie 2010

Deficitul bugetar pe primele 10 luni ale anului în curs se cifrează la 4,57% din Produsul Intern Brut, menţinându-se aproximativ la acelaşi nivel cu sfârşitul lunii septembrie, au declarat surse guvernamentale, citate de Agerpres.

Barroso vine în România

Barroso vine în România

C.P.Internaţional / 04 noiembrie 2010

Universitatea din Bucureşti va acorda, luni, titlul Doctor Honoris Causa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, oficialul UE urmând să se afle la Bucureşti pentru a lua parte la Summit-ul Dunării.

Germanii au aproape şapte miliarde de euro în mărci

F.A.Internaţional / 04 noiembrie 2010

Valoarea nominală a monedelor şi bancnotelor în mărci germane (deutsche marks) deţinute de germani la aproape nouă ani de la trecerea la euro se ridică la aproximativ 6,93 miliarde de euro, a anunţat, ieri, Federaţia băncilor germane, citată de...

Creştere neaşteptată a profitului BMW

F.A.Internaţional / 04 noiembrie 2010

BMW, cel mai mare producător de maşini de lux din lume, a raportat, ieri, o creştere imensă a profitului net în trimestrul al treilea al anului, ca urmare a recuperării pieţelor internaţionale, care a dus la creşterea vânzărilor la noile berline...

SocGen nu are nevoie de o majorare de capital

F.A.Internaţional / 04 noiembrie 2010

Rezultatele Societe Generale, acţionarul majoritar al BRD, au depăşit estimările analiştilor în trimestrul al treilea datorită operaţiunilor de retail banking, iar grupul francez a anunţat că nu va avea nevoie de o majorare de capital pentru a se...

Legea Educaţiei, înapoi la Senat

Legea Educaţiei, înapoi la Senat

C.D.Politică / 04 noiembrie 2010

Curtea Constituţională a României (CCR) a hotărât, ieri, că decizia Guvernului de angajare a răspunderii asupra Legii educaţiei este neconstituţională.

Veniturile "Wienerberger" în regiunea ECE au scăzut cu 7%

F.A.Companii / 04 noiembrie 2010

Veniturile "Wienerberger" în Europa Centrală şi de Est (ECE) au scăzut cu 7% în trimestrul al treilea, la 174,2 milioane de euro, influenţate de condiţiile dificile din sectorului construcţiilor şi volumul redus determinat de tendinţa...

GOOGLEA deschis un birou în România

F.A.Companii / 04 noiembrie 2010

Google a deschis, la începutul acestei luni, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea, fostul directorul de marketing şi business al "Microsoft" România, a anunţat compania americană, citată de Mediafax.

REVISTA PRESEI - 04.11.2010

Willy HomnerRevista Presei / 04 noiembrie 2010

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, miercuri seară, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria, unde a avut cu premierul Emil Boc o discuţie de aproximativ 30 de minute.

"The currency war" could worsen the current crisis

IZABELA SÎRBU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 04 noiembrie 2010

The tense discussions on the matter of the "currency war" have opened the horizon for a difficult compromise among the strongest economies of the world, which, according to many analysts, would lead to the worsening of the current crisis.

Videoconferinţa Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 – Prejudicii şi oportunităţi
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Bitcoin Romania
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii