ZIARUL BURSA

23 noiembrie 2016
Ediţia din 30.01.2023
 BERD şi-a redus participaţia la Banca Transilvania

DUPĂ TRANZACŢIA DEAL, DE IERI, BERD şi-a redus participaţia la Banca Transilvania

A.S.Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2016

Actualizare 17:25

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a vândut, ieri, un pachet de 2,9% din Banca Transilvania (TLV), participaţia sa rămânând de 8,6%.

Lucyna Stanczak-Wuczynska, Director BERD, a spus: "Suntem foarte mulţumiţi de parteneriatul nostru de durată cu Banca Transilvania şi de performanţele băncii, în ultimii ani, în special de statutul puternic de bancă locală inovativă şi cu o creştere rapidă. Modelul de business robust şi adaptabil al băncii, abilitatea dovedită să înfrunte rapid problemele şi deschiderea şi transparenţa, precum şi managementul fac din Banca Transilvania o instituţie puternică, rezistentă şi experimentată".

Domnia sa a adăugat: "Ca acţionar, BERD are încredere în viitorul Băncii Transilvania. Prin reducerea participaţiei, ajutăm la creşterea lichidităţii acţiunilor Banca Transilvania, la Bursa de Valori Bucureşti, în timp ce continuăm să susţinem strategia de creştere pe termen lung a băncii".

BERD a investit peste 7,3 miliarde de euro în România, până acum, în 384 proiecte şi a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse.

------

Un pachet de 2,86% (104,54 milioane titluri) din Banca Transilvania (TLV) a fost transferat, ieri, pe piaţa deal de la Bursa de Valori Bucureşti, pachetul schimbat valorând 246,2 milioane de lei (circa 54,8 milioane de euro), potrivit informaţiilor publicate de BVB.

Polish Enterprise a vândut Profi

Polish Enterprise a vândut Profi

A.A.Companii / 23 noiembrie 2016

Actualizare 17:05 Mid Europa Partners achiziţionează Profi

Mid Europa Partners, principala firmă de private equity concentrată pe Europa Centrală şi de Sud-Est, a anunţat astăzi că a semnat un acord pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Profi Rom Food, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, de la Polish Enterprise Fund VI, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Actualizare 17:02

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunţat astăzi semnarea unui acord de vânzare a 100% din acţiunile Profi Rom Food către Mid Europa Partners, firmă de private equity axată pe achiziţii în Europa Centrală şi de Est, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Actualizare 16:16

Polish Enterprise Fund VI, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anunţat azi semnarea unui acord de vânzare a 100% din acţiunile Profi Rom Food. Mid Europa Partners a semnat un acord pentru achiziţionarea a 100% din acţiuni. Valoarea acţiunilor vândute este de 533 milioane euro. Tranzacţia va fi supusă aprobărilor anti-trust şi se va finaliza în primul trimestru din 2017.

Actualizare 14:00 Fondul de investiţii Mid Europa Partners, posibil cumpărător al lanţului de magazine Profi

Decizia pe legea conversiei, amânată de CCR pentru 18 ianuarie

Decizia pe legea conversiei, amânată de CCR pentru 18 ianuarie

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 23 noiembrie 2016

Actualizare 15:18 Gheorghe Piperea: "Sperăm că ANPC va face o intervenţie rapidă în favoarea consumatorilor pentru a nu cauza amânarea"

Avocatul Gheorghe Piperea susţine, după amânarea de astăzi a deciziei CCR pe Legea Conversiei, că termenul de 8 decembrie fixat de instanţă în procesul Parakletos deschis împotriva a nouă bănci devine "esenţial" şi speră ca ANPC să facă o intervenţie cât mai rapidă în favoarea împrumutaţilor în CHF, pentru a nu cauza o nouă amânare.

Actualizare 14:57 Daniel Zamfir: "Toţi preşedinţii ANPC din 2007 încoace au fost în cârdăşie cu băncile!"

Actualizare 12:20

Judecătorii Curţii Constituţionale au amânat decizia privind Legea conversiei creditelor în CHF la curs istoric pentru data de 18 ianuarie, ne-au confirmat surse de pe lângă CCR.

Actualizare 10:20 Şedinţa CCR privind constituţionalitatea Legii conversiei, programată pentru ora 10:30

Deputatul Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei Juridice: "Nu se poate să fii sclavul băncilor toată viaţa şi dincolo de ea"

MedLife încearcă să scoată BVB din moarte clinică

COMPANIA VREA SĂ SE LISTEZE ANUL ACESTAMedLife încearcă să scoată BVB din moarte clinică

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 23 noiembrie 2016

Aflată în convalescenţă, bursa noastră ar putea primi, pe final de an, primul ajutor din partea clinicii MedLife, care şi-a anunţat intenţia să se listeze, până la finalul anului, după o ofertă de vânzare a 44% din acţiuni, iniţiată de fondul V4C Eastern Europe Holding V Limited ("V4C") şi de International Finance Corporation ("IFC"), membră a Grupului Băncii Mondiale.

Concept store - Prenatal, acum şi în ParkLake

ADVERTORIALConcept store - Prenatal, acum şi în ParkLake

Companii / 23 noiembrie 2016

Magazinele de tipul "punct de destinaţie finală" nu sunt foarte răspândite în Bucureşti, aşa că atunci când gaseşti unul exact la momentul potrivit, este greu să îl mai uiţi. Unul dintre aceste momente oportune în care este avantajos să descoperi un concept store este atunci când aştepţi un copil.

Fondul Proprietatea cere schimbarea conducerii Nuclearelectrica

ÎN CONTEXTUL SCANDALULUI PRIVIND REACTOARELE 3 ŞI 4Fondul Proprietatea cere schimbarea conducerii Nuclearelectrica

A.A.Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2016

Actualizare 11:42 Nuclearelectrica: "Proiectul unităţilor 3 şi 4 reprezintă o opţiune de dezvoltare sănătoasă pentru companie care ar putea atrage beneficii pe termen lung"

Nuclearelectrica (SNN) răspunde criticilor aduse de Fondul Proprietatea (FP), care a cerut atât schimbarea Consiliului de Administraţie, cât şi pe a CEO-ului, şi susţine, în continuare, că proiectul reactoarelor 3 şi 4 reprezintă o opţiune de dezvoltare sănătoasă pentru companie, care ar putea atrage beneficii pe termen lung.

-----------

Fondul Proprietatea este supărat foc pe conducerea Nuclearelectrica (SNN), după un schimb de replici dur între Greg Konieczny, managerul FP, şi Daniela Lulache, directorul general al companiei energetice, referitor la proiectul reactorelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

"Autostrada Sibiu-Piteşti va fi gata în 2021"

CĂTĂLIN HOMOR, CNAIR:"Autostrada Sibiu-Piteşti va fi gata în 2021"

A.P.Companii / 23 noiembrie 2016

Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti urmează să fie finalizate în anul 2021, estimează Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), precizând: "Avem un studiu de fezabilitate bun, avem un proiectant de specialitate bun, avem bani în buget, este o chestiune de timp până acest proiect devine concret.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 23 Noiembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 23 Noiembrie 2016

Internaţional / 23 noiembrie 2016

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în octombrie 2016, până la 1,6%, de la 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo