ZIARUL BURSA

19 decembrie 2016
Ambasadorul Rusiei, împuşcat la Ankara (sursa foto: captură Twitter)

ALERTAndrei Karlov, ambasadorul rus în Turcia, a fost asasinat

Stelian BădescuInternaţional / 19 decembrie 2016

Actualizare 20:00

Surse din cadrul serviciilor de securitate turce au declarat că atacatorul era un ofiţer de poliţie ce lucra în Ankara.

ACTUALTZARE 19:46 Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a confirmat că ambasadorul a murit, informează Reuters

Actualizare 19:35 Atacatorul a fost ucis

Actualizare 19:20 Atacatorul din Ankara a strigat "Allahu Akbar" şi a tras cel puţin de opt ori

Actualizare 19:05 Ambasadorul rus a murit în urma atentatului ce a avut loc la Ankara

Christine Lagarde (Sursa foto: Facebook)

Christine Lagarde, vinovată pentru neglijenţă

M.I.Internaţional / 19 decembrie 2016

Actualizare 16:32

Judecătorii francezi au decis astăzi că directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, se face vinovată de neglijenţă în serviciu privind arbitrajul decis în favoarea lui Bernard Tapie în perioada în care aceasta ocupa postul de ministru al Economiei, informează agenţia Reuters.

Anterior, Christine Lagarde a susţinut că îşi asumă toate deciziile luate în mandatul ei de ministru al Finanţelor din Franţa. Arbitrajul decis în favoarea afaceristului Bernard Tapie a costat 400 de milioane de dolari de la bugetul Franţei.

Garanţia lui Dragnea

Garanţia lui Dragnea

MAKEPolitică / 19 decembrie 2016

Suspiciunea larg răspândită că programul electoral PSD reprezintă simple promisiuni care nu vor mai fi onorate, după ce pesediştii se vor aburca în fotoliile guvernării, a fost contracarată de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, care a invocat garanţia Legii.

În emisiunea "Jocuri de putere" din 7 decembrie 2016, a avut loc dialogul (pe care îl reproducem alăturat), în care Liviu Dragnea i-a spus lui Rareş Bogdan că, în premieră, în România, va activa prevederile legale, conform cărora nerespectarea programului de guvernare conduce la demisia guvernului.

Condamnat, dar convingător.

Beny Steinmetz (Sursa foto: captură Youtube)

Miliardarul Beny Steinmetz, arestat în Israel

S.A.Internaţional / 19 decembrie 2016

Actualizare 13:10

Poliţia israeliană l-a reţinut pentru interogare pe Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Israel, a anunţat BSG Resources (BSGR), compania minieră a acestuia, într-un comunicat citat de agenţia Reuters.

Liviu Dragnea

PSD şi ALDE au semnat un protocol de guvernare

S.A.Politică / 19 decembrie 2016

Actualizare 18:20 Dragnea: "O să discutăm cu UDMR oportunitatea realizării unui protocol de colaborare şi susţinere parlamentară"

PSD împreună cu ALDE vor discuta cu UDMR despre oportunitatea realizării unui protocol de colaborare şi susţinere parlamentară, a anunţat astăzi liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

Actualizare 18:03 Tăriceanu: "Premierul va fi o persoană propusă din partea PSD"

Actualizare 17:45 Tăriceanu: "PSD şi ALDE vor participa împreună la consultările cu preşedintele Iohannis"

Actualizare 16:20 Liderii PSD şi ALDE au semnat protocolul Coaliţiei de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie

Soluţii de optimizare fiscală pentru investitorii în acţiuni

ADVERTORIALSoluţii de optimizare fiscală pentru investitorii în acţiuni

Piaţa de Capital / 19 decembrie 2016

În România, investitorii de retail care fac plasamente pe pieţele străine de capital se confruntă cu problema impozitării separate a câştigurilor nete înregistrate pe fiecare piaţă străină în parte. Pierderile înregistrate pe o piaţă sunt compensate doar cu profitul obţinut în piaţa respectivă, astfel ajungându-se la situaţia în care impozitarea se face pe sume mai mari decât cele din câştigul net al portofoliului.

ADVERTORIALCe pregătesc magazinele pentru copii de Sărbători

Companii / 19 decembrie 2016

În perioada aceasta, retailerii de articole pentru copii au anunţat deja care sunt promoţiile pe care le vor practica în luna lui Moş Crăciun. Am întocmit mai jos o listă cu idei practice şi frumoase, ca să te ajute pentru inspiraţie:

- Dacă eşti fericitul părinte al unui bebeluş sau copil mic, atunci Moşul poate se va bucura să aleagă un cadou practic, cum ar fi un cărucior nou, un monitor audio/video pentru bebe (sau ca să îl prinzi pe Moşul când se apropie de brad), lenjerie haioasă pentru pătuţ.

Redevenţele miniere şi petroliere cuvenite bugetului de stat: 0,19% - 0,24% din PIB

RAPORTUL CURŢII DE CONTURI 2011-2015Redevenţele miniere şi petroliere cuvenite bugetului de stat: 0,19% - 0,24% din PIB

A.S.Companii / 19 decembrie 2016

Valoarea redevenţei miniere datorată statului român, în perioada 2011-2015, conform raportărilor titularilor de licenţe/permise de exploatare verificate şi însuşite de ANRM, a depăşit 1,22 miliarde lei, respectiv în jur de 277,7 milioane euro (calculat la cursul mediu leu/euro stabilit de BNR pentru perioada auditată), iar valoarea redevenţei miniere virată la bugetul statului a fost de 1,1 miliarde lei, restanţele înregistrate la plata redevenţei însumând 121,77 milioane lei şi rezultând un grad de încasare de circa 90%, potrivit unui raport al Curţii de Conturi privind activitatea din sector în perioada 2011 - 2015.

Partide în derivă ideologică

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 19 decembrie 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

Naţionalismul, xenofobia, rasismul, atitudinea ostilă faţă de democraţie şi drepturile omului (sub forma campaniei împotriva minorităţilor etnice sau sexuale, filosofice sau culturale, dar şi a regăsirii "identităţii") sunt acum prezente în retorica tuturor partidelor. Procesul era observabil de multă vreme.

"Asirom a trimis un plan de măsuri pentru fluidizarea plăţilor daunelor"

CĂLIN RANGU, ASF:"Asirom a trimis un plan de măsuri pentru fluidizarea plăţilor daunelor"

ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 19 decembrie 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a înregistrat, în perioada 1 ianuarie - 8 decembrie 2016, un număr total de 2305 petiţii (date preliminare) pentru societatea Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group SA, din care un număr total de 1850 petiţii (date preliminare) au fost aferente clasei asigurărilor de răspundere civilă pentru vehicule (RCA), potrivit lui Călin Rangu, Director Direcţia protecţia consumatorilor din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Protest la Complexul Energetic Oltenia

Protest la Complexul Energetic Oltenia

C.V.Piaţa de Capital / 19 decembrie 2016

La Complexul Energetic Oltenia (CEO) 12 persoane au intrat în această dimineaţă, în greva foamei, nemulţumite de disponibilizările anunţate şi pentru că nu a fost aprobată rectificarea bugetară, transmite Digi24.

Ediţia din 19.12.2016
Ediţia din 04.06.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

OPINIIPlăteşti fără să gândeşti

CRISTIAN DOGARUCompanii / 19 decembrie 2016 /

În aceste zile se desfăşoară "tradiţionala campanie de iarnă Visa" după cum aflăm din spoturile, pliantele, bannerele şi advertoriale plătite de procesatorul de carduri (e vorba despre "Poate cea mai simplă promoţie din lume").

MACRO NEWSLETTER 19 decembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 19 decembrie 2016

Internaţional / 19 decembrie 2016

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în noiembrie 2016, până la 1,7%, de la 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

POLUAREO lume nebună!

O.D.Miscellanea / 19 decembrie 2016

Capacitatea oamenilor de a distruge mediul înconjurător reprezintă o uriaşă ameninţare pentru planetă.

Soţul lui Clotilde Armand a fost exclus din USR

Politică / 19 decembrie 2016

Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus din USR prin votul unanim al conducerii partidului, în urma acuzaţiilor conform cărora "echipa de comunicare/campanie" a USR ar fi asociat imaginea formaţiunii cu activiştii LGBT...

Dragnea's guarantee

Dragnea's guarantee

MAKE (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 19 decembrie 2016

The suspicion that the program of the PSD is nothing but a bunch of promises that won't be honored, once the party's members get into the government, was countered by the president of the party, Liviu Dragnea, who invoked the guarantee of...

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii