ZIARUL BURSA

10 ianuarie 2017
Tâlcul dobânzii

VIŢELUL DE AUR - (Ultimul episod)Tâlcul dobânzii

MAKEBănci-Asigurări / 10 ianuarie 2017

DUPLICITATEA VENEŢIEI

În anul 1120, Papa Calixtus al II-lea a emis "Sicut Judaeis" ("Constituţia pentru evrei"), care interzicea convertirea cu forţa a evreilor la creştinism (pe lângă să le fie confiscate proprietăţile, să le fie tulburate ceremoniile şi ritualurile, etc.), sub pedeapsa excomunicării.

"Sicut Judaeis" a fost reafirmată în succesiunea de papi, până în secolul al XV-lea.

Totuşi, sentinţa procesului din Neguţătorul din Veneţia include convertirea cu forţa la creştinism a lui Shylock - o nedreptate la fel de riscantă, pe cât este nerespectarea legii şi a disciplinei contractuale.

Isar: "Controlul la marii evazionişti va fi evitat în continuare"

FOSTA ŞI ACTUALA GUVERNARE SE BAT ÎN DECLARAŢII PRIVIND BUGETUL DE STATIsar: "Controlul la marii evazionişti va fi evitat în continuare"

A consemnat ANCUŢA STANCIUMacroeconomie / 10 ianuarie 2017

Reporter: Liderul PSD Liviu Drag-nea spune că a găsit o gaură în buget de 10 miliarde de lei - 14 miliarde de lei, din cauza rectificării bugetare pozitive din noiembrie, iar guvernanţii tehnocraţi se apără afirmând că deficitul din 2016 a fost sub ţintă. Anca Dragu, fostul ministru al Finanţelor, spune: "Dacă aşa-zisa gaură ar fi existat, deficitul ar fi sărit în 2016 de 4% din PIB, însă a fost de 2,59% din PIB", a precizat Dragu.

Sebastian Ghiţă (Sursa foto: Facebook)

OPINIIInfractorul, procurorii şi spionii

MIHAI ANTONESCUAnticorupţie / 10 ianuarie 2017

Sebastian Ghiţă e un caz. Oarecum firesc, din moment ce e un substantiv. Dacă era un verb, ar fi fost un mod, probabil modul indicativ, după cerbicia cu care tot indică în ultima vreme. Chiar imperativ, dacă n-ar avea forme cu precădere pentru persoana întâi şi persoana a treia.

Redresarea Spaniei, între poveste şi realitate

Redresarea Spaniei, între poveste şi realitate

Călin RecheaInternaţional / 10 ianuarie 2017

Călin Rechea

Poveştile de adormit copiii au, aproape întotdeauna, o notă de magie, de suspendare a rea-lităţii, astfel încât să asigure vise frumoase celor mici.

O poveste asemănătoare, cel puţin conform cifrelor oficiale şi declaraţiilor guvernamentale, este spusă spaniolilor şi europenilor de cel puţin trei ani, însă visul frumos al redresării sustenabile a Spaniei refuză să se materializeze.

Parlamentarii vor ancheta rectificările bugetare pozitive ale Guvernului Cioloş

Parlamentarii vor ancheta rectificările bugetare pozitive ale Guvernului Cioloş

A.S.Politică / 10 ianuarie 2017

Actualizare 10:56

"Gaura" de 10 miliarde de lei în buget a fost o supraestimare a veniturilor bugetare din "raţiuni politicianiste" şi este greu de înţeles cum a putut un guvern tehnocrat să facă aşa ceva, a declarat ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan.

------

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor face o anchetă asupra procedurii şi veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări bugetare pozitive ale Guvernului Cioloş, a anunţat, aseară, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Preţul cuprului, în primul avans anual de după 2012

PLUS DE 19%Preţul cuprului, în primul avans anual de după 2012

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 ianuarie 2017

Preţul cuprului a crescut puternic spre finele anului trecut, după ce, în ianuarie, consemna nivelul minim al ultimilor şapte ani, ca urmare a revenirii cererii de profil din China şi a alegerii republicanului Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, care a promis accelerarea investiţiilor în infrastructură.

Revelion la soare

Cătălin AvramescuEditorial / 10 ianuarie 2017

Cătălin Avramescu

"Cum poate cineva să fie persan?" - aceasta este celebra întrebare pe care Montesquieu o formulează în Scrisorile persane (1721). Iată că se poate. Există persani. Şi multe alte neamuri.

"Fiat Chrysler" investeşte un miliard de dolari în SUA

"Fiat Chrysler" investeşte un miliard de dolari în SUA

Internaţional / 10 ianuarie 2017

"Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) va realiza o investiţie în SUA, de un miliard de dolari, în brandul Jeep şi crearea unui număr de 2.000 de locuri de muncă, în condiţiile în care producătorii auto sunt presaţi de administraţia de la Washington să investească în ţară, altfel se vor confrunta cu taxe mai ridicate, transmite DPA.

Ediţia din 10.01.2017
Ediţia din 04.06.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER 10 Ianuarie 2017

MACRO NEWSLETTER 10 Ianuarie 2017

Internaţional / 10 ianuarie 2017

Comenzile industriale noi din Germania au scăzut peste aşteptări în noiembrie 2016, cu o rată lunară de 2,1%, după un avans de 5,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 3,7%, de la 6,2% în luna anterioară.

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii