ZIARUL BURSA

13 decembrie 2017
Sicriul justiţiei are patru scânduri: Ion Iliescu, Traian Băsescu, Adrian Năstase şi Victor Ponta

Sicriul justiţiei are patru scânduri: Ion Iliescu, Traian Băsescu, Adrian Năstase şi Victor Ponta

REDACŢIA BURSAPolitică / 13 decembrie 2017

"În mod evident, sistemul nostru de justiţie este tarat" 

"Kovesi are potenţial pentru genul de luptă de uzură într-o campanie electorală"

(Interviu cu domnul Cozmin Guşă, consultant politic)

Intenţia de modificare a Statutului magistraţilor nu se manifestă de azi de ieri, nici din februarie, ci de acum...doisprezece ani, căci, în aprilie 2005, Cozmin Guşă, Lavinia Şandru şi Aurelian Pavelescu au înaintat Camerei Deputaţilor propunerea de modificare a Legii nr.303/2004.

Reporter: Asistăm, în această perioadă, la un întreg scandal public legat de modificarea Legilor Justiţiei, respectiv Legea 303/2004 privind statutul judecătorului şi procurorului, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

În spatele modificărilor Legilor Justiţiei, sunt mai multe motivaţii, iar acestea par corespunzătoare unor categorii de interese: PSD, magistraţi şi procurori, UE. Care este opinia dumneavoastră în legătură cu aceste modificări? Vorbim de motivaţii diferite sau sunt în acord unele cu altele?

"Era necesar ca legile justiţiei să fie modernizate în acord cu noile realităţi din justiţie"

HORAŢIUS DUMBRAVĂ, JUDECĂTOR, FOST MEMBRU CSM: "Era necesar ca legile justiţiei să fie modernizate în acord cu noile realităţi din justiţie"

RAMONA RADUPolitică / 13 decembrie 2017

Legile justiţiei, adică Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorului şi procurorului, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, trebuiau să treacă printr-un proces de modernizare, în acord cu noile realităţi din justiţie, ne-a declarat, vineri, domnul Horaţius Dumbravă, judecător, fost membru în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Analiştii: "Explozia de la Baumgarten poate duce la creşterea preţului gazelor şi în România"

INCIDENT GRAV LA UN TERMINAL DE GAZE DIN AUSTRIAAnaliştii: "Explozia de la Baumgarten poate duce la creşterea preţului gazelor şi în România"

V.R.Internaţional / 13 decembrie 2017

Actualizare 10:04 Transportul gazelor prin hub-ul care a explodat ieri în Austria, a fost reluat.

Toate magistralele hub-ului de gaze deţinut de OMV la Baumgarten au fost repuse în funcţiune înainte de miezul nopţii, după explozia de ieri, care a dus la închiderea facilităţii, a anunţat Harald Stindl, unul dintre şefii companiei Gas Connect Austria, care gestionează acest terminal de gaze, potrivit Reuters.

--------

Pieţele energetice din Europa au fost afectate, ieri, de explozia survenită la terminalul de gaze din estul Austriei Baumgarten, iar, pe termen mediu, acest incident grav poate afecta şi preţul gazelor din ţara noastră, consideră analiştii.

Certinvest BET-FI Index - singurul fond de investiţii cu apreciere de peste 1%

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 DECEMBRIE - 11 DECEMBRIECertinvest BET-FI Index - singurul fond de investiţii cu apreciere de peste 1%

Andrei IacomiInvestiţii Personale / 13 decembrie 2017

Într-o perioadă marcată de scăderea majorităţii acţiunilor şi, implicit, a indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), titlurile Certinvest BET-FI Index, care au urcat cu 1,46%, în perioada 29 noiembrie - 8 decembrie, reprezintă singurul fond, dintre cei analizaţi, a căror apreciere a fost de peste 1%, în perioada menţionată.

"Daniel Zamfir nu înţelege esenţa Ordonanţei semnată de Isărescu în 2000"

ADRIAN VASILESCU REACŢIONEAZĂ LA AFIRMAŢIILE SENATORULUI ZAMFIR DESPRE PLAFONAREA DOBÂNZILOR:"Daniel Zamfir nu înţelege esenţa Ordonanţei semnată de Isărescu în 2000"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 13 decembrie 2017

Senatorul PNL Daniel Zamfir nu înţelege care este esenţa Ordonanţei de Guvern nr. 9/2000 privind plafonarea dobânzilor, semnată de Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), care, la acea vreme, avea funcţia de premier, este de părere Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Centrale.

"Principalul vinovat pentru conduita băncilor este departamentul de supraveghere al BNR"

GHEORGHE PIPEREA ÎI RĂSPUNDE LUI ADRIAN VASILESCU:"Principalul vinovat pentru conduita băncilor este departamentul de supraveghere al BNR"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 13 decembrie 2017

Principalul vinovat pentru ceea ce fac băncile de la noi este departamentul de supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), susţine avocatul Gheorghe Piperea, care a răspuns afirmaţiilor făcute, ieri, de Adrian Vasilescu, consultant de strategie în Banca Centrală, pe marginea acţiunilor de control demarate de Consiliul Concurenţei.

Ediţia din 13.12.2017
Ediţia din 29.05.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Electrica, sub cotaţia din IPO

Electrica, sub cotaţia din IPO

A.A.Piaţa de Capital / 13 decembrie 2017

Declinul acţiunilor "Electrica" (EL) a continuat şi ieri, cotaţia atingând un minim de 10,96 lei/unitate, sub preţul din oferta publică iniţială, derulată în 2014.

Preţul energiei pentru populaţie va creşte de la 1 ianuarie

Preţul energiei pentru populaţie va creşte de la 1 ianuarie

A.G.Companii / 13 decembrie 2017

Preţul energiei pentru consumatorii care sunt alimentaţi în regim de serviciu universal va creşte de la 1 ianuarie, energia în perioada de vârf de consum, între orele 18:00 - 22:00, urmând să fie mai scumpă cu 13%, potrivit datelor postate pe...

MACRO NEWSLETTER 13 Decembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 13 Decembrie 2017

Internaţional / 13 decembrie 2017

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a accelerat creşterea anuală în octombrie 2017, până la 3,6%, de la 2,5% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un avans de 0,7% în luna anterioară.

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii