ZIARUL BURSA

17 septembrie
Grafică de Make

Războiul dintre sciatica lui Juncker şi geniul stabil al lui Trump

MAKEPolitică / 16 iulie 2018

MAKE

Beat criţă la summit-ul NATO de săptămâna trecută la Bruxelles, preşedintele Comisi­ei Europene Jean Claude Juncker s-a împleticit printre şefii de stat participanţi, s-a înclinat în spate până s-a sprijinit pe pieptul cuiva şi când preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko l-a bătut pe umăr amical, era să cadă pe jos, dar l-au ţinut pe picioare cei din jur.

"Miercuri seară, el suferea de o criză de sciatică extrem de dureroasă, însoţită de crampe", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, grecul Margaritis Schinas, adăugând: "Cred că este de foarte prost gust să încerci să faci titluri mari, exploatând în asemenea hal durerea preşedintelui Juncker", după care a insistat că "nu este nici elegant, nici corect".

Mălai mare, Iohannis, a dat cu piciorul norocului

COMISIA DE LA VENEŢIA INFIRMĂ ABSURDA JUDECATĂ A CCRMălai mare, Iohannis, a dat cu piciorul norocului

FLORIAN GOLDSTEINPolitică / 16 iulie 2018

Raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia a furnizat publicului, începând de vineri, dovada textuală a faptului că efectul de îndobitocire al politicii asupra creierului este atât de puternic, încât, atunci când apare Liviu Dragnea la televizor, vizionarea trebuie să fie interzisă, indiferent de vârstă, tuturor ateilor şi celor cu moralitate încă incertă, pentru că reacţia normală la ceea ce spune este să te cruceşti şi să murmuri "Doamne, iartă-mă!", ceea ce ateii nu pot face, iar ceilalţi s-ar putea să-l crea­dă şi să-i propage ideile, cum a făcut-o preşedintele Republicii Klaus Iohannis, când a revocat-o pe Codruţa Kovesi.

"Slaba gestionare a investiţiilor, exacerbată de succesiunea ciclurilor politice scurte"

"Slaba gestionare a investiţiilor, exacerbată de succesiunea ciclurilor politice scurte"

Alina VasiescuBănci-Asigurări / 16 iulie 2018

(Interviu cu Flavio Schiavo Campo, reprezentant rezident al Băncii Europene de Investiţii în România) 

Reporter: Cum a evoluat, pe perioada mandatului dumneavoastră, activitatea de finanţare a BEI în ţara noastră?

Flavio Schiavo Campo: Relaţia cu toţi omologii români a fost în mod constant foarte bună. Colaborăm foarte bine cu toate autorităţile centrale şi locale, cu numeroase întreprinderi de stat şi private mari, precum şi cu societăţi de dimensiuni mai mici.

Randament dublu pentru Petrom, faţă de BET-TR

DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI,Randament dublu pentru Petrom, faţă de BET-TR

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 iulie 2018

Prime Transaction: "Există riscul ca Fondul Proprietatea să vândă din participaţia deţinută la Petrom, fapt cu impact potenţial negativ asupra cotaţiei societăţii petroliere" 

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au marcat o primă parte a anului cu o evoluţie superioară în comparaţie cu majoritatea emitenţilor listaţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), titlurile companiei de petrol şi gaze oferind in­ves­titorilor un randament ajustat cu dividendele de circa 20%, aproape dublu faţă de indicele BET-TR, coş de acţiuni care, pe lângă evoluţia cotaţiilor, reflectă şi dividendele acordate de emitenţii care-l compun.

Investitorii de retail îşi retrag subscrierile la Alro

DUPĂ MODIFICAREA PROSPECTULUI DE VÂNZARE A ACŢIUNILOR,Investitorii de retail îşi retrag subscrierile la Alro

A.I.Piaţa de Capital / 16 iulie 2018

Picaj de 4,35% pentru cotaţia ALR, până la 3,52 de lei, puţin peste preţul minim din ofertă 

Investitorii de retail au început să îşi retragă subscrierile realizate în cadrul ofertei publice secundare de vânzare pe care Vimetco şi Conef au demarat-o, pe data de 2 iulie, pentru acţiunile Alro (ALR), după ce joi, 12 iulie, emitentul a anunţat prelungirea cu trei zile lucrătoare a operaţiunii de piaţă, până pe data de 19 iulie 2018, precum şi modificarea preţului de vânzare, pentru intervalul cuprins între 3,5 lei şi 4 lei pe acţiune.

Întâlnirea dintre ministrul justiţiei şi delegaţia Comisiei de la Veneţia, 11 iunie 2018.

COMISIA DE LA VENEŢIA SPUNE STOP ABUZURILOR PSDIohannis şi CSM, rol mai mare în domeniul justiţiei

George MarinescuPolitică / 16 iulie 2018

Preşedintele Klaus Iohannis şi Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să aibă acelaşi rol important de până la aprobarea modificărilor legislative în numirea conducerii Parchetului General, DIICOT, DNA şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aceasta este opinia mult aşteptată a Comisiei de la Veneţia cu privire la legile justiţiei votate în Parlament de coaliţia PSD-ALDE.

BEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI FABRICIBEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro

Fonduri Europene / 16 iulie 2018

Banca Europeană de Inves­tiţii (BEI) acordă un îm­prumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice "Arctic" pentru finanţarea construcţiei unei fabrici de mare capacitate axată pe producţia de maşini de spălat, cu ajutorul unor tehnologii avansate de fabricaţie şi a eficienţei date de automatizare, potrivit unui comunicat al instituţiei financiare, informează Agerpres.

"Metro" nu vrea să vândă lanţul "Real"

"Metro" nu vrea să vândă lanţul "Real"

Companii / 16 iulie 2018

"Metro" AG nu intenţionează să vândă lanţul său de supermarketuri "Real" din Germania, a afirmat, vineri, Olaf Koch, directorul general al retailerului german, transmite Reuters, conform Agerpres.

Piloţii "Ryanair" din Irlanda ameninţă cu noi greve

Piloţii "Ryanair" din Irlanda ameninţă cu noi greve

Internaţional / 16 iulie 2018

Piloţii "Ryanair" din Irlanda au anunţat încă două greve de 24 de ore, sporind presiunile asupra celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, în vederea împiedicării unei mişcări de protest la nivel european, transmit Xinhua şi Reuters.

Mediul rural, fără asistenţă medicală de urgenţă

Mediul rural, fără asistenţă medicală de urgenţă

George MarinescuCompanii / 16 iulie 2018

Serviciile din domeniu suferă, sănătatea românilor este în suferinţă, naţiunea este pe perfuzii, arată cifrele prezentate într-un raport al Institutului Naţional de Statistică cu privire la situaţia din sistemul medical.

Ştiinţele sociale, preferate de tineri

Ştiinţele sociale, preferate de tineri

George MarinescuCultură / 16 iulie 2018

În această perioadă, absolvenţii de liceu şi cei care au trecut cu bine de examenul de bacalaureat se orientează către mediul universitar. Primii se îndreaptă către facultăţile particulare care îi înscriu la cursuri, chiar dacă nu au luat încă examenul de bacalaureat, iar cei din a doua categorie se îndreaptă către sistemul universitar de stat.

Contestarea forţei

Cristian PîrvulescuEditorial / 16 iulie 2018

Cristian Pîrvulescu

Poate dreptul limita forţa brută a politicii? Întrebarea, care pare mai degrabă filosofică, are însă consecinţe practice mai ales atunci când e vorba despre natura statului de drept.

Ediţia din 17.09.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Jumătate din rulaj realizat pe piaţa "deal"

BVBJumătate din rulaj realizat pe piaţa "deal"

A.I.Piaţa de Capital / 16 iulie 2018

Avans de 0,27% pentru BET-NG 

Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a încheiat în teritoriul pozitiv din punctul de vedere al cotaţiilor, opt din cei nouă indici ai pieţei noastre de capital...

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

16 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9482
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2041
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5494
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8091
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3689

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo