ZIARUL BURSA

21 ianuarie
Ilustraţie de MAKE

RISIPIREA BIJUTERIILOR PLANETEIStop joc: în 2018 trăim 152 de zile pe datorie

Dan NicolaieMaterii Prime / 01 august 2018

Dan Nicolaie

Omenirea trăieşte, începând de astăzi, "pe datorie" până la sfârşitul anului, 152 de zile "închinate" lăcomiei specie noastre. ONG- ul Global Footprint Network ne informează că toate resursele pe care natura le poate reface într-un an au fost consumate până la această dată.

Putem spune că avem o piramidă a crizelor, prin care viitorul nu se reflectă exact cum sperăm: criza alimentară, criza apei, criza energiei, criza financiară şi criza spirituală. Epuizarea resurselor reprezintă un semnal de alarmă care este tras an de an, din ce în ce mai devreme. În acest ritm, nu va trece foarte mult până când resursele vor fi consumate încă din noaptea Anului Nou şi nu vor mai ajunge nici măcar pentru petrecerea închinată acestui eveniment.

Această dată,1 august, este cea mai devansată înregistrată de la lansarea "zilei depăşirii", la începutul anilor "70, când era 29 decembrie.

"BRD şi Petrom - rezultate financiare în creştere"

ESTIMĂRILE BROKERILOR PENTRU PRIMA JUMĂTATE A ANULUI"BRD şi Petrom - rezultate financiare în creştere"

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 01 august 2018

Tendinţa de apreciere a dobânzilor - element favorizant pentru activitatea BRD, potrivit analiştilor 

BRD Groupe Societe Generale şi OMV Petrom vor raporta profituri în creştere pentru prima jumătate a aces­tui an, susţin brokerii din piaţă.

Cele două companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) urmează să-şi raporteze rezultatele financiare mâine, 2 august, acestea fiind, astfel, primii emitenţi din structura indicelui BET care îşi fac publică situaţia financiară pentru prima parte a anului curent.

Raiffeisen Bank nu i-a informat corect pe împrumutaţii în CHF

INSTANŢA, DESPRE SCANDALUL RAIFFEISEN LEAKS:Raiffeisen Bank nu i-a informat corect pe împrumutaţii în CHF

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 01 august 2018

Raiffeisen Bank nu i-a informat pe clienţii săi cu privire la toate aspectele care au influenţă asupra situaţiei lor contractuale în viitor, subliniază Instanţa în motivarea deciziei sale pronunţate în dosarul deschis de bancă, prin care aceasta din urmă a contestat procesul-verbal emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi a solicitat anularea lui. În baza procesului-verbal care constată că, în contractele de împrumut, banca are clauze incorecte, ANPC a sancţionat instituţia de credit cu o amendă de 50.000 de lei şi a emis un Ordin prin care s-a dispus încetarea acestor practici. Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a respins, în 17 aprilie, sesizarea prin care Raiffeisen a contestat procesul-verbal emis al ANPC.

Inspecţia Judiciară verifică 300 de dosare

Inspecţia Judiciară verifică 300 de dosare

George MarinescuPolitică / 01 august 2018

Inspecţia Judiciară (IJ) începe, astăzi, verificări ample la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care au ca obiect respectarea principiilor generale care guvernează activitatea autorităţii judecătoreşti în cauzele penale care vizează magistraţi sau au legătură cu aceştia.

Scandalul interceptărilor continuă

CUI I-E FRICĂ DE BIG BROTHER?Scandalul interceptărilor continuă

G.M.Politică / 01 august 2018

Amintirile neplăcute de pe vremea când serviciul - cunoscut în popor sub denumirea de "Ochiul şi timpanul" - fostei Securităţi asculta şi fila milioane de cetăţeni şi-au lăsat amprenta asupra unora dintre politicieni, care se tem zilnic de ascultarea telefoanelor şi de interceptarea ambientală pe care serviciile secrete sau alte instituţii ale statului le-ar exercita asupra lor.

"Este posibil ca investiţiile imobiliare să depăşească 1 miliard de euro, în 2018"

COLLIERS INTERNATIONAL ROMANIA:"Este posibil ca investiţiile imobiliare să depăşească 1 miliard de euro, în 2018"

E.O.Companii / 01 august 2018

Silviu Pop: "Valoarea medie a activelor vândute în primul semestru se ridică la circa 40 milioane euro, probabil cea mai mare din ultimul deceniu" 

Valoarea investiţiilor pe piaţa imobiliară a fost de 404 milioane de euro, în primul semestru al anului în curs, în creştere cu aproape 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, conform Colliers International Romania. Specialiştii din cadrul Colliers arată că există şanse ca pragul de un miliard de euro să fie depăşit în acest an. Cele mai mari tranzacţii au fost încheiate în Bucureşti, pe segmentele de birouri şi retail (inclusiv prin vânzarea Oregon Park către Lion's Head, vânzarea primei faze a proiectului Campus 6 către CA Immo, vânzarea Militari Shopping Center către asocierea Prime Kapital/MAS REI). O tranzacţie interesantă cu un investitor instituţional a fost încheiată în Cluj-Napoca, unde fondul britanic de investiţii First Property a cumpărat clădirea de birouri Maestro Business Center, potrivit sursei citate. Randamentele mai mari şi creşterea economică puternică din oraşele regionale sprijină tranzacţii viitoare în afara Capitalei.

INS: "Au fost emise cu 8,5% mai multe autorizaţii de construire pentru rezidenţial"

ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTUI AN FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017INS: "Au fost emise cu 8,5% mai multe autorizaţii de construire pentru rezidenţial"

Ramona RaduCompanii / 01 august 2018

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2018 a crescut cu 8,5%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 20.520, informează un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Datele INS arată că au fost marcate creşteri în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (+516 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (+402), Sud-Muntenia (+352), Centru (+128), Bucureşti-Ilfov (+102), Nord-Vest (+95) şi Sud-Est (+86), în timp ce în regiunea de dezvoltare Nord-Est a fost înregis­trată o scădere (-69 autorizaţii).

Cînd roboţii vor lua locul oamenilor

Cornel CodiţăEditorial / 01 august 2018

Cornel Codiţă

După cum se poate uşor observa, nu este o întrebare! Roboţii se ocupă, deja, cu tot felul de lucruri pe care pînă mai ieri le făceau doar oamenii. Se va înclina balanţa, definitiv, în favoarea inteligenţelor artificiale? Răspunsul

Ediţia din 21.01.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 01 August 2018

MACRO NEWSLETTER 01 August 2018

Macroeconomie / 01 august 2018

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală în iulie 2018, până la 2,2%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat...

Lichiditate de numai 33,62 milioane de lei

BVBLichiditate de numai 33,62 milioane de lei

A.M.Piaţa de Capital / 01 august 2018

BET, în scădere cu 1,02% 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, o valoare a transferurilor de 33,62 milioane de lei, circa 76,7% din valoarea medie înregistrată...

Surse: Posturi tăiate la Chicago Stock Exchange

Surse: Posturi tăiate la Chicago Stock Exchange

A.V.Piaţa de Capital / 01 august 2018 /

Operatorul bursier Intercontinental Exchange Inc. (ICE), deţinătorul New York Stock Exchange, a disponibilizat zeci de angajaţi de la Chicago Stock Exchange (CHX), după ce a finalizat, în iulie, achiziţia Bursei de Valori din Chicago, spun surse...

Factura la gaze - mai mare cu 6%, de astăzi

Factura la gaze - mai mare cu 6%, de astăzi

R.R.Companii / 01 august 2018

Consumatorii casnici vor plăti mai mult cu 5,83% pentru gazele naturale, începând de astăzi, a anunţat, recent, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Iohannis a atacat Codul Administrativ la CCR

Ghe.I.Politică / 01 august 2018

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, ieri, la Curtea Constituţională a României (CCR) legea privind Codul Administrativ al României.

Un punct important în sesizarea formulată de preşedintele Klaus Iohannis îl reprezintă articolele care...

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii