ZIARUL BURSA

05 octombrie 2018
Ediţia din 19.06.2024
Elena Udrea va fi extrădată ?

Elena Udrea va fi extrădată ?

Anticorupţie / 5 octombrie 2018

DA

Datorită unei inspiraţii providenţiale, prin nemărginita şi rafinata ştiinţă sau din cauza unui noroc absolut porcesc, subsemnatul, dim­preună cu cotidianul "BURSA", am ajuns în poziţia de a mai marca un remarcabil succes gazetăresc.

NU

Elena Udrea şi prietena sa Alina Bica au fost reţinute, ieri, în Costa Rica de agenţi din cadrul Interpol. Cele două condamnate penal, de­finitiv, la pedeapsa închisorii cu executare, au fugit din ţara noastră înainte ca magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să pronunţe primele sentinţe în dosarele în care au fost inculpate.

Bancpost, obligată de instanţă să elimine clauza de dobândă din contractele în CHF

ÎNTR-UN PROCES COLECTIV DESCHIS DE ANPC Bancpost, obligată de instanţă să elimine clauza de dobândă din contractele în CHF

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 5 octombrie 2018

Pîrvu, ANPC: "Instanţa a hotărât că aceia care deţin contracte de credit pentru nevoi personale sunt îndreptăţiţi să solicite prin acţiuni separate restituirea sumelor calculate în plus ca urmare a constatării nulităţii clauzei specificate în sentinţă" 

Bancpost este obligată de instanţă să elimine clauza de dobândă din contractele de credit în franci elveţieni (CHF), după ce a pierdut un proces colectiv pe clauze abuzive deschis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Con­sumatorilor (ANPC).

OUG pentru modificarea legilor justiţiei

OUG pentru modificarea legilor justiţiei

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 5 octombrie 2018

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a pregătit proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care doreşte să pună în acord opinia Comisiei de la Veneţia cu modificările la legile justiţiei făcute în Parlament de coaliţia majoritară PSD-ALDE.

Gabriel Biriş

AVOCATUL GABRIEL BIRIŞ, CĂTRE PENSIONARI: "Veţi muri de foame, dacă mai acceptaţi populismul!"

Ramona RaduPiaţa de Capital / 5 octombrie 2018

Valentin Ionescu: "Obiectivele de sustenabilitate financiară ale noii Legi a pensiilor nu îmi sunt deloc clare, spre deosebire de acelea electorale"  

Răzvan Orăşanu: "Majoritatea prevederilor legii se vor aplica abia din 2021, aşa că este, practic, prima lege a pensiilor «pe spinarea unei alte guvernări»"

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii stârneşte ample discuţii şi controverse la nivelul opiniei publice.

ÎN ŞEDINŢA DE IERI, Acţionarii SIF5 au aprobat vânzarea participaţiei la BCR către Erste

A.I.Piaţa de Capital / 5 octombrie 2018

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au votat, în Adunarea Generală Extraordinară (AGEA) de ieri, vânzarea participaţiei de 6,29% (1.023.534.303 de acţiuni) pe care societatea de investiţii financiare o deţine la Banca Comercială Română (BCR), pentru suma de 140 de milioane de euro, către Erste Group Bank, informează emitentul printr­-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În urma finalizării tranzacţiei, participaţia Erste Group Bank la BCR va creşte la 99,88% din capital, restul de 0,12% (19.830.840 de acţiuni) din capitalul social fiind deţinut, în principal, de către foşti şi actuali angajaţi ai BCR.

"Avem o creştere de circa 10%, faţă de anul trecut, dar este un plus venit cu multă muncă"

SORIN STOICA, ETURIA: "Avem o creştere de circa 10%, faţă de anul trecut, dar este un plus venit cu multă muncă"

Companii / 5 octombrie 2018

"Numărul vacanţelor exotice vândute a crescut, multe destinaţii exotice au devenit accesibile" 

"Anul acesta a fost marcat de instabilitatea politică şi de aşteptarea unei noi crize care se proroceşte"

Peste 3000 de turişti au ales să plece în vacanţă cu Eturia, în prima jumătate a anului, preţul unui pachet mediu fiind de 1500 de euro de persoană, ne-a declarat Sorin Stoica, co-proprietar şi CEO al agenţiei de turism Eturia.

Reporter: Cum a decurs anul 2018 în turism? Dar pentru Eturia?

"Educaţia are de recuperat legătura dintre concepte şi realităţile financiare"

DRAGOŞ NEACŞU, ERSTE ASSET MANAGEMENT: "Educaţia are de recuperat legătura dintre concepte şi realităţile financiare"

A.I.Companii / 5 octombrie 2018

Şcoala din ţara noastră are foarte mult de recuperat în ceea ce priveşte noţiunile abstracte care se predau şi realităţile financiare ale vieţii de zi cu zi, a atras atenţia, ieri, Dragoş Neacşu, CEO Erste Asset Management, în cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori Bucureşti şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Rulajul se menţine sub media anului

BVB Rulajul se menţine sub media anului

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 5 octombrie 2018

Declin de 0,17% pentru BET-FI 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de joi, aprecieri marginale pentru opt dintre cei nouă indici, singura scădere fiind consemnată de BET-FI , al celor cinci SIF-uri, plus Fondului Proprietatea (FP), care a coborât cu 0,17%.

Masonerie prezentată şi artă juridică

Masonerie prezentată şi artă juridică

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 5 octombrie 2018

Ocolecţie de secrete masonice nu apare oricând în public şi nu îţi este mereu la dis-poziţie. Dar şi când te pomeneşti cu 342 de astfel de secrete pe masă, nu ştii ce să faci, ce să iei, cu ce să începi. Să începi cu sfârşitul, nu mai puţin de 42 de şorţuri masonice scoase la vânzare, din care s-a vândut doar unul, un altul fiind vândut după licitaţie.

Triumful prostiei

Cornel CodiţăEditorial / 5 octombrie 2018

Cornel Codiţă

Cel care a avut îndrăzneala să dea un asemenea titlu micro-eseului publicat într-o gazetă, undeva, prin 1933, nu este chiar o minte oarecare. Este coautorul, împreună cu A. N. Whitehead, al ultimei şi fabuloasei încercări de a sintetiza corpul propoziţiilor fundamentale care ar putea da naştere întregii matematici, prin dezvoltări logice consistente, Bertrand Russell. Ultima încercare, pentru că doar patru ani după publicarea celei de a doua ediţii, cea completă, a operei lor, Principia Mathematica (1927), Goedel producea demonstraţia care îngropa definitiv speranţa axiomatizării perfecte a întregii matematic

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Laserul de la Măgurele, în stand-by din cauza italienilor

M.G.Companii / 5 octombrie 2018

Cel mai important proiect din domeniul cercetării din ţara noastră stagnează din cauza divergenţelor pe care le are partea română cu una dintre firmele care lucrează la acesta. Ansamblarea unuia dintre sistemele laserului de la Măgurele este...

MACRO NEWSLETTER 05 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER 05 Octombrie 2018

Macroeconomie / 5 octombrie 2018

Preţurile de consum din Olanda şi-au temperat creşterea anuală în septembrie 2018, până la 1,9%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au crescut cu...

OPINII Cât de fezabil este "Roexit-ul"?

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 5 octombrie 2018

După controversele din jurul criticilor prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene la adresa autorităţilor din România (cu accente neobişnuit de dure), au a părut voci în ţară care aduc în discuţie o variantă românească a Brexitului. Frans...

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo