Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Elena Udrea va fi extrădată ?

Ziarul BURSA #Anticorupţie /

Elena Udrea va fi extrădată ?

DA

Datorită unei inspiraţii providenţiale, prin nemărginita şi rafinata ştiinţă sau din cauza unui noroc absolut porcesc, subsemnatul, dim­preună cu cotidianul "BURSA", am ajuns în poziţia de a mai marca un remarcabil succes gazetăresc.

Fapte, bref, cronologic:

Luni, 1 octombrie a.c., "BURSA" a publicat textul meu intitulat "ÎN CIUDA LOGICII, PLANURILOR ŞI SPERANŢELOR LOR, Udrea, Drag­nea, Ghiţă şi Mazăre vor înfunda puş­căria" (pagina 14, anunţat în prima).

În aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a decis instituirea sechestrului asigurător pe toate bunurile mobile şi imobile deţinute de Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale.

Miercuri, 3 octombrie, oficiali ro­mâni au participat la şedinţa de plen a Parlamentului European în care s-a dezbătut situaţia privind modificarea legislaţiei penale şi a legilor justiţiei.

În aceeaşi zi, a aparut în "BURSA" articolul meu "Elena Udrea şi Miracolul Naşterii", iar seara, la 19.00, ora României, Elena Udrea a fost arestată la San Jose (ora locală 10.00).

Nimeni n-ar fi prevăzut acest ultim eveniment.

Avocaţii Elenei Udrea şi cei ai MP, jurişti reputaţi, gazetari si vorbitori de profesie, la TV, o considerau pe doamna ex-ministru la adăpost de orice neplăcere provocată de braţul lung şi internaţional al Legii, duios dedicată maternităţii pe plai latino-american, cu toate grijile amânate, pe termen lung, pentru o dată ce avea să ne fie comunicată ulterior, nouă sau urmaşilor noştri.

Textele mele sunt accesabile, arhivate întru eternitate pe platforma ziarului.

În rezumat, primul demonstrează de ce niciun fugar nu se va putea sustrage urmăririi penale sau executării pedepsei, al doilea ridică serioase intrebări asupra condiţiei doamnei Udrea în raport cu destinul său biologic de mamifer reproducător.

Trebuie să fac următoarele precizări:

Eu cred în ideea că aparenţele arareori înşală, că dacă o poveste pare neplauzibilă, în majoritatea situaţiilor este neadevarată.

Cred că dacă ceva stârneşte dubii bine conturate, îndoiala e mai presus de orice prezumţie de bună credinţă.

Sunt un sceptic.

Cred, cartezian, în Dubito ergo cogito, cogito ergo sum.

Dacă Elena Udrea este mamă, dacă a fost însărcinată cu adevărat, dacă a născut şi are în acest moment o fetiţă de două săptămâni, sânge din sângele ei, gene din genele ei, atunci acest text este o impietate.

Ca gazetar, sunt în poziţia de a deţine o poveste senzaţională. Cred sincer că logica mea e corectă, că am dreptate. Dacă nu e aşa, atunci mă compromit, mă discreditez.

Nu pot însă să nu remarc şi să nu fac publice remarcile mele, în apărarea informării corecte a puţinilor cititori avizaţi rămaşi, a dreptului la discernământ, şi el pe cale de dispariţie. Îmi arog dreptul universal de a spune ceea ce cred şi îmi asum toate consecinţele.

Argumentele tip Veronel

L-am urmărit cu interes pe maestrul Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, am ascultat spusele lui Cristian Ene, la România TV, am luat notă de cele afirmate de Radu Cristescu, membru marcant al Partidului Mişcarea Populară, m-am uitat la jurişti şi jurnalişti, la feluriţi dătători cu părerea.

Veronel Rădulescu, care afirma public în data de 20 septembrie, citez "Nu există nicio şansă ca Elena Udrea să fie extrădată pentru că fetiţa va primi cetăţenie costaricană iar Statul Cos­ta Rica protejează copiii şi nu permite separarea fetiţei de mamă", şi-a mai moderat discursul...

În 4 octombrie a spus că, după părerea sa, sunt şanse mici ca Udrea să fie extradată, că ea "se află în custodia autorităţilor" şi că "este posibil să se dea o măsură preventivă, dar (speră el) să fie doar o măsură de urmărire".

Toţi vorbitorii au acreditat teza conform căreia este cert că:

1. Elena Udrea a născut o fetiţă acum 14 zile;

2. Un copil născut pe teritoriu costarican devine automat cetăţean al republicii;

3. O mamă nu poate fi separată în niciun fel de copilul său pe teritoriul Statului Costa Rica;

4. Elena Udrea şi Alina Bica sunt reţinute până ce o instanţă va elibera un mandat care să le stabilească starea de libertate, supraveghere sau detenţie de până la pronunţarea unei hotărâri care să admită sau să respingă extrădarea;

5. Udrea şi Bica au fost reţinute la San Jose de către Interpol, fiind date în urmărire internaţională de către oficialităţile române;

6. Extrădarea este foarte improbabilă, în cazul Elenei Udrea, şi dificil de realizat, în cazul Alinei Bica.

Îndoieli tip neVeronel

Eu nu sunt avocat scump, nici jurist vestit, nici formator de opinie. Pot însă formula fără îndoială următoarele afirmaţii:

1. Elena Udrea şi Alina Bica nu pot fi "reţinute". Ele sunt arestate. Avocaţii români privesc situaţia ca pe una locală, în bătătura noastră: poliţia a reţinut două suspecte, în baza unei ordonanţe, şi are la dispoziţie un timp limitat pentru ca un judecător să emită un mandat de arestare pe un termen determinat.

În fapt, Udrea şi Bica au deja un mandat, ele sunt arestate. O întreagă birocraţie a funcţionat în timpul scurs de la darea în urmărire generală, apoi internaţională. S-au mişcat acte, func­ţionari, poate şi comisii rogatorii, de la aparatul românesc la Europol, Interpol, până la autorităţile costaricane. Nu Interpol a operat arestarea la San Jose, ci poliţia naţională din Republica Costa Rica, în temeiul unei legi locale. Un mandat operat de Interpol a fost validat în Costa Rica şi pus în executare.

Nu văd de ce o instanţă ar mai avea a se pronunţa, s-a pronunţat deja.

2. De unde ştim că un copil născut pe teritoriu costarican devine cetăţean în mod implicit? Nu toate ţările au o legislaţie aliniată şi o practică unitară relativă la regimul cetăţeniei. În general, în dreptul anglo-saxon, american, cam aşa e, cu nuanţe - o persoană născută pe teritoriul naţional devine cetăţean la înregistrarea naşterii sau la majorat, prin expresia formală a dorinţei de a dobândi cetăţenia. La arabi sau la evrei nu e aşa. Nici la alte state. Mai ales la cele care sunt destinaţii turistice prin excelenţă sau enclave fiscale sau punc­te maritime. E logic de ce, tranzitul străinilor e prea mare şi impune riscul unei abundenţe nedorite de aspiranţi la cetăţenie.

3. Ce articol de lege spune că o mamă nu poate fi separată de copilul său, cetăţean costarican, nici în temeiul unei măsuri penale? N-am avut ocazia să studiez legislaţia din areal, poate Veronel, Ene şi Cristescu au avut, deşi mă îndoiesc... În Costa Rica nu sunt mame infractoare? Ele nu pot fi arestate, deţinute, private de libertate, izolate legal? Sunt deasupra legii, au imunitate deplină, în virtutea maternităţii?

4. De ce se spune că Elena Udrea are statut de refugiat, că este în poziţia de a cere şi primi azil politic?

În anul 2018 nu prea mai există instituţia azilului, în practică. Ca un stat să se interpună între un alt stat şi un cetăţean al său, e nevoie de un motiv puternic şi de un temei legal serios. Acesta din urmă este determinat de un tribunal internaţional, de o curte penală, de un organism suprastatal. De refugiaţi politic individuali n-am prea mai auzit, nici dacă e vorba de relaţia dintre Elveţia şi Coreea de Nord...

Refugiaţi au produs războaiele, pogroamele, ca în Iugoslavia sau Siria. Azilanţii sunt cei persecutaţi pentru delicte de opinie sau cei cărora li se neagă nişte drepturi, în ţara de baştină, drepturi percepute unanim, internaţional, ca inalienabile.

Udrea e condamnată de drept comun. A fost pedepsită de o instanţă de judecată, procedural, după un proces penal desfăşurat legal, pentru că a furat nişte bani, ca să mă exprim vulgar. Ea merge la San Jose şi spune "sunt persecutată politic, sunt abuzată!". Cum dovedeşte, cu ce înscrisuri, cu ce probe? Autorităţile costaricane ar trebui s-o creadă pe cuvânt?

5. De ce ar proteja un stat care are relaţii diplomatice şi comerciale cu România un cetăţean român urmărit internaţional printr-un mandat considerat valid de Interpol şi conform cu legislaţia internaţională, din moment ce a fost operat?

Eva-Maria se trage cu adevărat din Elena Udrea?

Aş mai ridica o problemă...

Costa Rica a clădit bunăstare, o imagine onorabilă şi un mediu comercial prietenos acreditând ideea că e un stat de drept, democratic, stabil şi sigur, spre deosebire de ţările din imediata vecinătate, unde nici turiştii, nici oamenii de afaceri nu prea dau buzna.

Cum arată la televizor, în presă, reţinerea pe stradă, arestarea şi deţinerea unei femei străine, lăuze, în plin proces de lactaţie?

Poate costaricanii nu cred că Elena Udrea e mama naturală a micuţei Alexandrov şi n-au motive de îngrijorare?

Sau, dacă nu se îndoiesc de filiaţia Evei-Maria, dacă legislaţia naţională e extrem de protectivă, atunci ce i-a determinat să rişte degradarea imaginii faţă de străinătate, dar şi faţă de proprii cetăţeni? Un abuz al Statului Paralel Român? Paralel şi cu Interpolul?

_____________

Astăzi vom şti. Sau vom fi pe cale să ştim. Sau vom şti la un moment dat... Deocamdată, noi ne-am asumat acest demers jurnalistic riscant.

Şi-am încălecat pe-o şa si v-am povestit aşa...

Mihai Antonescu

NU

Elena Udrea şi prietena sa Alina Bica au fost reţinute, ieri, în Costa Rica de agenţi din cadrul Interpol. Cele două condamnate penal, de­finitiv, la pedeapsa închisorii cu executare, au fugit din ţara noastră înainte ca magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să pronunţe primele sentinţe în dosarele în care au fost inculpate.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, susţine că procedura de extrădare îşi urmează cursul şi nu este necesar să se facă din Elena Udrea un personaj special faţă de ceilalţi urmăriţi penal de către statul român, şi să apeleze la declaraţiile avocaţilor Elenei Udrea şi ai Alinei Bica în procesele de la Bucureşti.

Actele normative din Costa Rica - Ley de extradicion (legea extrădării), Codigo de la Ninez y la Adolescencia (Cod ce reglementează drepturile copiilor şi adolescenţilor), Ley General de Migracion y Extranjería (legea migraţiei şi străinătăţii), regulamentul privitor la refugiaţii şi azilanţii politici, coroborate unele cu altele, arată de ce este imposibil ca solicitarea formulată de statul român pentru extrădarea din Costa Rica a Elenei Udrea nu poate fi acceptată în acest moment.

Conform art. 3 lit. g h şi k din legea extrădării din ţara situată în America Centrală, cererea de extrădare va fi res­pinsă, când infracţiunea este politică sau când, deşi este comună, ea este legată de politică, în conformitate cu legea din Costa Rica, în cazul făptuitorului unei infracţiuni comune, dacă obiectul extrădării se bazează pe motive politice sau în cazul când acuzatul beneficiază de statutul de azilant politic.

Cel mai probabil, Elena Udrea sau avocaţii ei, precum şi Alina Bica vor invoca aceste texte ale legii, mai ales că au solicitat azil politic în Costa Rica, primind o derogare pentru un an.

Conform art. 12 din cadrul acestei legi, dacă extrădarea este refuzată, ea nu va mai putea fi solicitată pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

Mama nu poate fi despărţită de copil

Un alt argument privind imposibilitatea extrădării Elenei Udrea este dat de faptul că este mamă, ea dând naştere de curând unei fetiţe care este cetăţean costarican. Conform art. 5 din Codul privind drepturile copiilor şi adolescenţilor din Costa Rica, orice acţiune publică sau privată referitoare, direct sau indirect, la o persoană minoră, trebuie să ţină cont de interesul superior al copilului, interes care să îi garanteze respectarea drepturilor sale într-un mediu fizic şi familial mental sănătos, în căutarea deplină a dezvoltării personale. În determinarea interesului superior al minorului, trebuie luate în considerare starea lui ca titular de drepturi şi obligaţii, vârsta, gradul de maturitate, abilitatea de a discerne şi alte condiţii personale, condiţiile socio-economice şi legătura dintre minor şi interesul social.

În situaţia Elenei Udrea, ţinând cont că vorbim despre un copil nou-născut, interesul superior al acestuia este să se bucure de prezenţa mamei sale lângă el, iar acest lucru ar trebui să fie suficient pentru respingerea cererii de extrădare. Mai ales ţinând cont că în art. 25, art. 29 şi art. 30 ale codului respectiv sunt stipulate drepturile de care părinţii se bucură până când minorul împlineşte vârsta de 18 ani.

Art. 30 întăreşte acest lucru încă din titlu: "Dreptul minorului la viaţa de familie", care stipulează că minorul are dreptul de a-şi cunoaşte părinţii, să crească şi să se dezvolte lângă ei şi să fie îngrijit de ei. Drept care găseşte aplicare şi în articolul 31 ce se referă la educarea copilului în cadrul familiei, statul asigurând coexistenţa familială şi comunitară.

Extrădarea, suspendată până la soluţionarea definitivă a cererii de azil

Legea migrării şi străinătăţii şi regulamentul privind persoanele care sunt refugiate sau solicită azil politic vin şi ele în sprijinul Elenei Udrea pentru ca solicitarea de extrădare formulată de statul român să fie respinsă de autorităţile din Costa Rica. Udrea se bucură de dispoziţiile titlului V, capitolul VI din legea de mai sus, pentru că a primit o autorizare provizorie pentru un an, urmând ca statul costarican să verifice abia la sfârşitul acestei perioade, dacă solicitanta de azil permanent îndeplineşte sau nu condiţiile prevăzute în lege şi în regulament.

Conform art. 109 al legii, azilul este definit ca protecţia acordată persoanei străine, care o solicită, pentru a-şi proteja viaţa, libertatea sau integritatea personală, din cauza persecuţiei din motive politice sau de altă natură, definită de convenţiile privind drepturile omului şi tratatele şi acordurile internaţionale ratificate de Costa Rica, care sunt în vigoare. Art. 114 arată că statutul de refugiat sau azilant nu va fi acordat dacă solicitantul a comis o infracţiune împotriva păcii, de război sau împotriva umanităţii, a comis o infracţiune comună gravă, înainte de a intra în Cos­ta Rica sau este vinovat de acte contrare scopurilor şi principiilor promovate de Organizaţia Naţiunilor Unite. În aceste cazuri, solicitantul va fi trimis imediat în ţara de origine.

Cum Elena Udrea a primit azil temporar, pentru un an, reiese că ea nu se încadrează în niciuna dintre situaţiile de mai sus, care sunt stipulate atât în lege, cât şi în regulamentul de aplicare al acesteia.

Probabil că la emiterea acelei autorizaţii temporare, autorităţile din Costa Rica au ţinut cont şi de dispoziţiile art. 115 care spune că solicitanţii de azil nu pot fi trimişi înapoi în ţara de origine, dacă există temeri bine întemeiate că vor fi persecutaţi din motive de rasă, religie, naţionalitate, sex sau apartenenţă politică şi, din cauza acestor temeri, nu doresc protecţia ţării de origine.

Articolul 116 preluat şi de regulamentul de aplicare a legii migraţiei stipulează că depunerea unei cereri de azil suspendă orice procedură de extrădare, până când solicitarea azilului va fi definitiv soluţionată; recunoaşterea statutului de refugiat sau azilant va avea ca efect încetarea oricărei proceduri de extrădare iniţiată împotriva refugiatului sau azilantului, la cererea guvernului ţării în care a fost comisă infracţiunea.

Elena Udrea a depus o cerere de azil permanent. I s-a oferit un azil temporar şi, până la soluţionarea definitivă a cererii iniţiale, procedura de extrădare nu poate fi judecată, fiind suspendată, conform legii din Costa Rica.

Cu alte cuvinte, orice ar spune minis­trul Justiţiei despre extrădarea Elenei Udrea nu are nicio relevanţă. Ţara noas­tră nu are tratat în acest sens cu Cos­ta Rica şi legile republicii situată în America centrală sunt clare. Extrădarea Elenei Udrea va fi un alt eşec al sis­temului judiciar românesc, după cel înregistrat în privinţa unui alt inculpat celebru, fugarul Sebastian Ghiţă, cererea de extrădare pe numele acestuia fiind respinsă definitiv de instanţele de la Belgrad.

Udrea are o condamnare definitivă pentru corupţie de 6 ani cu executare în dosarul Gala Bute, iar Alina Bica, una de 4 ani de detenţie efectivă.

George Marinescu

Opinia Cititorului ( 83 )

 1. Un ziar serios, care "trage pe hirtie", care are abonati si este distribuit larg in institutii, companii majore, chioscuri de presa, are handicapul de a inchide devreme. De cind am predat textul, s-au mai petrecut lucruri...

  1. "Copilul nu e un obstacol in extradare", declaratie a biroului Interpol de la San Jose. Udrea si Bica nu au statut de azilant, nici macar cereri de azil. Nu sint refugiati. Sint rezidenti de facto. Adica stateau in tara fara sa incalce nici o lege. Cum se spunea la noi pe vremuri, "locuieste fara forme legale". 

  1. COPILUL NU E CETATEAN COSTARICAN. Nasterea nu presupune dobindirea automata a cetateniei. Un copil nascut in tara din parinti straini poate primi cetatenie, conform art. 13 din Constitutie. Legea 1916 din 5 august 1955, amendata si republicata de mai multe ori, arata in ce conditii. Complicate. La o anumita virsta, dupa un numar de ani de sedere, contigui, functie de originea hispanica sau central americana a familiei, daca aplica sau nu la alta cetatenie etc. Nu insist. Chiar daca ar fi indeplinite toate conditiile, birocratia e prea complicata iar timpul, 20.09-4.10, prea scurt. Procedural, in acest moment, nou nascutul nu e cetatean costarican, indiferent daca e copilul biologic al Elenei Udrea sau al altcuiva. O adoptie legala dar secreta nu putea avea loc.

   poate sa dea copilul inapoi si sa-si ia banii!:))

   Aveti dreptate ca, din cauza formei tiparite, nu putem cuprinde toate informatiile dintr-o zi. Referitor la rezidenta, aceeasi lege costaricana mentioneaza ca, in cazul Udrea, ea o putea obtine doar daca deschidea o afacere, o societate comerciala in tara din America centrala sau facea o infuzie de capital intr-un agent economic local. Daca este asa, pentru recuperarea prejudiciului din Gala Bute procurorii romani ar trebui sa ceara instantelor de acolo punerea sub sechestru a afacerii respective si a conturilor bancare.

   În legătură cu azilul temporar, el este reglementat de legea costaricană privind migrația, se acordă anual, iar după trei ani de azil temporar acesta se poate transforma in azil politic permanent. În ceea ce privește cererea de azil permanent, dacă aceasta a fost depusă de Elena Udrea, atunci cererea de extrădare nu va fi judecată decât după ce autoritățile costaricane vor soluționa definitiv cererea de azil politic. Așa scrie în legislația lor. Cu privire la aspectele prezentate de dumneavoastră legate de o sarcină fictivă a Elenei Udrea, nu mă pronunț deoarece prefer să las medicii specialiști din țara noastră să își spună punctul de vedere.

   Treaba asta cu sechestrarea activelor de prin strainataturi n-ar fi rea... Din pacate, Statul Roman nu reusesete sa popreasca eficient nici p-aici, pe la noi. Cam toti condamnatii si inculpatii sint saraci in acte si traiesc pe picior mare! Nu-i nici o lege care sa-i puna sa justifice standardul de trai. La puscarii, unde toate intrarile in cont, in bani si produse, sint cit se poate de transparente, vedem ca toti detinutii "vulnerabili" n-au un chior dar se cam lafaie...

   Termenul presupunea o protectie deplina. Semantica hispanica e cam sarmana, ca si cea a jargoanelor din multe areale... Azilant mi se pare Attila Marko, de-a dreptul untouchable. Nici sa-l filam n-avem voie, noi, romanii... Nici sa ne uitam prea fix sau sa ne strimbam la el...

   biroul interpol poate sa declare ce vrea. Relevant insa, este ce vor decide instantele din Costa Rica in privinta extradarii. Probabil vor respinge cererea de extradare.

   .....printre altele...un ziar din Costa Rica precizeaza ca Elena Udrea nu este azilanta....ci o simpla rezidenta

   ....da asa este...de exemplu .cazul Voiculescu de la A3...datoreaza statului peste 60 mil.Euro...

   Asa e, nu e niciun fel de azilanta, nu-i nimic, a prostit-o Veronel!

   Datorează o număr de Suedia. SRI l-a executat la nervi. Va recupera tot.

   Cred ca au luat deja biletele de avion si au inscris deja copilul la o gradinita de pe linga Tirgsor. Acuma cauta scoala, gimnaziu si liceu, ca Udrea mai are si alte dosare, saraca... Liceul cred ca va fi Cervantes, ca, probabil, Eva Maria are aptitudini native de a invata in spaniola...

  Mi-as paria viata ca Udrea nu a nascut! Cele 8 secunde contigue ale filmarii prezentate o sustin. O femeie care naste natural, la 44 de ani, nu sta, nu arata si nu se misca asa, la 14 zile de la nastere. Am vizionat secventele de 100 de ori in compania a doua femei care au nascut natural. Atitudinea fata de nou nascut, pozitia caruciorului in raport cu Elena si politistii nu indica instinct matern, nevoia de a proteja puiul. Cornel Tabacaru "om de afaceri rezident in CR, apropiat al Elenei Udrea", omniprezent ieri la televiziunile de stiri, s-a referit de mai multe ori la fetita ca la "un copil de doua luni". Un apropiat (afirma ca a mers in vizita), nu poate confunda un nou nascut cu un copil de citeva luni.

  1. ...probabil ca deja ii duce Evei ciocolata.

   Cornel Tăbăcaru este securist de afaceri de succes?

   Care este diferența între Cocoș și Tăbăcaru?

   Amândoi par să fi fost șoferi de generali. 

   A ajuns pina in Costa Rica.

   Textele tale .... al doilea ridică serioase intrebări asupra condiţiei doamnei Udrea în raport cu destinul său biologic de mamifer reproducător.....

   Un mamifer vorbitor care enunta asemenea impietati, este definitiv discreditat si compromis. 

   Ar fi trebuit sa-ti pariezi viata, dar pentru asta trebuie sa ai curaj un rumegatorule, ai fi disparut/ un rumegator mai putin, pentru altii mai mult fan.

   Pune-ti mai multe dioptrii, poate nu trebuie sa vizionezi de 100 de ori pentru a scrie (...) 

   Antonescu este un mamifer rumegator. 

   Un delincvent de drept comun este numit "persoana privata de libertate", cel mult "cetatean". Si-a pierdut parte din drepturi si privilegii. "Domnul" sau "Doamna" au un bonus peste conditia medie. Deci de la minus la plus ar fi un mare pas. Exagerat. Nu rumeg. Sint un carnivor. Un pradator, nu un hoitar. De-aia semnez in numele meu, de-aia sint autor, nu postac, de-aia sint liber. Am 53 de ani, 1m83, 77 de kg, n-am burta, n-am chelie, nu m-am insurat cu grasi transpirati pentru lovele, cum s-a maritat "doamna". N-am fost in Costa Rica. Daca as fugi, as merge in Elvetia si nimeni nu m-ar gasi. Si nici Confederatia nu m-ar extrada. Altceva?

   Am 53 de ani, 1m83, 77 de kg, n-am burta, n-am chelie, nu m-am insurat cu grasi transpirati pentru lovele, cum s-a maritat "doamna". 

   Ti-ai afisat numai ce ai; dar n-ai creier daca poti gandi si scrie ce-ai scris.

   Esti un rumegator; asa cum singur ai anticipat, te-ai compromis total. 

  Udrea si Bica se afla in custodia autoritatilor costaricane pentru doua luni, timp necesar pentru realizarea formalitatilor. Avocatii (de acolo, de aici - nu-mi permit! Si e evident ca romanii habar n-au de dreptul costarican!) sau sint idioti, sau escroci, sau au blufat. Cred ca mai degraba. Udrea nu parea surprinsa. Ce politie ar risca sa provoace un soc unei lauze in public, daca lua aia copilul si nu-i mai dadea drumul? Interpolitistii, zbirii locali stiau ca nu iese cu scandal si nici Udrea n-a intins coarda cu teatrul. La noi, la tv, numai SRS a facut citeva afirmatii de bun simt, la RTV, un pic dupa orele 22, dar gresit motivate. N-a vazut saracul suficiente telenovele.

  Domnul Marinescu, pe care il respect si admir, n-are dreptate nicidecum. La aceasta ora e cert acest lucru, adeverit si probat in audiovizual. Salut efortul, logica si munca depusa. Mie, personal, mi-a placut tare textul.

  M-am uitat la toate televiziunile, am zapat pe R tv-uri, pe Antena, pe digi. Toti tineau cu ursul, vorba lui ctp, pe care nu-l simpatizez, fratia hotilor! Nu mi s-a parut nici mie ca are gesturi de mama pruncul. Probabil ca stiu si costaricanii adevarul dar au legi de protectie pentru minori si n-au spus decat ca nu e un obstacol, n-au motivat. Si cu azilul a fost bluf. Sau le-a dat teapa Veronel. Saraca Lenuta, dupa ce ca i-a luat avocatul banii ca sa-i obtina sase ani de parnaie, a mai bagat-o la zdup si la San Jose. Am inteles ca e si avocatul lui Sova care e tot la puscarie si al altora tot inchisi.

  1. Andronic si Chireac erau cam negri. Gadea nu, ca ala nu realizeaza, e un fel de Dancila la scara, in privat. E misto ca m-au sunat o gramada de pe la ziare si teveuri, sa ma felicite, da' public n-au zis nimic, nici like pe LI n-au cutezat sa dea. Empatie unanima pentru Lenuta pe vectorii deontologici! Tolo a fost de bun simt, c-asa e el. Si Jack a schimbat vorba la el pe blog. Cred ca-n sinea lui a apreciat galagia facuta de Bursa, numai ca interesul poarta fesul! Si probabil ca e suparat ca l-am facut consilier de-al lui Dragnea si a luat-o ca pe o insulta...

  Draga domnule Mihai, sunteti mai tare ca Sherlock Holmes si o spun fara o urma de zeflemea sau ceva de genul. Totusi aveti grija ca pe langa sufletul dvs nobil exista o groaza de circari afini de publicitate care vor exploata la maxim aceasta lovitura jurnalistica pe care ati dat-o. Este sau nu o mama naturala si copilul este sau nu bebelus de cateva zile trebuie tinut cont ca indiferent de cate milioane de euro , imobile sau alte avantaje a dobandit nu este uman sa se ridice o asemenea presiune mediatica. Ca autor jurnalistic al acestui aflux de stiri ar fi frumos ca sa puneti un disclaimer prin care sa invitati la cumpatare. Suntem brutali dar nu cu femeile.Va pup si mult succes.

  1. Elena Udrea este o femeie?

   Am crezut ca este o legenda, un concept sau un principiu, dar nu o femeie. 

   E un personaj, dar Tudorel Toader a spus sa nu facem un personaj din ea.

   ... dar, e adevarat, nu prea mai beau...

   Cred ca-n California sau Suedia faci puscarie daca refuzi sa fii brutal cu femeile! Iar in Moldova te afurisesete popa!

   Și ce altceva ți-a mai spus Tolo la unitate?

   Sa nu stau de vorba cu entitati subunitare...

   cu frumusetea si nivelul alcoolului cum ca nu ar fi baut suficient un renumit actor ...

   in romanul sau epocal, insa brutalitatea avea un puternic filon mioritic si nu era Opera unui premiant ca domnul Tudorel, ci a unui nescolit insa plin de pasiune. Cum adica personaj... si mai zice ca spune da la referendum....

   Asa le trebuie anonimilor "subunitari" :-) :-)

   Nu stiam ca postezi ca Coco flanel. In plus, direct de la unitate.

   de la discoveri unde vezi ce mai e nou in lume

   Fel si fel de portofele...

   Replica de nota 10; bravo!. 

  Sa fie o premieră că o închid pe Leana?

  Dacă mergea în Elveția se ascundea legal ca bancherii?

  Dacă mergea în Mexic era mai în siguranță sub paza armată? 

  1. ... si sa nu mai fie fugarii in siguranta niciunde. E adevarat insa ce zice CTP, ca fuga e o greseala. Eu n-as pleca! Sau m-as confrunta, e cea mai buna optiune, sau as negocia, sau m-as ascunde in patrie. In aleea Moldovita sint blocuri cu sapte scari si noua etaje. In Bozieni, Valea Lunga, in Titan sau Cringasi, cu basca potrivita si maieul regulamentar, nu m-ar gasi nimeni! Nici in comuna Valea Soarelui sau in satul Laceni. Nici costumat in hipster in Dimitrie Pompei.

   Unui' Ilie$ca' !

  Pe Marinescu îl înțeleg, e moment greu pentru o parte a propagandei. Toate mascotele gen Cristian Pedra, Siegried Muresan, Baconschi raman patati pe veci.

  As avea o intrebare pentru Antonescu, marele matematicar Horia Sima se va mai putea ascunde de bratul lung al legii sau, ca colaborator, la UM Triaj Dosare nu e prioritar? 

  1. Cu dosarele e o problema reala la noi. Nu s-a introdus tot in computator. Ce e mai vechi de 20 de ani e prin hrube si s-a umplut de praf, igrasie si acarieni. Daca nu s-a furat. Am fost foarte surprins sa constat ca lucratorii nostri ominiscienti habar n-au de multe chestii intimplate prin preajma revolutiei. Chestia cu secu si dosarele e un mit intretinut din interior. Ati vazut vreodata un instalator roman? Dar un spital? Dar un functionar de ghiseu, un doctorand, o camerista, o batatura de tara sau un elev la o scoala scumpa din Nord? Cum sint toate astea, asa-s si serviciile speciale, asta-i Romania!

   Spune-i unui securist să așeze cu grijă dosarul lui Horia Sima sub calorifer. N-ai să vezi așa profesionalism nici la CIA.

  Ca o sa le taie paralelii banii la transfugi.

  1. Paralelii au pierdut mult cu Ghiță.

   O să-i taie banii, dar tot nu-i pot lua îndărăt la SRI. Nici nu pot ancheta rețeaua SRI, ar fi ilegat, e problemă de siguranță națională. generalii SRI ar fi expuși atacurilor agenturilor străine.

   Poate vin cu probe mai solide în dosarul privind conducerea fără permis. 

   ... si-a ales bine destinatia de vacanta papilloneasca. Si-a pregatit terenul, insamintari, prasila intii, prasila a doua... are hambarele pline. Halal, putini ca el!

   ... de ceva ani, la noi raportul beneficiu-prejudiciu e foarte prost. Hotii nostri mai mult au stricat decit au furat. Bogatii nostri nu-s asa bogati cum par.

  ma-ntreb cand o sa se simta astea fraierite si abandonate si o sa-l dea in gat pe base...

  1. Base nu numai ca le-a jucat pe degete pe taranci, cum si-a exploatat intensiv tot personalul, nu numai ca n-are sentimente si ca nu-i pasa, nu numai ca n-a spus nimic periculos la nimeni... dar mai e si singurul care si-a negociat corect protectia cu Sam si ai lui. O sa moara liber, in pat, de moarte buna. Daca putem spune ca ciroza-i buna...

   merita sa l dea in gat. Sunt primul care sustin petitia. In loc sa facem referendum pe tema asta ne manifestam daca vrem schimbarea constitutiei fiindca El poate sa fie Ea si Ea El

   De cind mi s-a atrofiat nervul mieunatului pe acoperisuri, el, ea, nu mai conteaza. M-as putea insura si cu o capra sau marita cu Visinescu, platonicul absolut domina-va-mi restul de viata!:)) La euro am trecut de mult. La Romanica, partea misto e ca, si daca vom adopta moneda pan-europeana, tot se va gasi un mos care sa inchirieze garsoniera pe dolari sau un corporatist care o sa vrea imprumut in franci, ca-i cursul favorabil!

   tarancile au inteles si ele intr-un tarziu treaba asta si au decis sa se razbune? Poate vor ele sa vina inapoi... Asa zicea EU in ultimul interviu, ca spera sa fie in Romania de Craciun... Uite ca e pe cale sa se intample.

   ca deja am adoptat moneda Euro. Acum incerc sa achizitionez revista jubiliara cu numarul555. E mai ieftina decat Manager Magazin si are si poze mai inreresante. Daca o sa votez o voi tine la vedere ca sa observ reactiile votantilor si voi fi inaintea domnului Pieleanu cu sondajul.

   ... sint facuti sa cistige, sa cada merei in picioare. Ca Assurbanipal, ca Attila, ca Base. Alti oameni rai, ca Udrea, ca Dragnea, se nasc invinsi. Se amagesc o viata, se aleg cu o poseta, cu o mustata si cam atit...

   Ce-aduce Pieleanu. Daca-l si circumcizi, nu mai ramine nimic...

   sau pentru cine? vorba Dvs in caz ca se asfalteaza Panamaua e in stare sa puna vaporul pe roti. E informat mai bine decat Google si are in campul vizual increngaturile prietenesti mai rau ca Facebook. Cand era inca director la Romania S.A. si schimbam opinii cand am fost sa cumpar varza de Bruxelles corsarul stia ca groful de la Viena nu e decat adjunct al consiliului de Supraveghere. Si eu care ma gandeam sa stiu si ce gandeste cel mai finutz boier daramite ca nu mai e full sef m-a zapacit de emotie.

  Udrea n-a nascut cum nu sunt eu popa, Ohanesian rapit in Irak si Botezatu pasarar. Saraca fetita, ce s-o alege de ea, nici nu vreau sa ma gandesc. Oamenii astia n-au niciun fel de scrupule, nici cand fura, nici cand strica, nici cand ne mint, nici cand fac copii sau ii iau de gata. Sa-i bata Dumnezeu!

  1. Ce, cucul nu-i tot pasare? Fiecare cu pasarica lui!

  Unul dintre cele mai importante elemente: copilul nu e cetatean costarican! Sa-i someze careva pe Veronel, pe Alexandrov, pe Tabacaru sa recunoasca. Ca sa nu ne mai impiedicam in sofisme!

  1. si are drepturi. O sa cumpar actiuni Deutsche Bank pentru micuta.Imi place povestea de dragoste a celor doi. E pasionala, nu e prea dulce ca o telenovela sudamericana si are suspans fara numar.

   Ca sintem piata mai emergenta ca piata de sclavi pe vremea Isaurei! La majorat, o sa aiba Eva Maria Carmencita Esmeralda Vilalobos Diaz Alexandrov de Udrea y Cocos bani de o sa cumpere Canalul Panama si sa-l asfalteze!

   Dupa ce au fentat listarea la Londra cand au introdusIFRS pentru o luna. De ce credeai ca un plecat Möbius respectivul Konieczny. Decat sa pice Singer mai bine sagetile.

   M-a luat pasiunea si am uitat politetea...Scuze

   Toti navalitorii sfirsesc prin a pleca de la noi. Tara-i frumoasa, oamenii ospitalieri, dar nu vesnic.

   Tara i frumoasa, oamenii ospitalieri...sunteti un AS al condeiului, felicitari

  M-a sunat Make, despicatorul firului in patru, titanul circotelii, chirurgul care stoarce citoplasma si-o asaza pe caprarii, in recipiente cu eticheta si numar de inventar. Si-mi zice: "Dom'le, daca nu e cetatean costarican copilasul, rationamentul lui matale nu mai sta in picioare! Ca Udrea a rostuit un infante tocmai ca sa nu poata fi extradata, ca pretinsa mama de localnic. Daca poate fi trimisa acasa, toata combinatia e perdanta!" Bineinteles ca are dreptate, e greu sa-l bati pe Make la logica. Partea frumoasa insa tocmai asta e: Udrea, ca toti superdotatii din politica romaneasca, a calculat gresit. Daca angaja un avocat american specializat, de la o casa mare, ala ar fi invatat-o exact ce trebuie sa faca. Dar ar fi costat-o zece-cincisprezece genti de-alea d-ale ei. S-a zgircit. Sau n-o fi avut, ca au abandonat-o sponsorii. L-a luat pe Veronel si probabil ca l-au intrebat pe portarul de la vreun notariat din San Jose. Procedurile latino-americane sint extrem de complicate, au aia o birocratie mai ceva ca la noi. Daca citesti Constitutia, pare simplu. Daca te bagi in articole abrogate si rescrise din legi, in norme metodologice si in abisurile practicii, iti prinzi urechile. Udrea si-a luat teapa, ca sa folosesc un termen juridic consacrat. Acum s-a ales cu un copil care nu se potriveste cu planurile. Parerea mea...

  Mamaaa, si cand ii auzeam pe toti - ce femeie puternica e Udrea!!! Uite/o acum, batuta, tuta si cu banii luati! Cica cea mai puternica femeie din Romania! Iti dai seama ca ailalta codobatura, Bica, a fost sefa la Dicot?!? Vai de mama lor si de viata noastra de popor!

  1. Și pe atunci nu sustineai independenta justitiei? Panarama de Bica este coautoare la codurile pe care nu le mai vreti schimbate.

   Sa se mearga democratic la pirnaie.

  Bani aruncati degeaba pe Costa Rica avand Serbia aproape :))

  1. Merge unde merge lumea. Bica si Udrea, in loc sa se desparta, sa fuga care-ncotro, sa se rupa copoii in doua, au stat grupate si le-au incaltat la pachet, two for the price of one.

   domnul Mihai, stiu ca sunteti genial. da acum ce ziceti de stirea aceasta. Seful Interpol arestat in China. Ce articol aveti acum e odata la 100 de ani.

   Noi sintem obisnuiti! Sefa DIICOT, sefii DNA, boss-ii serviciilor, judecatori, procurori, politisti... Justitiari capaciti de justitie! Pe Chitac si Stanculescu i-am pus ministri si dupa aia ne-am dat seama ca savirsisera crime contra umanitatii. Pe Iliescu l-am supraconstitutionalizat trei mandate, mai aveam un pic si-l beatificam materialist-dialectic si-acu vrem sa'l trimitem macar un pic in temnita inainte sa-si dea obstescul sfirsit, ca pe Ficior si Visinescu... Mi se pare mie sau ne-am prostit peste masura?

   ce e interessante ca Europa nu face tam tam. Tanti Bica e un fel de gargarita pe langa unchiul Weng

  Dovada:

  ... Mama nu poate fi despărţită de copil  

  Un alt argument privind imposibilitatea extrădării Elenei Udrea este dat de faptul că este mamă, ea dând naştere de curând unei fetiţe care este cetăţean costarican. Conform art. 5 din Codul privind drepturile copiilor şi adolescenţilor din Costa Rica, orice acţiune publică sau privată referitoare, direct sau indirect, la o persoană minoră, trebuie să ţină cont de interesul superior al copilului, interes care să îi garanteze respectarea drepturilor sale într-un mediu fizic şi familial mental sănătos, în căutarea deplină a dezvoltării personale. În determinarea interesului superior al minorului, trebuie luate în considerare starea lui ca titular de drepturi şi obligaţii, vârsta, gradul de maturitate, abilitatea de a discerne şi alte condiţii personale, condiţiile socio-economice şi legătura dintre minor şi interesul social.  

  În situaţia Elenei Udrea, ţinând cont că vorbim despre un copil nou-născut, interesul superior al acestuia este să se bucure de prezenţa mamei sale lângă el, iar acest lucru ar trebui să fie suficient pentru respingerea cererii de extrădare. Mai ales ţinând cont că în art. 25, art. 29 şi art. 30 ale codului respectiv sunt stipulate drepturile de care părinţii se bucură până când minorul împlineşte vârsta de 18 ani.

  Art. 30 întăreşte acest lucru încă din titlu: "Dreptul minorului la viaţa de familie", care stipulează că minorul are dreptul de a-şi cunoaşte părinţii, să crească şi să se dezvolte lângă ei şi să fie îngrijit de ei. Drept care găseşte aplicare şi în articolul 31 ce se referă la educarea copilului în cadrul familiei, statul asigurând coexistenţa familială şi comunitară.  

  1. A invatat Veronel panameza din Nicagaura? A patruns internetul ascuns intr-o chifla in pirnaia din Sans Hoze? S-a introdus dreptul civil central american la Spiru Haret si Romano-Americana? A revenit moroiul Paulei Iacov? Lasati, bre, prostiile!:))

   Ce mai ziceti acum. Mai bine faceti un concurs de avocati

   ... si campion national sa fie ala care are cei mai multi clienti la puscarie!

   si nu trebuie sa stea in traffic seara de la servici la vilisoara

  In ce limba oare? Dreptul, care saracul e formal, a devenit oare universal valabil, oare Veronel ar putea sa se manifeste la bara, in spete penale, in Surinam, in Noile Hebride, in Polinezia Franceza, in bazele rusesti din Antarctica si in insulele Feroe? O fi devenit membru al Baroului din San Jose, jurind cu citate din Mala Mujer pe biblia cu care Francisco Pizzaro strivea ritual gindaci de Colorado? Cred ca Udrea ii va zdrobi pe procurorii statului paralel costarican!

  1. Hello there,

   My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at bursa.ro promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?  

   We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well 

   If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. 

   Thanks, 

   Aly

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS