ZIARUL BURSA

23 octombrie 2018
Ediţia din 07.06.2023
"Mulţumesc lui Dumezeu, e bomba noastră!" - fotografie de Rob Walsh

Tratatele strategice şi lumea post război rece

Cornel CodiţăInternaţional / 23 octombrie 2018

Cornel Codiţă

Ieşirea din era războiului rece a fost percepută, şi nu fără motiv, ca una dintre cele mai bune veşti ale secolului XX. Ce de oportunităţi noi, cît loc pentru speranţă, cooperare, integrare, descătuşare a proiectelor blocate de cortina de fier, cîte "şantiere noi" în politica locală, regională şi globală! Puţini au fost cei care au văzut, dincolo de partea luminoasă a tabloului, norii furtunii. Încă şi mai puţini, cei dispuşi să-i bage în seamă.

Donald Trump

Trump vrea să retragă SUA din acordul nuclear cu Rusia

V.R.Internaţional / 23 octombrie 2018

Moscova: "Ce face Trump reprezintă un pas periculos" 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, recent, că va retrage Statele Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia că încalcă acest acord ce datează din 1987.

Gheorghe Piperea

Piperea se întoarce la Legea conversiei

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 23 octombrie 2018

Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat că va relua proiectul Legii conversiei creditelor contractate în franci elveţieni (CHF), după ce Curtea Constituţională a decis, la începutul anului trecut, că ultima iniţiativă legislativă pe subiect este neconstituţională, pe motive de bicameralism.

"Avem, probabil, cel mai învechit stoc de locuinţe din UE"

LUCIAN ANGHEL, BCR BPL:"Avem, probabil, cel mai învechit stoc de locuinţe din UE"

Mihai GongoroiCompanii / 23 octombrie 2018

Casele românilor sunt permanent încercate de trecerea anilor şi de costurile de întreţinere, în condiţiile în care avem, probabil, cel mai învechit stoc de locuinţe la nivelul Uniunii Europene, a precizat, ieri, Lucian Anghel, preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe, în cadrul lansării celei de-a doua ediţii a Ghidului Condiţiilor de Confort, realizat de către echipa EFdeN.

Ultima emisiune de obligaţiuni IIB a fost listată la BVB

ÎNCEPÂND DE IERI,Ultima emisiune de obligaţiuni IIB a fost listată la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 23 octombrie 2018

Mircea Ursache, ASF: "Dorim să facem din piaţa de capital a doua mare sursă de finanţare a economiei naţionale" 

Ultima emisiune de obligaţiuni a Băncii Internaţionale de Investiţii (IIB), prin care instituţia a obţinut aproape 673 milioane de lei (circa 144 de milioane de euro) a fost listată, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), aceasta fiind cea de-a patra serie de titluri de credit emise de IIB, ce se tranzacţionează pe piaţa noastră de capital.

Sorin Creţeanu delistează Comnord de la BVB

Sorin Creţeanu delistează Comnord de la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 23 octombrie 2018

Sorin Creţeanu, acţionar majoritar al Comnord Bucureşti (COSC), va delista compania de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), omul de afaceri urmând să plătească 3,26 milioane de lei, respectiv 2,52 lei/acţiune, pentru cele 1,295 de milioane de acţiuni care-i lipsesc pentru a prelua integral compania care execută lucrări de construcţii de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, infor-mează emitentul printr--un raport remis ieri operatorului de piaţă.

Surse: Preşedintele "Sears" caută partener pentru creditarea companiei

Surse: Preşedintele "Sears" caută partener pentru creditarea companiei

Alina VasiescuInternaţional / 23 octombrie 2018

Preşedintele "Sears Holdings" Corp., Eddie Lampert, poartă discuţii cu cel puţin un potenţial partener care să contribuie la un credit de 300 de milioane de dolari necesar companiei americane care a solicitat luna aceasta plasarea sub protecţia Legii falimentului, spun surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

"Majorarea salariilor în administraţie, sănătate, educaţie nu a îmbunătăţit aceste servicii"

ASOCIAŢIA OAMENILOR DE AFACERI DIN ROMÂNIA:"Majorarea salariilor în administraţie, sănătate, educaţie nu a îmbunătăţit aceste servicii"

R.R.Politică / 23 octombrie 2018

Majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 noiembrie 2018 este o măsură populistă, arbitrară, care afectează negativ sectorul privat, iar creşterea salariilor în administraţia publică, sănătate şi educaţie, fără aplicarea unor criterii de performanţă, nu a dus la o îmbunătăţire a acestor servicii pentru firme şi cetăţeni, dincolo de concurenţa neloială făcută mediului privat, apreciază Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Mafia cu girofar

Cătălin AvramescuEditorial / 23 octombrie 2018

Cătălin Avramescu

Am asistat săptămâna trecută la următoarea scenă, pe Calea Victoriei. O maşină neagră, oficială, cu un agent înarmat, care se uita încruntat pe fereastră, aşezat pe locul şoferului. În faţa acestei maşini, o alta, de poliţie, cu girofar, care brutaliza şoferii "civili", măturându-i din calea personajului care stătea ascuns în spatele geamurilor fumurii. Poliţistul din maşină scosese şi mâna pe geam, gesticulând bezmetic În fine, venind din spate, altă maşină, tot cu numere oficiale, care contribuia şi ea la haosul din trafic.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Aprecieri minore pentru şapte dintre indicii bursei

BVBAprecieri minore pentru şapte dintre indicii bursei

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 23 octombrie 2018

Rulaj de doar 28 milioane de lei 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un debut pozitiv de săptămână din punctul de vedere al cotaţiilor, şapte dintre cei nouă indici bursieri încheind ziua în teritoriul pozitiv,...

MACRO NEWSLETTER-23 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-23 Octombrie 2018

Macroeconomie / 23 octombrie 2018

Preţurile de consum din Canada şi-au temperat creşterea anuală şi în septembrie 2018, până la 2,2%, de la 2,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Tăriceanu se opune îngheţării salariilor

Tăriceanu se opune îngheţării salariilor

O.D.Politică / 23 octombrie 2018

Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Senatului, susţine că nu a văzut documentul trimis de Ministerul Finanţelor către Comisia Europenă, dar că sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo