ZIARUL BURSA

26 iulie
Cât mai poate continua odiseea BCE fără nicio busolă morală?

Cât mai poate continua odiseea BCE fără nicio busolă morală?

Călin Rechea Internaţional / 26 iulie

Călin Rechea

La exact şapte ani de la promisiunea lui Mario Draghi că "BCE va face totul pentru păstrarea monedei unice europene", instituţia monetară a zonei euro a anunţat că este pregătită să pluseze în pariul contra realităţii economice, deoarece aparenţa stabilităţii şi sustenabilităţii din orice schemă piramidală depinde în mod fundamental de "atragerea" a noi "resurse" pentru compensarea "investitorilor" deja existenţi.

"Ar fi mai bine ca SUA să revină în acordul nuclear"

"Ar fi mai bine ca SUA să revină în acordul nuclear"

A consemnat ADELINA TOADERInternaţional / 26 iulie

Interviu cu Excelenţa Sa, domnul Morteza Aboutalebi, Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România 

"Astăzi, în Orientul Mijlociu, Iranul este vârful stabilităţii"

"Sancţiunile aplicate ilegal de SUA economiei Iranului afectează în principal drepturile omului şi poporul iranian"

"Sancţiunile impuse de SUA au dus la scăderea exportului petrolului iranian cu 30%"

Reporter: Excelenţa voastră cum descrieţi relaţiile economice şi diplomatice dintre România şi Iran?

Morteza Aboutalebi: Relaţiile dintre ţările noastre sunt bune. Iranul are relaţii istorice cu România, de 5-600 de ani, iar în ultimii 100 de ani acestea au fost promovate de ambele ţări.

Vorba reginei

Cornel CodiţăEditorial / 26 iulie

Cornel Codiţă

Surescitat peste măsură de evenimentele ultimelor zile care l-au propulsat în strada Downing Nr. 10 şi, mai ales, de întîlnirea, en tête à tête, cu Suverana de pe buzele căreia a primit încuviinţarea să guverneze în numele Coroanei, acest Dom Goe al "noilor elite britanice" ajuns prim minis­tru deloc întîmplător, nu şi-a putut ţine gura şi a povestit cu verva-i cunoscută, într-un cerc din care nu lipseau nici ziariştii casei, poanta întîlnirii.

Eugen Teodorovici

Teodorovici promite măsuri pentru trecerea BVB la statutul de piaţă emergentă

MIHAI GONGOROI şi ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 26 iulie

Partidul Social Democrat (PSD) va publica, la finalul lunii august sau începutul lunii septembrie a acestui an, o serie de măsuri şi paşi de parcurs care să asigure trecerea pieţei noastre de capital, care se află în prezent în categoria pieţelor de frontieră, la statutul de emergentă, a declarat, ieri, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul unei conferinţe de presă.

EUGEN TEODOROVICI, MINISTRUL FINANŢELOR:"Vom demara o campanie de verificări şi control la nivel naţional"

MIHAI GONGOROICompanii / 26 iulie

Teodorovici: "Se aşteaptă unda verde de la Comisie pentru recapitalizarea CEC" 

Ministerul Finanţelor pune la cale un mecanism de recompensare a bunilor platnici

Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii vor demara începând cu luna august o campanie naţională cu echipe mixte pentru stoparea evaziunii fiscale şi a muncii la negru, a anunţat ieri Eugen Teodorovicii, ministrul de finanţe, în cadrul unei conferinţe.

SIF5 cere instanţei suspendarea deciziei ASF, pentru convocarea AGA

SIF5 cere instanţei suspendarea deciziei ASF, pentru convocarea AGA

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 26 iulie

SIF Oltenia (SIF5) a cerut Curţii de Apel Craiova suspendarea deciziei Autorităţii de Supraveghere (ASF) din data de 18 iulie, prin care supraveghetorul pieţei a obligat Consiliul de Administraţie al societăţii de investiţii cu sediul în Craiova să convoace şi să asigure desfăşurarea Adunării Generale a Acţionarilor la solicitarea grupului de acţionari format din SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), se arată într-un raport al SIF5 remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ce sunt e-urile? Prieteni sau duşmani?

Ce sunt e-urile? Prieteni sau duşmani?

ŞEF LUCRĂRI DR. ADRIANA RUSULifestyle / 26 iulie

Ce sunt E-urile sau aditivii alimentari? Sunt substanţe care nu pot fi consumate ca atare ci sunt adăugate în procesul de prelucrare al alimentelor cu scopul îmbunătăţirii calităţii, stabilităţii şi prelungirii termenului de valabilitate. Denumirea de "E-uri" este denumirea standardizată a cestor aditivi alimentari în Europa, deşi în prezent E-urile apar şi pe etichetele alimentelor din afara Europei.

Mic, dar bine dotat cu sare şi aditivi

Mic, dar bine dotat cu sare şi aditivi

Lifestyle / 26 iulie

Stâlpul de rezistenţă al oricărui grătar de sfârşit de săptămână, micul stă foarte bine la aditivi şi sare, ceea ce nu este un lucru care să ne încurajeze să-l consumăm. InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2017 - 2019 pe 30 produse tip mici. Au fost analizate produsele următorilor producători/distribuitori: Auchan România S.A.; Mega Image S.R.L.; SC Carrefour România SA; Selgros Cash & Carry; Westfleisch România S.R.L.; SC Sam Meat Industry SRL; S.C. Cora România S.R.L.; Mimbru S.R.L.; SC Smithfield România S.R.L.; SC Diana S.R.L.; S.C. Doly-Com Distributie S.R.L.; Salbac S.A; SC Aldis Srl; Cristim 2 Prodcom SRL; Integra S.R.L..

Oraşele "verzi" din Europa, preferate de turiştii români pentru city break-uri

A.T.Lifestyle / 26 iulie

Tot mai mulţi turişti autohtoni îşi doresc ca atunci când merg în city break-uri, pe lângă explorarea oraşelor şi vizitarea obiectivelor turistice, să se poată relaxa într-un mediu mai liniştit şi mai prietenos cu sănătatea lor. Fie că urmăresc să petreacă o după-amiază în parc sau să facă un tur al oraşului pe bicicletă, turiştii români îşi doresc să beneficieze cât mai mult de oportunităţile "verzi" care, poate, le lipsesc acasă.

Ediţia din 26.07.2019
Gala BURSA 2019
Ediţia din 15.11.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Gigantul petrolier Total vinde active de 5 miliarde dolari

Gigantul petrolier Total vinde active de 5 miliarde dolari

ALINA VASIESCU Internaţional / 26 iulie

Grupul petrolier francez Total SA va înstrăina active de aproximativ 5 miliarde de dolari, în majoritate de pe segmentul de explorare şi producţie, urmărind, pe viitor, să se concenteze pe proiecte care pot face faţă preţului scăzut al ţiţeiului,...

MACRO NEWSLETTER-26 Iulie 2019

MACRO NEWSLETTER-26 Iulie 2019

Macroeconomie / 26 iulie

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut semnificativ peste aşteptări şi în iulie 2019, conform datelor de la Institutul Ifo. Indicele încrederii a scăzut până la 95,7 puncte, cel mai redus nivel din aprilie 2013, de la 97,5 puncte în...

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

BVBCreşteri pe linie pentru indicii bursei

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 26 iulie

Rulaj de 38,4 milioane de lei 

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat a patra şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în teritoriul pozitiv, după consemnarea unor corecţii puternice în şedinţa precedentă. Indicele...

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2019
Life Dental Spa - Clinica Dentara Laser
Petrecere de Crăciun de poveste la Resturant Elisabeta
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo