PENTRU NEÎNDEPLINIREA OBLIGAŢIILOR DE ACOPERIRE CU VOCE MOBILĂ,Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS, amendate cu 1,61 milioane lei

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 08 ianuarie 2020

Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS, amendate cu 1,61 milioane lei

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a sancţionat operatorii telecom Orange România, Vodafone România, Telekom România Mobile Communications şi RCS&RDS cu suma de 1,61 milioane de lei, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire cu voce mobilă, arată un comunicat al Autorităţii.

Cristin Popa, director executiv al ANCOM, a declarat: "În cadrul unei campanii dedicate, am verificat acoperirea cu servicii de voce mobilă în aproximativ 13.400 de localităţi, adică în toate localităţile cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodată măsuraţi peste 246.000 de km pe drumurile naţionale, judeţene, orăşeneşti şi comunale. Pentru că niciunul dintre operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu şi-a îndeplinit obligaţia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puţin 98% din populaţia României, am aplicat amenzi în cuantum total de 1.610.000 de lei, în funcţie de procentul de acoperire atins de fiecare. Operatorii şi-au asumat aceste obligaţii odată cu licenţele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative. Vom relua această campanie de măsurători şi în acest an şi vom continua, dacă este necesar, să aplicăm sancţiuni până la îndeplinirea completă a obligaţiilor asumate".

Campania de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce mobilă s-a desfăşurat în perioada mai - septembrie 2019, a mai transmis ANCOM, explicând că acoperirea cu semnal a localităţilor a fost măsurată parcurgându-se drumurile accesibile, bulevardele şi străzile principale, precum şi străzile secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată. Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populaţiei acoperite şi suma populaţiei măsurate.

Domnul Popa a mai afirmat: "În urma măsurătorilor efectuate de Autoritate, Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 97.81% din totalul populaţiei; Vodafone România - 97.76%, Telekom România Mobile Communications - 96.53%, iar RCS&RDS - 95.42%. Ţinând cont de procentul atins de fiecare operator, am sancţionat RCS&RDS cu amendă în valoare de 800.000 de lei, Telekom Mobile cu 700.000 de lei, Vodafone cu 60.000 de lei, iar Orange cu 50.000 de lei".

Conform licenţelor de utilizare a spectrului radio deţinute, Orange, Vodafone şi Telekom Mobile au avut obligaţia de a acoperi cu servicii de voce zonele locuite de cel puţin 98% din populaţia României prin intermediul reţelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, iar RCS&RDS până la data de 5 aprilie 2019, se mai arată în comunicatul Autorităţii.

ANCOM a realizat o hartă interactivă pe baza măsurătorilor efectuate în cadrul campaniei de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce mobilă, astfel încât toţi utilizatorii să aibă acces la cele mai recente date privind acoperirea cu servicii de voce a tuturor operatorilor prezenţi pe piaţa din România.

Contactaţi de Ziarul BURSA, Orange România, Vodafone România şi RCS&RDS nu au dorit să răspundă pe subiect.

Reprezentanţii Telekom ne-au trans­mis: "Am luat la cunoştinţă de decizia autorităţilor. Nu dorim să comentăm pe acest subiect".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro