ZIARUL BURSA

17 noiembrie 2020
Maia Sandu

La început de drum

Cristian PîrvulescuInternaţional / 17 noiembrie 2020

Cristian Pîrvulescu

Victoria categorică, cu 58% din voturi (cam un milion din voturi, cel mai bun scor obţinut vreodată de un candidat sau un partid la alegerile din Moldova) în al doilea tur al alegerile prezidenţiale din Moldova îi dă Maiei Sandu întreaga legitimitate a votului popular.

Era excepţionalismului economic

Gheorghe PipereaMacroeconomie / 17 noiembrie 2020

Gheorghe Piperea

De 20 de ani, lumea trăieşte epoca excepţionalismului economic, bazat pe urgenţe militare sau de inteligence, ori pe urgenţe medicale. A fost permanent nevoie de salvare şi de salvatori, chiar şi atunci când această nevoie a fost artificial creată, prin fabricarea ameninţărilor şi a duşmanilor. Pentru siguranţa noastră, a fost necesară adunarea noastră în ţarc (safe haven), pentru a putea fi monitorizaţi şi supravegheaţi eficient.

Aramco pregăteşte o emisiune internaţională de obligaţiuni

REVINE PE PIAŢA DATORIILOR DUPĂ MAI BINE DE UN ANAramco pregăteşte o emisiune internaţională de obligaţiuni

A.V.Internaţional / 17 noiembrie 2020

Cel mai mare producător mondial de ţiţei are nevoie de bani pentru plata dividendelor Prăbuşirea preţului petrolului a tăiat 27,5 miliarde de dolari din veniturile bugetare pe 2020 ale Arabiei Saudite 

Saudi Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, urmează să revină pe piaţa obligaţiunilor pentru prima dată din aprilie anul trecut, încercând astfel să finanţeze un angajament de acordare de dividende în sumă de 75 de miliarde de dolari.

Modernizarea secţiilor ATI, pe baza unui plan de conformare

I.Ghe.Politică / 17 noiembrie 2020

Secţiile de terapie intensivă de la spitalele din întreaga ţară vor fi verificate cu atenţie în această perioadă, iar în urma controalelor se va elabora un plan de conformare. Măsura a fost dispusă, ieri, de Ministerul Sănătăţii, în urma tragediei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde 10 pacienţi internaţi la ATI şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu violent, iar alte 10 persoane sunt rănite, printre ele numărându-se şi medicul de gardă care a încercat să salveze bolnavii din secţia respectivă.

Charles Michel: "Felicitări, Maia Sandu, pentru victoria în alegeri! Poporul Republicii Moldova a ales clar un drum care prioritizează justiţia, lupta reală împotriva corupţiei şi o societate mai dreaptă. UE este pregătită să intensifice parteneriatul nostru strâns".

Europa salută victoria Maiei Sandu

V.R.Internaţional / 17 noiembrie 2020

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a felicitat-o ieri pe Maia Sandu pentru victoria pe care a obţinut-o în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, menţionând că Uniunea Europeană este pregătită să intensifice parteneriatul cu Chişinăul. Charles Michel a scris pe Twitter: "Felicitări, Maia Sandu, pentru victoria în alegeri! Poporul Republicii Moldova a ales clar un drum care prioritizează justiţia, lupta reală împotriva corupţiei şi o societate mai dreaptă. UE este pregătită să intensifice parteneriatul nostru strâns".

Pisica fără nume

Cătălin AvramescuEditorial / 17 noiembrie 2020

Cătălin Avramescu

Stătea, tristă, pe un calorifer. Era o pisică splendidă, din rasa Albastră de Rusia. Ştiam povestea ei. Fusese abandonată de o cretină, o specie atât de răspândită astăzi. O "studentă" la cine ştie ce "privată", care se mutase episodic în blocul în care locuiam pe atunci.

Ediţia din 17.11.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
BET începe săptămâna cu o şedinţă de stagnare

BVBBET începe săptămâna cu o şedinţă de stagnare

M.G.Piaţa de Capital / 17 noiembrie 2020

Rulaj de 47,13 milioane de lei la debutul săptămânii 

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a început săptămâna în care aniversează 25 de ani de la reluarea tranzacţionării în ţara noastră cu o şedinţă de stagnare, pe fondul unei...

Pierderi majore pentru fotbal

PANDEMIE ŞI BANIPierderi majore pentru fotbal

O.D.Sport / 17 noiembrie 2020

Marile campionate de fotbal ale Europei au înregistrat pierderi financiare majore în acest an. Rând pe rând, ligile anunţă care sunt "golurile" din conturi de la startul pandemiei. Sezonul 2019-2020, marcat de întreruperea competiţiilor,...

Sectorul construcţiilor a accelerat, în luna septembrie

M.G.Macroeconomie / 17 noiembrie 2020

România are cea mai bună dinamică a construcţiilor din rândul ţărilor UE, în primele 9 luni din an 

Statisticile publicate ieri de INS privind evoluţia sectorului construcţiilor în septembrie indică o nouă accelerare a activităţii din acest...

MACRO NEWSLETTER 17 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 17 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 17 noiembrie 2020

Preţurile de consum din Franţa au stagnat în octombrie 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o stagnare în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un declin de 0,5% în luna anterioară, Preţurile alimentelor şi-au...

PLASAMENTE ALTERNATIVECu contemporanii, la piaţă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 17 noiembrie 2020

Marius Tiţa

Se petrec atâtea nenorociri, acum, în lume, că ne-am obişnuit cu suferinţa. Este atâta suferinţă în lume, că ne-am obişnuit cu boala. Şi cu nedreptatea. Este atâta boală şi nedreptate în lume, că ne-am obişnuit să supravieţuim doar.

Ziarul BURSA

17 iunie
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

16 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9241
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0620
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5194
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7324
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8805

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo