ZIARUL BURSA

29 septembrie
BVB - asaltată de volatilitatea sălbatică

RETROSPECTIVA 2020BVB - asaltată de volatilitatea sălbatică

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 4 ianuarie 2021

Creştere de 3,4% pentru BET-TR, în 2020, care încheie anul la maxim istoric  

Titlurile de stat Fidelis, un mare câştig pentru bursa noastră

Rulaj mediu zilnic în creştere, dar de peste trei ori mai mic decât în Ungaria

Brokerii au aşteptări pozitive pentru bursa noastră, în 2021

Demarat cu perspectiva trecerii pieţei noastre de capital în liga celor emergente, anul trecut a consemnat pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB) unul dintre cele severe şocuri din istoria sa când, începând cu cea de-a doua parte a lunii februarie, valul de vânzări în panică din pieţele internaţionale de acţiuni declanşat de perspectivele sumbre ale economiilor lovite de epidemia de Covid-19 s-a extins la Bucureşti, ducând la o prăbuşire puternică a cotaţiilor, urmată de o revenire spectaculoasă.

2020 - sub semnul pandemiei de Covid-19

RETROSPECTIVA 20202020 - sub semnul pandemiei de Covid-19

Emilia Olescu, George MarinescuMacroeconomie / 4 ianuarie 2021

Pandemia de Covid-19, măsurile luate pentru diminuarea efectelor ei asupra persoanelor fizice şi juridice, deficitul bugater rezultat în urma acestpor măsuri, disputele permanente între guvernele PNL şi fosta majoritate parlamentară din jurul PSD, precum şi alegerile locale şi parlamentare au constituit principalele teme în jurul cărora a gravitat atât scena politică, dar şi sectorul economic în cursul anului 2020.

Start la vaccinare, schimbări la guvernare

LUNA DECEMBRIE FINANCIARĂStart la vaccinare, schimbări la guvernare

Emilia Olescu, George MarinescuMacroeconomie / 4 ianuarie 2021

Înfiinţarea la Bucureşti a Centrului European de Competenţe în Domeniul Securităţii Cibernetice, crearea unui buget pentru 2021 pe un deficit de 7% din PIB, îngheţarea salariilor bugetare, prelungirea datei până la care poate fi solicitată amânarea ratelor bancare pentru cel mult nouă luni sunt câteva dintre anunţurile importante făcute la nivel macro, în luna decembrie, de autorităţile statului.

Obiectivul internaţional al anului: eradicarea exploatării copiilor

Obiectivul internaţional al anului: eradicarea exploatării copiilor

O.D.Cultură / 4 ianuarie 2021

Exploatarea copiilor reprezintă una dintre petele de pe obrazul acestei lumi. Aşa stând lucrurile, organismele internaţionale încearcă să mişte lucrurile în direcţia bună, chiar dacă s-a dovedit, adesea, că distanţa de la vorbe şi proiecte la fapte este foarte mare. Anul 2021 a fost declarat Anul internaţional pentru eliminarea muncii copiilor ("International Year for the Elimination of Child Labour").

Confuzia autorităţii

Cristian PîrvulescuEditorial / 4 ianuarie 2021

Cristian Pîrvulescu

Deşi calendaristic noul an a început, psihologic şi politic, prin consecinţă social şi economic suntem încă în 2020. Alegerile americane nu s-au terminat: mâine, pe 5 ianuarie, vor avea loc alegerile pentru cele două locuri ce revin Georgiei în Senatul SUA şi care ar putea da o majoritate democrată în Congres.

Calendar încărcat: două olimpiade, în şase luni

O.D.Sport / 4 ianuarie 2021

Pandemia a dat peste cap toate calculele din lumea sportului. Multiplele amânări şi anulări de competiţii au provocat o aglomerare a calendarului internaţional. Cum nu se poate vorbi de anularea unei ediţii a Jocurilor Olimpice, ar fi un dezastru financiar în primul rând, diriguitorii sportului sunt dispuşi să facă, alături de sportivi, un adevărat tur de forţă în următorii doi ani.

Papa Francisc, dribling fin - denunţă dopajul, dar îl omagiază pe Maradona

O.D.Miscellanea / 4 ianuarie 2021

Suveranul Pontif este un mare iubitor al sportului în general şi al fotbalului în special. Ori de câte ori are ocazia abordează subiecte legate de sport, aşa cum a făcut-o şi la începutul acestui an, când a dovedit că "driblează" foarte bine reuşind în cadrul aceleiaşi intervenţii să vorbească despre flagelul dopajului, dar să-l şi omagieze pe Maradona, bine cunoscut pentru probremele lui cu substanţele interzise.

Charterele exotice continuă operarea. Unde putem călători la începutul lui 2021

Charterele exotice continuă operarea. Unde putem călători la începutul lui 2021

Adelina ToaderCompanii / 4 ianuarie 2021

Charterele către destinaţii exotice precum Maldive, Zanzibar sau Republica Dominicană erau până nu de mult un vis frumos pentru agenţiile de turism de la noi, dar şi pentru turiştii dornici de astfel de călătorii. Iată însă că pandemia a dat un imbold puternic şi a transformat visul în realitate şi pentru prima oară au apărut în piaţă chartere către destinaţii exotice.

RETROSPECTIVA 20202020 în cifre

Macroeconomie / 4 ianuarie 2021

30 ianuarie 

- Parlamentarii PSD depun moţiunea de cenzură împotriva Executivului, intitulată "Guvernul ORBAN/PNL - privatizarea democraţiei româneşti".

Ediţia din 29.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 4 Ianuarie 2020

MACRO NEWSLETTER 4 Ianuarie 2020

Macroeconomie / 4 ianuarie 2021

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia a înregistrat prima scădere anuală din ultimii 23 de ani în noiembrie 2020, de 0,1%, după un avans de 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%. Creditul acordat gospodăriilor...

Învăţământ online, proteste "offline"

O.D.Cultură / 4 ianuarie 2021

Învăţământul se poate desfăşura online, nu acelaşi lucru se întâmplă şi cu protestele cadrelor didactice, nemulţumite de decizia Guvernului de a îngheţa salariile.

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo