ZIARUL BURSA

08 decembrie
Colaj de MAKE

Democraţia "mai directă", în coliziune cu 12 state UE

Julia PandiInternaţional / 30 martie

Douăsprezece state membre ale Uniunii Europene încearcă să pună pe butuci Conferinţa organizată de Parlamentul European, Consiliul European şi Comisia Europeană privind viitorul Europei, care implică cetăţenii în deciziile luate la nivelul instituţiilor comunitare. Guvernele celor douăsprezece ţări au redactat un document care reflectă scepticismul şi chiar dezacordul lor faţă de necesitatea implicării cetăţenilor în dezbaterile organizate de cele trei foruri europene.

Florin Jianu, nominalizat în CA al FNGCIMM

G.M.Politică / 30 martie

Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a fost nominalizat pentru un mandat provizoriu de patru luni în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), potrivit unui comunicat de presă emis de CNIPMMR.

Sorin Cîmpeanu: "Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică".

Activităţile remediale se pot desfăşura şi în vacanţe

(O.D.)Miscellanea / 30 martie

Recuperarea materiei pierdute din cauza desfăşurării orelor online a devenit o prioritatea pentru Ministerul Educaţiei. Ministrul, Sorin Cîmpeanu, a declarat că activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară.

Boom-ul IPO-urilor transfrontaliere, bogat în promisiuni, dar şi în pericole

ANALIZĂ FINANCIAL TIMESBoom-ul IPO-urilor transfrontaliere, bogat în promisiuni, dar şi în pericole

A.V.Internaţional / 30 martie

Valoarea de piaţă a celui mai mare producător de ţigări electronice din China, RLX Technology, a scăzut de la 46 de miliarde de dolari în prima zi de tranzacţionare la NYSE - 22 ianuarie -, la 14 miliarde de dolari în prezent 

Boom-ul ofertelor publice iniţiale (IPO) de pe pieţele acţiunilor din lume a făcut ca investitorii să fie atraşi de listările transfrontaliere, îndeosebi în SUA, unde companiile vând titluri prin intermediul New York Stock Exchange (NYSE) şi Nasdaq, însă, la fel ca în era dotcom, unele societăţi au mari câştiguri în urma acestor oferte, iar altele pot avea de suferit, conform unei analize Financial Times IFT).

Banca Transilvania estimează o creştere de 5% a PIB

PENTRU ACEST ANBanca Transilvania estimează o creştere de 5% a PIB

M.G.Bănci-Asigurări / 30 martie

Instituţia de credit prognozează majorarea dobânzii de referinţă de către BNR anul viitor 

Banca Transilvania (TLV) şi-a revizuit previziunile macroeconomice pe termen scurt şi mediu şi estimează o creştere de 5% a produsului intern brut (PIB) al României în acest an, o creştere de 6,4% a investiţiilor productive şi un avans de 5% al consumului privat.

Mai facem (încă) o facultate?

Cătălin AvramescuEditorial / 30 martie

Cătălin Avramescu

Întâmplarea face să fi văzut, zilele trecute, un vraf de CV-uri ale unor studenţi din ziua de azi. Unele, din păcate, nu conţineau mai nimic. "Am făcut liceul în localitatea X". Cam atât. Destul de multe, însă, erau mai stufoase.

Ediţia din 08.12.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
BET - la un pas de 11.000 de puncte

BVBBET - la un pas de 11.000 de puncte

A.I.Piaţa de Capital / 30 martie

Tranzacţiile cu acţiunile Banca Transilvania au dat circa o treime din rulaj  

Indicele BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia SIF-urilor, a urcat în şedinţa de ieri...

MACRO NEWSLETTER 30 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 30 Martie 2021

Macroeconomie / 30 martie

Încrederea consumatorilor din SUA a crescut peste aşteptări în martie 2021, conform datelor finale ale indicelui publicat de University of Michigan, până la 84,9 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni, de la 76,8 puncte în luna...

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo