Activităţile remediale se pot desfăşura şi în vacanţe

(O.D.)
Ziarul BURSA #Miscellanea / 30 martie

Sorin Cîmpeanu: "Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică".

Sorin Cîmpeanu: "Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică".

Recuperarea materiei pierdute din cauza desfăşurării orelor online a devenit o prioritatea pentru Ministerul Educaţiei. Ministrul, Sorin Cîmpeanu, a declarat că activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Câmpeanu a precizat că va semna ordinul privind structura anului şcolar şi faptul că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat: "Referitor la ordinul de ministru cu structura anului şcolar, el va fi semnat astăzi (n.r. Ieri). Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică". Ministrul a explicat, la Palatul Parlament, că şcolile nu se închid, pentru că vor func­ţiona clasele terminale, chiar dacă predarea se face online: "Spun că nu se închid, deoarece, un lucru foarte important, activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micşorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea, grădiniţele vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice cu copiii, cu avizul DSP".

Pe de altă parte, ministrul a declarat că 2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea Evaluării Naţionale în această perioadă: "A început simularea pentru examenul de Evaluare Naţională. Din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de şcoli nu vor putea organiza simularea pentru Evaluarea Naţională, aflându-se în zone carantinate, 2,5% din numărul de şcoli. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli". Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, ieri, prima probă - cea la Limba şi literatura română - din cadrul simulării Evaluării Naţionale. Azi va avea loc proba la Matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Activitati remediale ar trebui sa faci matale in concediul de odihna.

    Poate asa te destepti ca acum esti cu intelectul la nivel de gradinita. 

    Deci in perioada de scoala trimite elevii in vacanta prelungita iar in perioada de vacanta sa faca "activitatile remediale" :-)...de unde apar idiotii astia ca nu se mai termina...

    M-am saturat de tine pana peste cap. Tu vrei sa arati ca esti altfel, ca nu gandesti ca prostii tai de colegi din guvern. De aceea ai redeschis scolile si s-au imbolnavit copiii si parintii de covid. Vrei sa pari ca tu esti altfel, ai o gandire mai evoluata. Nu, esti un incompetent traseist, o facatura, o pacaleala de ministru negociat de incompetentul, profitorul, protectorul lichelelor si a analfabetilor, groparul PNL Orban Ludovic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro