ZIARUL BURSA

25 noiembrie
Nicu Marcu, un an de mandat... degeaba

Nicu Marcu, un an de mandat... degeaba

M.G.Piaţa de Capital / 28 iunie 2021

Nicu Marcu a dezamăgit.

Un an de mandat s-a scurs de la numirea lui Nicu Marcu la preşedinţia Autorităţii de Supraveghere Financiară, o numire salutată cu speranţă de mai mulţi actori ai pieţelor supravegheate de ASF, în condiţiile în care Marcu venea (de la Curtea de Conturi) cu promisiunea, chipurile "fermă", asumată în Parlament, să purceadă la "curăţenie" în Autoritatea compromisă de nepotisme şi corupţie.

A trecut, deja, un an din restul de mandat moştenit de la Leonardo Badea, plecat la Banca Naţională.

Sarah Al-Suhaimi, preşedintele Saudi Tadawul Group

CU UN AN ÎNAINTEA PROPRIEI LISTĂRIBursa Arabiei Saudite şi-a majorat profitul cu peste 200% în 2020

A.V.Internaţional / 28 iunie 2021

Câştigul brut a sporit cu 281%, cel net - cu 227%  

Veniturile operaţionale ale Saudi Tadawul Group au urcat cu 91%, la 293,3 milioane de dolari anul trecut, susţinute de creşterea volumului tranzacţiilor

Bursa din Arabia Saudită, care se pregăteşte să se listeze la sfârşitul acestui an, aproape şi-a dublat veniturile în 2020, pe fondul unei creşteri a tranzacţiilor, anunţă operatorul pieţei, menţionând că profiturile sale au sporit cu peste 200%.

Viitorul resurselor umane în noua realitate

SUPLIMENT HRViitorul resurselor umane în noua realitate

Adelina ToaderCompanii / 28 iunie 2021

Adelina Toader

Transformări de 180 de grade s-au produs în piaţa forţei de muncă, odată cu declanşarea pandemiei de coronavirus. Contextul economic sumbru a proiectat o umbră de instabilitate asupra întregii pieţe a forţei de muncă şi implicit a segmentului de recrutare. Angajaţii şi angajatorii s-au aflat sub presiune şi au fost obligaţi să se adapteze schimbărilor majore survenite în modul de desfăşurare a activităţii. Digitalizarea accelerată a fost procesul cel mai frecvent întâlnit în întreaga societate, iar majoritatea birourilor s-au mutat acasă şi întreaga activitate s-a transferat în virtual. Rezistenţa angajaţilor şi angajatorilor a fost întinsă la capacitate maximă, lăsând urme adânci pe alocuri. Au avut loc disponibilizări masive de personal, mai ales în anumite domenii în care activitatea a fost stopată.

Climatul favorabil de angajare se va menţine în România, în trimestrul următor

SUPLIMENT HR / ANALIZĂ MANPOWERGROUP:Climatul favorabil de angajare se va menţine în România, în trimestrul următor

Companii / 28 iunie 2021

86% dintre angajatorii români întâmpină dificultăţi în ocuparea poziţiilor vacante Angajatorii din toate cele opt regiuni ale României se aşteaptă la creşteri de personal pentru trimestrul următor La nivel global, angajatorii din 42 din cele 43 de ţări şi teritorii analizate se aşteaptă la creşteri ale numărului total de angajaţi pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2021, inclusiv în toate cele 26 de ţări din regiunea EMEA Cea mai slabă piaţă a muncii este preconizată de angajatorii din sectorul Construcţii. 

Angajatorii români anticipează o activitate de angajare favorabilă pentru cel de-al treilea tri­mes­tru al anului 2021, potrivit celui mai recent studiu al ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forţă de muncă, derulat pe un eşantion de 554 de angajatori români, parte dintr-un panel de peste 45.000 de angajatori din 43 de ţări şi teritorii. Rezultatele sondajului pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2021 sunt de natură să reflecte impactul situaţiei de urgenţă globale generată de pandemia COVID-19.

"Vrem cei mai buni angajaţi, care îşi doresc să se dezvolte atât profesional, cât şi personal"

SUPLIMENT HR / SIMONA CARP, HR MANAGER JYSK ROMÂNIA ŞI BULGARIA:"Vrem cei mai buni angajaţi, care îşi doresc să se dezvolte atât profesional, cât şi personal"

Companii / 28 iunie 2021

"În medie, inaugurăm 15 magazine pe an, ceea ce înseamnă că deschidem aproximativ 150 de poziţii noi pe an" "Avem numeroase programe de training pentru fiecare nivel de carieră în parte" "Este destul de dificil să găsim angajaţii potriviţi, mai ales în acest moment în care pe piaţă există foarte multe posturi vacante" "Candidaţii au fost mult mai stabili şi mai loiali în această perioadă pandemică, probabil că multora le-a adus aminte de criza din 2008/2009" "Au apărut mari schimbări în ceea ce îşi doresc candidaţii de la joburile disponibile" 

Reporter: Cum a schimbat pandemia procesul de recrutare pentru companii? Ce este diferit pentru HR manageri? Dar pentru candidaţi?

Luminiţa Florea, Director People & Culture în cadrul Philip Morris România, are o experienţă de aproape 18 ani în Resurse Umane, în diverse roluri şi în domenii foarte variate, de la telecom la petrol & gaze, pharma şi tutun. În 2012 s-a alăturat Philip Morris România, iar din 2017 a preluat funcţia de Director People & Culture pentru ambii afiliaţi Philip Morris în România (fabrica şi entitatea comercială) şi este responsabilă, împreună cu echipa ei, de definirea şi implementarea strategiei de resurse umane. Luminiţa Florea spune că în cei nouă ani petrecuţi în companie nu a fost doar martorul schimbării prin care trece Pilip Morris, ci a experimentat şi o transformare în plan personal, o călătorie de care s-a bucurat în fiecare moment.

SUPLIMENT HRStrategia de HR a Philip Morris România se concentrează pe dezvoltarea personală şi profesională a angajaţilor

Companii / 28 iunie 2021

(Interviu cu Luminiţa Florea, Director People & Culture în cadrul Philip Morris România) 

Reporter: Cum a fost afectat procesul de recrutare, în perioada pandemiei, de restricţiile impuse ca urmare a crizei sanitare?

Luminiţa Florea: Procesele de recrutare au fost transferate în mediul online, iar interviurile cu candidaţii le-am susţinut prin intermediul platformei Microsoft Teams. Deşi are dezavantaje, acest tip de comunicare ne-a ajutat pe toţi cei implicaţi să economisim timp. To­tuşi, translatarea exclusivă în mediul online a procesului de recrutare aduce o limitare în comunicarea şi interacţiunea cu viitorul coleg. Din acest motiv, pentru anumite poziţii cheie, am preferat ca interviurile finale să le facem în persoană, evident cu respectarea tuturor restricţiilor şi reglementărilor exis­tente în momentul respectiv.

"Piaţa forţei de muncă dă semne concrete că îşi revine, pentru prima dată de la începutul pandemiei"

SUPLIMENT HR / ANA VIŞIAN, MARKETING MANAGER BESTJOBS"Piaţa forţei de muncă dă semne concrete că îşi revine, pentru prima dată de la începutul pandemiei"

Companii / 28 iunie 2021

"Angajatorii au început să îşi caute activ oameni ca să îşi completeze poziţiile libere" "Tendinţa de a lucra cu freelanceri este în creştere" "Preconizăm o continuare a tendinţei ascendente de a permite angajaţilor să lucreze de oriunde, urcând şi ţara noastră în clasamentul ţărilor europene care îşi desfăşoară, astfel, operaţiunile" 

Reporter: Pandemia a avut un impact major asupra pieţei forţei de muncă. Cum arată astăzi acest sector?

"Piaţa nu mai este exclusiv în favoarea angajatorilor"

SUPLIMENT HR / BOGDAN BADEA, CEO EJOBS ROMÂNIA:"Piaţa nu mai este exclusiv în favoarea angajatorilor"

Companii / 28 iunie 2021

HoReCa şi IT-ul, domeniile în care angajatorii se luptă pentru candidaţi "Odată cu relaxarea restricţiilor, vaccinarea în masă şi scăderea presiunii pandemice, vedem o reluare a încrederii în economie" 33.000 de joburi - postate de către angajatori în luna mai 

Reporter: Cum arată astăzi piaţa forţei de muncă la mai bine de un an de la începutul pandemiei?

"La Christian Tour nu ne dorim angajaţi care au sufletul gol"

SUPLIMENT HR / CRISTIAN PANDEL, FONDATORUL MEMENTO GROUP:"La Christian Tour nu ne dorim angajaţi care au sufletul gol"

Companii / 28 iunie 2021

Reporter: La finalul unui an şi câteva luni în care turismul a fost aproape mort şi mulţi dintre angajaţii din acest sector s-au reorientat, cum faceţi faţă crizei de forţă de muncă?

Cristian Pandel: Este adevărat că oamenii nu mai sunt motivaţi şi animaţi de idealuri. Perioada aceasta a fost dificilă pentru noi, nu am plătit angajaţii la justa lor valoare şi am mai pierdut din ei, turismul fiind cel mai impactat de criza de sănătate. Dar celelalte lucruri au dat o greutate echipei.

Reporter: Care sunt celelalte lucruri?

"Am dat startul unei noi campanii naţionale de recrutare - angajăm peste 1000 de persoane în toate oraşele în care suntem prezenţi"

SUPLIMENT HR / MONICA ZDRANCOTĂ, MCDONALD'S ROMÂNIA:"Am dat startul unei noi campanii naţionale de recrutare - angajăm peste 1000 de persoane în toate oraşele în care suntem prezenţi"

Companii / 28 iunie 2021

"Întreaga industrie se confruntă cu fluctuaţia de personal" 25% dintre angajaţii McDonald's provin din recomandări McDonald's are deschise atât poziţii pentru studenţi, pentru cei care doresc să lucreze part-time, dar şi pentru seniori peste 65 de ani 

Reporter: Cum a schimbat pandemia procesul de recrutare pentru companii? Ce este diferit pentru HR manageri? Dar pentru can­didaţi?

"Sunt multe posturi disponibile, dar candidaţii nu sunt interesaţi să aplice"

SUPLIMENT HR / DRAGOŞ GHEBAN, HIPO.RO:"Sunt multe posturi disponibile, dar candidaţii nu sunt interesaţi să aplice"

Companii / 28 iunie 2021

41% dintre angajatori sunt optimişti în ceea ce priveşte piaţa muncii Industria tehnologiei - pe prima poziţie în topul domeniilor în care se fac cele mai multe angajări, pentru al treilea an consecutiv "Aproximativ jumătate dintre companii vor lucra remote anul acesta, fie în sistem hibrid (parţial remote şi parţial de la birou) sau temporar remote, conform unui sondaj Hipo" 

Reporter: Cum arată astăzi sectorul pieţei forţei de muncă, la mai bine de un an de la declanşarea pandemiei?

Viitorul muncii: un model de lucru hibrid?

SUPLIMENT HRViitorul muncii: un model de lucru hibrid?

Companii / 28 iunie 2021

Există numeroase întrebări cu privire la viitorul pieţei muncii. Incertitudinea încă pluteşte în aer în jurul acestui sector, având în vedere schimbările puternice la care a fost supus.

Studiul Accenture - Viitorul muncii 2021 ("Accenture Future of Work 2021") a scos la suprafaţă că din peste 9.000 de lucrători din întreaga lume, cei mai mulţi îşi doresc un model hibrid de lucru, împărţit între munca de la distanţă şi cea de la birou.

Ediţia din 25.11.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Pieţele din Europa, atente la mersul economiei

Pieţele din Europa, atente la mersul economiei

A.V.Internaţional / 28 iunie 2021

Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv vineri, în majoritate, investitorii fiind atenţi în continuare la datele care arată redresarea economiei regiunii.

Deutsche Börse

- Acţiunile conglomeratului german Thyssenkrupp AG au câştigat 3,5%,...

BET atinge un nou record istoric

BET atinge un nou record istoric

A.I.Piaţa de Capital / 28 iunie 2021

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Indicele BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia SIF-urilor, a încheiat ziua de tranzacţionare...

MACRO NEWSLETTER 28 iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 28 iunie 2021

Macroeconomie / 28 iunie 2021

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală şi în luna mai 2021, până la 6,7%, de la 7,7%, pe fondul unei creşteri anuale de 15,4% a creditului guvernamental, după un avans de 18% în luna anterioară, şi a unui avans...

Furii iliberale

Cristian PîrvulescuEditorial / 28 iunie 2021

Cristian Pîrvulescu

"Oare pe declamatori nu-i muncesc nişte Furii?" - sunt primele cuvinte din Satyricon-ul lui Petronius, cel mai vechi roman păstrat până astăzi, scris cândva, prin 62-63 e.n.

Furiile, aceste zeiţe ale Infernului, care personifică mânia...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo