ZIARUL BURSA

23 septembrie 2021
Ediţia din 18.07.2024
Vizita lui Klaus Iohannis la Institutul OncoGen - fotografie procesată de MAKE

VACCINUL ROMÂNESC ANTI-COVID - O ILUZIE? Curtea de Conturi: "OncoGen şi Spitalul Pius Brânzeu nu au respectat contractul de finanţare"

George MarinescuCompanii / 23 septembrie 2021

Inspectorii Camerei de Conturi Timiş, obstrucţionaţi de conducerea OncoGen în desfăşurarea activităţii de audit Virgil Păunescu, directorul proiectului Decode, a refuzat să pună la dispoziţia inspectorilor Curţii de Conturi documentele solicitate şi nu a răspuns la niciuna dintre întrebările formulate de inspectorii Camerei de Conturi Timiş Conform acestora, proiectul Decode e încă în derulare, dar nu le-a fost prezentată nicio dovadă cu privire la existenţa vreunui vaccin experimental sau a stadiului cercetărilor  

"Să vedem ce a făcut ASF în ultimii ani de zile"

PREMIERUL CERE ANCHETAREA CAZULUI CITY INSURANCE: "Să vedem ce a făcut ASF în ultimii ani de zile"

George MarinescuBănci-Asigurări / 23 septembrie 2021

OUG care îmbunătăţeşte reglementările privind despăgubirea asiguraţilor, aprobată în Guvern 

Premierul Florin Cîţu a cerut, ieri, anchetarea cazului City Insurance. Oficialul a declarat, după şedinţa de Guvern: "Vreau să ne asigurăm că toţi cei care au fost păgubiţi să nu sufere de pe urma acestui faliment. În şedinţa de guvern am cerut mai multe anchete, pentru că această companie a fost auditată ani de zile.

Conducerea ASF nu s-a prezentat la audierile din Senat

CHEMATĂ SĂ DEA EXPLICAŢII DESPRE PRĂBUŞIREA CITY INSURANCE Conducerea ASF nu s-a prezentat la audierile din Senat

M.G.Bănci-Asigurări / 23 septembrie 2021

ASF spune că solicitarea Comisiei economice din Senat a fost prea din scurt şi că reprezentanţii instituţiei vor fi prezenţi săptămâna viitoare în Comisiile reunite de buget-finanţe  

ASF este chemată să ia măsuri cu caracter urgent în contextul actual al pieţei asigurărilor, arată reprezentanţii instituţiei de reglementare

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) nu s-a prezentat, ieri, la audierile din Senat, unde a fost chemată să ofere Parlamentului primele explicaţii despre prăbuşirea City Insurance. Conducerea ASF a fost convocată de marţi pentru miercuri, în Comisia economică a Senatului condusă de preşedintele Silvia Dinică de la USRPLUS şi vicepreşedintele Daniel Zamfir de la PSD.

Ronaldo conduce topul celor mai bine plătiţi fotbalişti

Ronaldo conduce topul celor mai bine plătiţi fotbalişti

O.D.Sport / 23 septembrie 2021

Concurenţa dintre fotbaliştii care au dominat ultimul deceniu, Messi şi Ronaldo, continuă şi în plan financiar. Chiar dacă nu mai sunt deloc tineri, aceştia câştigă foarte bine şi în această vară şi-au restartat carierele, Messi a plecat de la Barcelona la PSG, iar Ronaldo de la Juventus Torino la Manchester United.

Tren metropolitan pentru zona Bucureşti-Ilfov

Tren metropolitan pentru zona Bucureşti-Ilfov

George MarinescuFonduri Europene / 23 septembrie 2021

Valoarea totală în prima etapă a proiectului se ridică la 614.460.000 euro 411 milioane euro sunt destinaţi achiziţionării a 72 de garnituri de tren Proiectul, care ar urma să fie finanţat din fonduri europene, conţine trei etape, ultima urmând să fie finalizată în anul 2050 

Localităţile din zona Bucureşti-Ilfov vor fi interconectate, începând din anul 2024, prin intermediul unui tren metropolitan - aşa-numitul metrou de suprafaţă, conform unui proiect prezentat, ieri, de Nicuşor Dan - primarul general al Capitalei, Ştefan Rădulescu - vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi Ştefan Roşeanu - consilier în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) şi coordonator al proiectului.

Elevii cer Guvernului alte cuantumuri minime ale burselor

O.D.Miscellanea / 23 septembrie 2021

Bursele şcolare reprezintă un perpetuu măr al discordiei între cei care le dau şi cei care trebuie să primească. Anual, Guvernul României este obligat să adopte o hotărâre prin care să aprobe cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, pentru anul şcolar în curs.

Ebook-uri speciale pentru copii

TEHNOLOGIE Ebook-uri speciale pentru copii

O.D.Miscellanea / 23 septembrie 2021

Cititul şi tehnologia modernă se pot îmbina fericit, aceasta putând fi chiar o souţie către atragerea spre lectură a celor mici. Cunoscutele ebook-uri Kindle Paperwhite au fost îmbunătăţite, urmând să fie lansate modele noi, dintre care unul este optimizat special pentru cei mici.

"Listarea are şi avantajul disponibilităţii instrumentelor de finanţare continuă"

BOGDAN FLOREA, CEO CONNECTIONS CONSULT: "Listarea are şi avantajul disponibilităţii instrumentelor de finanţare continuă"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 septembrie 2021

"Vrem să ajungem să lucrăm la nivel global şi pentru a beneficia de talente din alte spaţii geografice" 

Unul dintre motivele pentru care Connections Consult a optat pentru majorare de capital urmată de listare în vederea finanţării dezvoltării ţine de faptul că, odată listată, compania va avea la dispoziţie instrumente de finanţare continuă ale pieţei de capital, a precizat ieri Bogdan Florea, CEO-ul Connections Consult, cu ocazia evenimentului ce a marcat intrarea la tranzacţionare în piaţa AeRO a acţiunilor companiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 23 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 23 septembrie 2021

Macroeconomie / 23 septembrie 2021

Volumul vânzărilor retail din Polonia şi-a accelerat creşterea anuală în august 2021, până la 5,4%, de la 3,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1%, după un avans de 2,1% în luna anterioară.

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a apreciat la 4,9495 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 23 septembrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,1 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9495 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1.1726 dolari, în apreciere cu 0,03%...

Închideri mixte pentru indici

BVB Închideri mixte pentru indici

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 septembrie 2021

Evaluare de 64,3 milioane lei pentru Connections Consult, în prima zi la bursă, sub cea din plasament  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) nu au avut o direcţie clară în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în condiţiile unui rulaj peste...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo