ZIARUL BURSA

09 noiembrie 2021
Ediţia din 29.05.2024
"SAI Muntenia a prejudiciat investitorii SIF Muntenia cu peste 220 milioane lei"

VIDEO/ INTERVIU CU BEN MADADI, CEL MAI MARE INVESTITOR AL SIF MUNTENIA: "SAI Muntenia a prejudiciat investitorii SIF Muntenia cu peste 220 milioane lei"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 9 noiembrie 2021

"SAI Muntenia Invest are conflicte de interese foarte mari cu anumite SAI-uri, dar care nu se regăsesc în Registrul Conflictelor de Interese, aşa cum cere Regulamenul UE nr. 231/2013" "Am cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară să nu permită celor aflaţi în conflict de interese să voteze la adunarea acţionarilor SIF Muntenia, pentru că este contrar legii" 

Reporter: Săptămâna trecută, SAI Muntenia Invest a publicat raportul întocmit de KPMG la solicitarea Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri. Vă rog să ne spuneţi, mai în detaliu, de ce aţi cerut acest raport şi dacă sunteţi mulţumit de cele publicate.

Khalid Al-Hussan, directorul executiv al Bursei Tadawul.

Bursa din Arabia Saudită se va lista în decembrie

Alina VasiescuInternaţional / 9 noiembrie 2021

Preţul final de vânzare al acţiunilor în oferta publică iniţială a Bursei Tadawul va fi stabilit după încheierea procesului de book-building Banca franceză Natixis se listează la Tadawul 

Bursa de Valori din Arabia Saudită (Bursa Tadawul) urmează să îşi facă debutul la tranzacţionare luna viitoare, după ce a început procesul de vânzare a unui pachet de 30% din titlurile sale prin oferta publică iniţială (IPO) anunţată recent.

"Preţul gazelor pentru consumatorii casnici nu a fost schimbat în mod unilateral"

CLAUDIA GRIECH, CEO E.ON ENERGIE ROMÂNIA: "Preţul gazelor pentru consumatorii casnici nu a fost schimbat în mod unilateral"

M.G.Companii / 9 noiembrie 2021

Nicholas Richard, director general adjunct Engie România: "Nivelul de preţ pe care l-am dat pentru clienţi începând cu noiembrie reflectă exact ce gaze am putut cumpăra de dinainte şi ce putem cumpăra acum pentru a ne asigura că, la iarnă, clienţii vor avea alimentare cu gaze naturale" 

Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici care nu au ales o ofertă concurenţială nu a fost schimbat în mod unilateral, a spus, ieri, Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

Sfârşitul începutului

Cătălin AvramescuEditorial / 9 noiembrie 2021

Cătălin Avramescu

În noiembrie 1942, după ce forţele britanice au învins forţa expediţionară condusă de Rommel, în nordul Africii, Churchill constata: "Avem un nou sentiment. Al victoriei, una clară şi decisivă" Dar tot el adăuga, prudent: "Aş vrea să fie clar. Acesta nu este sfârşitul. Nu este nici măcar începutul sfârşitului.

Certificatul verde - în dezbaterea Camerei Deputaţilor

Certificatul verde - în dezbaterea Camerei Deputaţilor

I.Ghe.Politică / 9 noiembrie 2021

Proiectul de lege privind introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă a intrat aseară în dezbaterea comisiilor de specialitate Legea a fost respinsă de plenul Senatului, prima cameră sesizată 

Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, ar urma să dezbată şi să voteze, astăzi, proiectul de lege privind introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă, act normativ care a intrat aseară în dezbatere în comisiile de specialitate.

Investitorii nu sunt foarte entuziasmaţi de active precum clădirile de birouri sau hotelurile

ÎN PANDEMIE Investitorii nu sunt foarte entuziasmaţi de active precum clădirile de birouri sau hotelurile

Emilia OlescuCompanii / 9 noiembrie 2021

Piaţa de investiţii imobiliare din România a totalizat, în primul semestru al acestui an, 309 milioane de euro, cu aproape 22% mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut 

Piaţa de investiţii imobiliare din România a totalizat, în primul semestru al acestui an, 309 milioane de euro, cu aproape 22% mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit consultanţilor de la JLL România.

Agricultura - un domeniu omis la summitul pe climă

Agricultura - un domeniu omis la summitul pe climă

Gheorghe IorgoveanuMiscellanea / 9 noiembrie 2021

Dezbaterile privind combaterea schimbărilor climatice continuă în această săptămână la Glasgow, pe mai multe domenii de activitate, aşa cum a fost şi săptămâna trecută, imediat după summitul COP 26 al liderilor lumii.

Debut modest pentru oferta Aquila

Debut modest pentru oferta Aquila

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 9 noiembrie 2021

Retailul a subscris numai 2,77 milioane de acţiuni în prima zi, circa 28% din totalul acţiunilor destinate micilor investitori Compania vrea să strângă 417 milioane de lei, bani pe care să-i folosească pentru achiziţii, digitalizare şi dezvoltarea brand-urilor proprii 

Oferta publică prin care compania de logistică şi distribuţie a bunurilor de larg consum Aquila Part Prod Com vrea să vândă cel mult 66,67 milioane de acţiuni noi, echivalentul unei majorări a capitalului social de 50%, a început modest.

Sorin Grindeanu

NEGOCIERI PENTRU GUVERNUL USL 2.0 PSD - pregătit să guverneze cu PNL

George MarinescuPolitică / 9 noiembrie 2021

Negocierile dintre PSD şi PNL pentru alcătuirea unei majorităţi parlamentare, în care ar urma să intre şi UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, care să învestească un guvern cu puteri depline, se pare că se înscriu pe făgaşul prevăzut la finalul săptămânii trecute de preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu, care anunţa că o astfel de alianţă este singura viabilă în acest moment.

Situaţie dificilă pentru oraşele şi municipiile fără arhitect-şef

DISCRIMINARE LEGISLATIVĂ? Situaţie dificilă pentru oraşele şi municipiile fără arhitect-şef

George MarinescuMiscellanea / 9 noiembrie 2021

Jumătate din municipiile ţării, peste 140 de oraşe, 17 consilii judeţene şi 2843 de comune nu au în acest moment un arhitect şef definitiv sau temporar, ceea ce reprezintă o adevărată problemă în privinţa eliberării autorizaţiilor necesare în domeniul construcţiilor, eliberării certificatelor de urbanism, dar şi pentru realizarea unor proiecte de infrastructură locală, potrivit unei situaţii întocmită de Asociaţia Oraşelor din România.

Fluctuaţii în Europa

BURSELE LUMII Fluctuaţii în Europa

A.V.Internaţional / 9 noiembrie 2021

Bursele din Europa au fluctuat ieri, în aşteptarea datelor oficiale privind evoluţia inflaţiei din SUA.

London Stock Exchange

- Titlurile Playtech Plc, dezvoltator britanic de software pentru jocuri de noroc, s-au apreciat cu 2,7%, la 727,04 pence la ora locală 15.08, după ce acesta a primit o ofertă de preluare de al doilea mare acţionar al său, Gopher Investments.

Piaţa anticipează majorarea dobânzii BNR la 2%

PENTRU ŞEDINŢA DE ASTĂZI Piaţa anticipează majorarea dobânzii BNR la 2%

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 9 noiembrie 2021

ING: "Ne aşteptăm la o rată terminală de 3% pentru România, la mijlocul lui 2022" Banca centrală a Cehiei a majorat recent dobânda-cheie cu 125 de puncte de bază, iar în Polonia banca centrală a urcat dobânda cu 75 de puncte de bază  

Banca Naţională a României (BNR) este aşteptată astăzi să majoreze cu 50 de puncte de bază dobânda de politică monetară, la 2%, după majorarea de 25 de puncte de bază din octombrie care a început ciclul de majorare a dobânzilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 9 noiembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 9 noiembrie 2021

Macroeconomie / 9 noiembrie 2021

Creditul de consum din SUA a crescut mult peste aşteptări în septembrie 2021, cu 29,9 miliarde de dolari, după o creştere cu 13,8 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 4,9%, de la 4,6% în luna anterioară.

Euro s-a apreciat la 4,9489 lei

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a apreciat la 4,9489 lei

Sabin S. BrandiburuBănci-Asigurări / 9 noiembrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,04 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9489 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 17:00, un euro era tranzacţionat la 1,1582 dolari, în apreciere cu 0,14%...

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo