ZIARUL BURSA

15 noiembrie 2021
Ediţia din 08.12.2023

De la Marea la Foarte Marea Coaliţie

Cristian PîrvulescuEditorial / 15 noiembrie 2021

Cristian Pîrvulescu

În România se fac ultimele aranjamente pentru o Foarte Mare Coaliţie care va dispune de o majoritate constituţională. Cu ce scop şi cât de stabilă poate fi o astfel de coaliţie?

Fuziunile şi achiziţiile, la noi recorduri

DATE MCKINSEY PENTRU 2021Fuziunile şi achiziţiile, la noi recorduri

A.V.Internaţional / 15 noiembrie 2021

Tranzacţiile mari, de peste 25 de milioane de dolari, au crescut cu 175% în primul semestru, în ritm anual În perioada ianuarie-august 2021, valoarea fuziunilor şi achiziţiilor globale mari a depăşit 3,9 trilioane de dolari 

Un val fără precedent de fuziuni şi achiziţii a fost înregistrat în prima jumătate a acestui an, la nivel mondial, valoarea tranzacţiilor fiind mai mare cu 16% faţă de semestrul anterior, potrivit datelor firmei de consultanţă McKinsey & Company, care aduce în atenţie fapul că tranzacţiile mari, cu o valoare de peste 25 de milioane de dolari, au crescut cu 175% faţă de primele şase luni din 2020.

Zidul Berlinului, East Side Gallery

PLASAMENTE ALTERNATIVEArta lui 9/11

Marius TiţaInvestiţii Personale / 15 noiembrie 2021

Marius Tiţa

Acum, toamna, începe evocarea dominoului căderii comunismului în Estul Europei. Elementul esenţial a fost căderea Zidului Berlinului, petrecută la 9 noiembrie 1989. A fost şi un eveniment politic, fiind vorba de căderea comunismului, dar şi de unul fizic-arhitectural, Zidul fiind penetrat, prin punctele oficiale, apoi demolat sistematic.

Puseul inflaţionist şi incertitudinea politică împing costurile de finanţare la noi recorduri

Puseul inflaţionist şi incertitudinea politică împing costurile de finanţare la noi recorduri

Mihai GongoroiMacroeconomie / 15 noiembrie 2021

Costul de finanţare pe zece ani al guvernului a urcat vineri la 5,2%, acesta fiind aproape un nou record al ultimilor şapte ani Inflaţia a urcat la 8% în octombrie, iar PSD vrea cheltuieli suplimentare anuale de 25 de miliarde de lei ca să intre la guvernare 

Costul de finanţare pe zece ani al României (RO10Y), barometrul pentru costul banilor în economie, a revenit puternic pe creştere săptămâna trecută pe fondul unei noi surprize pe inflaţie furnizată de INS şi a incertitudinii politice care provoacă ceva îndoieli în privinţa consolidării fiscale după ce PSD a solicitat majorări de cheltuieli permanente ce se ridică la circa 25 de miliarde de lei anual.

Extinderea afacerii - Spotify investeşte în cărţi audio

Extinderea afacerii - Spotify investeşte în cărţi audio

O.D.Companii / 15 noiembrie 2021

Tehnologia oferă noi orizonturi iubitorilor de cultură şi distracţie. Pandemia a arătat un potenţial uriaş în acest sens. Spotify îşi extinde afacerea dincolo de muzică şi cumpără Findaway, un distribuitor de cărţi audio digitale.

Turbomecanica raportează un profit înjumătăţit, faţă de cel din primele nouă luni ale lui 2020

ÎN INTERVALUL IANUARIE - SEPTEMBRIE AL ACESTUI ANTurbomecanica raportează un profit înjumătăţit, faţă de cel din primele nouă luni ale lui 2020

A.I.Companii / 15 noiembrie 2021

Producătorul de componente pentru aeronave Turbomecanica (TBM) a raportat, pentru primele nouă luni ale acestui an, un profit net de 4,3 milioane de lei, în scădere cu 50,5% faţă de cel perioada ianuarie - septembrie 2020, în condiţiile creşterii semnificative a cheltuielilor, după cum reiese din raportul companiei publicat la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Electromagnetica - venituri în creştere cu o treime

ÎN PERIOADA IANUARIE - SEPTEMBRIE 2021Electromagnetica - venituri în creştere cu o treime

A.I.Companii / 15 noiembrie 2021

Compania raportează o pierdere de 20 milioane de lei, în urma creşterii masive a cheltuielilor  

Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica (ELMA) a obţinut, în primele nouă luni ale anului curent, venituri de 275,95 milioane de lei, în creştere cu aproape 30% faţă de cele din intervalul ianuarie-septembrie 2020, dar un rezultat net negativ, în urma creşterii cheltuielilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tanc TR-85-M1 produs de Romarm

SITUAŢIE DRAMATICĂ ÎN INDUSTRIA DE APĂRARECompaniile din subordinea Romarm, fără bugete aprobate de Guvern pentru anul în curs

George MarinescuMacroeconomie / 15 noiembrie 2021

Din cauza acestei situaţii, conducerile companiilor nu au putut să facă nicio altă investiţie în 2021 şi nici să deruleze, în bune condiţii, investiţiile demarate în anii precedenţi 

Sindicatele din industria de apărare şi aeronautică trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia dramatică din acest sector de activitate, pentru care guvernul Cîţu nu a găsit timp, în tot cursul anului 2021 până acum, să aprobe bugetele de venituri şi cheltuieli pentru cele 15 unităţi de stat din subordinea Companiei Naţionale Romarm SA.

Adrian Oros

ADRIAN OROS, MINISTRUL AGRICULTURII:Programul Naţional Strategic, finanţat cu 15,9 miliarde euro

I.Ghe.Macroeconomie / 15 noiembrie 2021

Adrian Oros, ministrul interimar al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat că alocările pentru ţara noastră prin Politica Agricolă Comună pentru perioada 2021-2027 au fost micşorate, aşa cum anunţa ziarul BURSA în articolul link: "Alocări mai mici pentru irigaţii şi instalarea tinerilor fermieri" , publicat la mijlocul săptămânii trecute.

Sprijin financiar pentru apicultori

Sprijin financiar pentru apicultori

I.Ghe.Macroeconomie / 15 noiembrie 2021

Guvernul ar urma să aprobe în aceste zile o hotărâre privind acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor, iar apicultorii vor avea doar 5 zile la dispoziţie pentru a depune cererile.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 15 noiembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 15 noiembrie 2021

Macroeconomie / 15 noiembrie 2021

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a temperat creşterea anuală şi în septembrie 2021, până la 2,9%, de la 4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,4%, după un avans de 1% în luna anterioară.

Euro s-a depreciat la 4,9476 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9476 lei

Sabin S. BrandiburuBănci-Asigurări / 15 noiembrie 2021

Euro a scăzut, vineri, cu 0,13 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9476 lei/euro.

Pe pieţele externe, vineri, în jurul orelor 18:00, un euro era tranzacţionat la 1,1447 dolari, în depreciere cu...

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo