ZIARUL BURSA

09 august
Administratorii de fonduri, puşi în gardă de scrisoarea ASF

PROTECŢIE DE "RANG ÎNALT"Administratorii de fonduri, puşi în gardă de scrisoarea ASF

George MarinescuPiaţa de Capital / 11 ianuarie

În loc să verifice conflictele de interese în care se află unii administratori ai fondurilor de investiţii, ASF îi dojeneşte părinteşte, prin intermediul unei scrisori Prin documentul respectiv, Autoritatea înfiinţată pentru respectarea legii ignoră aplicarea ei 

Ziarul BURSA a intrat în posesia documentului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), transmisă tuturor administratorilor fondurilor de investiţii alternative (AFIA) din România.

Sursa: facebook/Novak Djokovic-Oficial

Meciul Australia - Djokovici: avantaj sârbul, dar partida nu e jucată

Octavian DanSport / 11 ianuarie

Povestea participării sârbului Novak Djokovici la Openul Australiei nu mai are legătură cu sportul şi s-a transformat într-o bătălie între vaccinişti şi antivaccinişti, împănată din plin cu fake-news-uri şi cu exagerări penibile. Informaţia începutului de săptămână este că jucătorul de tenis şi-a recuperat în justiţie viza pentru Australia.

Aria obrăzniciei

Cătălin AvramescuEditorial / 11 ianuarie

Cătălin Avramescu

Am avut în ultimele zile un sentiment plăcut. La prima vedere, nu aş fi avut de ce. Vremea în Bucureşti a fost proastă. Drumurile, pline de noroaie. Doamna care face curat pe scară bombănea într-una. Vânzătoarele de la mall bombăneau şi ele. (Nu îmi este clar de ce). La televizor, aceeaşi politicieni expiraţi. Pe rafturi, preţurile au luat-o razna.

Goldman Sachs prognozează patru majorări de dobândă din partea Fed, în 2022

Goldman Sachs prognozează patru majorări de dobândă din partea Fed, în 2022

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 11 ianuarie

Sebastien Galy, analist Nordea Bank: "Piaţa se clatină pe marginea realităţii" "Piaţa bursieră este «copilul mai lent» care schimbă ultimul direcţia", spune Jim Bianco, preşedintele Bianco Research 

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) va majora ratele de dobândă de patru ori în acest an şi va începe procesul de reducere a bilanţului (QT) în luna iulie sau chiar mai devreme, potrivit analiştilor Goldman Sachs citaţi de Bloomberg.

BNR a majorat dobânda cheie la 2%

BANCA CENTRALĂ CONTINUĂ CU PRUDENŢĂ CICLUL DE CREŞTERE A DOBÂNZILORBNR a majorat dobânda cheie la 2%

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 11 ianuarie

Dobânzile reale continuă să fie puternic negative BNR: "Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil gradual în următoarele luni, sub impactul şocurilor pe partea ofertei" Potrivit BNR, evoluţiile recente ale indicatorilor cu frecvenţă ridicată sugerează o stagnare a activităţii economice în trimestrul al patrulea din 2021 

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, ieri, majorarea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,25%, la nivelul de 2% pe an, menţinerea dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% şi majorarea ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 3% de la 2,5%, decizii menite să contracareze avansul continuu al inflaţiei.

Cristian Ghinea, coordonator politici publice USR, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care a coordonat elaborarea PNRR, a subliniat faptul că lansarea acestei platforme reprezintă modalitatea USR de a rămâne alături de acest proiect de ţară.

USR monitorizează implementarea PNRR

I.Ghe.Politică / 11 ianuarie

USR va monitoriza implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă de către autorităţile centrale de la Bucureşti, prin intermediul unei link: platforme online, instrument prin care vor fi urmărite şi diagnosticate toate jaloanele şi ţintele din documentul respectiv.

Ediţia din 09.08.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 11 ianuarie 2022

MACRO NEWSLETTER 11 ianuarie 2022

Macroeconomie / 11 ianuarie

Producţia industrială din Germania şi-a accelerat scăderea anuală în noiembrie 2021, până la 2,4%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,2%, după un avans de 2,4% în luna anterioară.

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9050
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0290
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8089
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5907

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo