ZIARUL BURSA

03 martie 2022
Ediţia din 14.06.2024
Şapte bănci ruseşti, excluse din sistemul SWIFT

Şapte bănci ruseşti, excluse din sistemul SWIFT

A.V.Bănci-Asigurări / 3 martie 2022

Subsidiara europeană a Sberbank, cel mai mare creditor din Rusia, a fost închisă Bursa de la Moscova nu şi-a reluat operaţiunile Preţul ţiţeiului urcă puternic Ucraina a strâns 277 de milioane de dolari din vânzarea de obligaţiuni de război 

Uniunea Europeană (UE) exclude şapte bănci ruseşti din sistemul de tranzacţionare SWIFT, ca parte a sancţiunilor impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei, a anunţat ieri Jurnalul Oficial al UE, citat de Reuters.

Mihai Alecu, şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR)

SURSE DIN MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Companie de transport rutier, favorizată de şeful ISCTR

George MarinescuCompanii / 3 martie 2022

Mihai Alecu, şeful ISCTR, ar fi finul patronului companiei LCA Lion Trans care transportă materiale de construcţii Sursele citate afirmă că basculantele companiei respective încalcă greutatea maximă şi nu sunt sancţionate de ISCTR Mihai Alecu: "Niciodată nu voi facilita transportul de mărfuri vreunui operator care nu respectă legislaţia indiferent de relaţia dintre mine şi administratorul societăţii respective" 

Mihai Alecu, şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR), fost şef al Autorităţii Rutiere Române, este acuzat de o parte dintre subordonaţii săi că favorizează ilegal compania de transport a naşului său.

"Dialogul şi diplomaţia - principalele instrumente pentru rezolvarea oricărei disensiuni"

VASILE DÎNCU, MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE: "Dialogul şi diplomaţia - principalele instrumente pentru rezolvarea oricărei disensiuni"

I.Ghe.Politică / 3 martie 2022

Atacul Federaţiei Ruse asupra Ucrainei trebuie să înceteze, iar dialogul şi diplomaţia trebuie să devină principalele instrumente pentru a rezolva orice disensiune, a afirmat, ieri, Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, unde, împreună cu omologul său german Christine Lambrecht, a trecut în revistă situaţia militarilor germani dislocaţi în ţara noastră.

Şapte zile de invazie a Rusiei în Ucraina

Şapte zile de invazie a Rusiei în Ucraina

V.R.Internaţional / 3 martie 2022

Joe Biden, despre Vladimir Putin: "Un dictator izolat de lume mai mult ca oricând" Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace: "Vom vedea crescând brutalitatea lui Putin" 

Trupe aeropurtate ruseşti au aterizat la Harkov ieri, în a şaptea zi a invaziei lansate de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina, conform anunţului făcut de armata ucraineană.

Tenisul, prima portiţă pentru sportivii ruşi

Tenisul, prima portiţă pentru sportivii ruşi

O.D.Sport / 3 martie 2022

Tenisul este primul sport care oferă o portiţă, pe termen lung, sportivilor ruşi. Aceştia îşi pot continua activitatea, dar fără să mai reprezinte ţara şi fără să mai poarte însemnele ei.

Amnistie fiscală pentru transportatori

Amnistie fiscală pentru transportatori

G.M.Macroeconomie / 3 martie 2022

Transportatorii din ţara noastră nu vor mai fi obligaţi să plătească impozitul stabilit prin decizie de impunere de inspectorii ANAF asupra diurnei acordată şoferilor pentru perioada 1 iulie 2015 şi data intrării în vigoare a noului act normativ adoptat ieri de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional. Actul normativ a trecut de Senat în 25 noiembrie 2021.

Codul aerian, modificat în contextul războiului din Ucraina

Codul aerian, modificat în contextul războiului din Ucraina

I.Ghe.Politică / 3 martie 2022

Conform ordonanţei de urgenţă adoptată de guvernul Ciucă, aeronavele NATO sunt scutite de plata tarifelor pentru servicii de navigaţie aeriană şi plata tarifelor aeroportuare 

Zborurile efectuate de către aeronavele militare ale NATO vor fi exceptate de la plata unor tarife, conform ordonanţei de urgenţă aprobată în şedinţa de Guvern de ieri, prin care se modifică Codul Aerian.

Ben Madadi face o ofertă pentru 7% din SIF Oltenia

Ben Madadi face o ofertă pentru 7% din SIF Oltenia

M.G.Piaţa de Capital / 3 martie 2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, ieri, o ofertă publică de cumpărare pentru 35 de milioane de acţiuni SIF Oltenia (SIF5), potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Conform documentului ASF, iniţiatorul ofertei ce vizează 7% din capitalul social al SIF Oltenia este investitorul Behboud Madadi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderile se adâncesc la bursa noastră

BVB Scăderile se adâncesc la bursa noastră

A.I.Piaţa de Capital / 3 martie 2022

Tranzacţii de 155 milioane de lei, peste cele din sesiunea anterioară  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi severe în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în contrast cu aprecierile din pieţele europene.

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1441
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8891
Gram de aur (XAU)Gram de aur342.8803

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo