ZIARUL BURSA

04 mai 2022
Ediţia din 23.02.2024
Libertatea presei: cădere de opt locuri pentru ţara noastră

Libertatea presei: cădere de opt locuri pentru ţara noastră

O.D.Media-Advertising / 4 mai 2022

Pandemia a lăsat urme adânci şi în ceea ce priveşte libertatea presei. Autorităţile au strâns şurubul libertăţilor individuale în ultimii doi ani şi acest lucru s-a reflectat şi în ceea ce priveşte presa din ţara noastră. Restricţii, interdicţii, amenzi au creat un cadru în care "câinele de pază al democraţiei" s-a trezit mult îngrădit.

Raţionalizarea iraţionalului

Cornel CodiţăEditorial / 4 mai 2022

Cornel Codiţă

Lumea vrea să înţeleagă. Să aibă explicaţii pentru ceea ce se întîmplă în faţa ochilor, mai ales că nimănui nu-i vine a crede ochilor. A înţelege este nu doar o condiţie pentru reducerea disconfortului, a tensiunilor şi incertitudinilor create de disonanţa cognitivă, ci şi un prim pas, absolut necesar, pentru a putea controla, de la un moment dat, şirul evenimentelor care îşi descarcă nestăvilit asupra realităţii consecinţele.

Vladimir Putin, posibil să declare oficial război Ucrainei pe 9 mai

ÎN OPINIA UNOR OFICIALI OCCIDENTALIVladimir Putin, posibil să declare oficial război Ucrainei pe 9 mai

V.R.Internaţional / 4 mai 2022

Putin: "Occidentul ar putea ajuta la stoparea atrocităţilor prin exercitarea influenţei asupra autorităţilor de la Kiev" 

Oficialii americani şi occidentali cred că este probabil ca preşedintele Vladimir Putin să declare oficial război Ucrainei pe 9 mai, ceea ce ar permite mobilizarea rezerviştilor şi noi recrutări, în vreme ce armata rusă încearcă să cucerească estul şi sudul Ucrainei, transmite Le Figaro.

"Ne dorim să fim prima ţară din regiunea Mării Negre care dezvoltă eoliene offshore"

GEORGE NICULESCU, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL ENERGIEI:"Ne dorim să fim prima ţară din regiunea Mării Negre care dezvoltă eoliene offshore"

M.G.Politică / 4 mai 2022

Troels Ranis, preşedintele Federaţiei Daneze a Industriilor din Energie: "Avem tehnologii şi soluţii relevante pentru proiectele de investiţii din România" Corneliu Bodea, preşedintele Centrului Român al Energiei: "Lupta împotriva schimbărilor climatice trebuie să rămână obiectivul central al rasei umane" 

Guvernul are în plan ca România să devină prima ţară din regiunea Mării Negre care dezvoltă capacităţi eoliene de producţie în offshore, a afirmat, ieri, George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul evenimentului "Romanian-Danish Dialogue for an Effective Energy Tranzition" organizat de Ambasada României în Danemarca şi Centrul Român al Energiei (CRE).

Corteva Agriscience a investit 14 milioane euro într-o nouă unitate de producţie

EXTINZÂND PRODUCŢIA DE SEMINŢE DE FLOAREA-SOARELUI DIN ROMÂNIACorteva Agriscience a investit 14 milioane euro într-o nouă unitate de producţie

EMILIA OLESCUCompanii / 4 mai 2022

Staţia este situată în judeţul Ilfov Odată cu noul proiect, suma totală investită în unitatea de producţie a seminţelor din Afumaţi a depăşit 74 milioane euro 

Corteva Agriscience accelerează dezvoltarea diviziei de seminţe de floarea-soarelui a companiei în Europa, odată cu finalizarea unei investiţii suplimentare de 14 milioane de euro într-o nouă facilitate de producţie în judeţul Ilfov, la Afumaţi.

Sursa foto: facebook/mapn.ro

Decizii pentru întărirea forţelor militare din România

M.G.Politică / 4 mai 2022

Peter Zeihan, geostrateg american: "Putin ţinteşte Polonia şi România; Rusia trebuie înfrântă în Ucraina, dacă nu vrem să intre în joc focoasele nucleare" 

Parlamentul a luat, ieri, act de mai multe informări ale preşedintelui României Klaus Iohannis cu privire la intrarea, staţionarea şi operarea batalionului STRYKER al SUA în România şi cu privire la aprobarea, ca urmare a solicitărilor transmise de NATO, a dislocării unor forţe armate străine în România, precum şi intrarea, staţionarea şi operarea detaşamentului de avioane de luptă F-35 al SUA în România.

Încrederea mediului de afaceri din România a crescut, în aprilie

Încrederea mediului de afaceri din România a crescut, în aprilie

M.G.Macroeconomie / 4 mai 2022

Indicatorul de încredere a mediului de afaceri din România, publicat în fiecare lună de Comisia Europeană (Economic Sentiment Indicator - ESI), a crescut în aprilie pentru a doua lună la rând, în timp ce încrederea în economiile din zona euro a continuat să scadă pe fondul războiului din Ucraina.

Rusia a mai încasat o suspendare sportivă

Rusia a mai încasat o suspendare sportivă

O.D.Sport / 4 mai 2022

Conducerile organizaţiilor sportive, care până de curând vizitau Moscova mai des decât le impunea "fişa postului", nu mai contenesc cu suspendările dictate împotriva Rusiei.

Băncile au acordat credite noi de 195 miliarde lei

ÎN 2020 ŞI 2021Băncile au acordat credite noi de 195 miliarde lei

F.A.Bănci-Asigurări / 4 mai 2022

Băncile au acordat credite noi populaţiei şi companiilor, în 2020 şi 2021, în valoare de 195 de miliarde de lei, în condiţiile în care soldul creditului neguvernamental era, la finele lunii decembrie, la 330 miliarde lei, a afirmat, ieri, Gabriela Folcuţ, directorul executiv la Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

"Este posibil ca piaţa să se afle în primele etape ale unui declin dramatic"

DIRECTOR DE INVESTIŢII DE PE WALL STREET, LA CNBC:"Este posibil ca piaţa să se afle în primele etape ale unui declin dramatic"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 4 mai 2022

"Sectorul tehnologic se află într-o bulă", crede Dan Suzuki, manager la Richard Bernstein Advisors Fed are şedinţă în această săptămână, iar Wall Street-ul se aşteaptă la o creştere a dobânzii cu 50 de puncte de bază  

Este posibil ca piaţa acţiunilor din Statele Unite să se afle în primele etape ale unui declin dramatic, spune Dan Suzuki, director adjunct de investiţii la Richard Bernstein Advisors, care crede că sectorul tehnologic se află într-o "bulă", conform CNBC.

Scandalul Vivre Deco pune în discuţie mecanismul de finanţare prin obligaţiuni negarantate

OPINIIScandalul Vivre Deco pune în discuţie mecanismul de finanţare prin obligaţiuni negarantate

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 4 mai 2022

Informaţia de bază este că emitentul celor două tranşe de obligaţiuni în euro listate la BVB, Vivre Deco, a avut pierderi de 84 milioane lei în 2021 (faţă de un profit de 7,4 milioane lei în 2020), iar evaluatorul companiei, EY, consideră că îndoielile privind capacitatea grupului de a-şi continua activitatea sunt justificate, în condiţiile în care datoriile totale depăşesc activele totale cu 65 milioane lei.

Credit foto: mattbuck, sursa foto: commons.wikimedia.org

CNBC:Citi îşi asumă responsabilitatea pentru "flash crash-ul" de luni

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 4 mai 2022

Un "flash crash" este o scădere extrem de bruscă a preţului unui activ, urmată de o recuperare rapidă în aceeaşi zi "Unul dintre traderii noştri a comis o eroare la executarea unei tranzacţii. În câteva minute am identificat-o şi am corectat-o", a recunoscut City, potrivit trustului american  

Un aşa-numit "flash crash" a avut loc luni în pieţele europene, mai mulţi indici scăzând brusc, ceea ce a declanşat alarma în rândul investitorilor, într-o zi cu tranzacţionare redusă, scrie CNBC.

USR, atac la BNR

USR, atac la BNR

O.D.Politică / 4 mai 2022

Problemele economice reprezintă o preocupare pentru absolut toată lumea, excepţie nu fac nici partidele politice.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 4 mai 2022

Macroeconomie / 4 mai 2022

Preţurile producătorilor industriali din Italia au crescut cu o rată anuală de 36,9% în martie 2022, după o creştere de 32,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 4%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Valoarea tranzacţiilor rămâne foarte redusă

BVBValoarea tranzacţiilor rămâne foarte redusă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 4 mai 2022

Scăderi pe linie pentru indici, în contrast cu aprecierea pieţelor europene 

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 26,6 milioane de lei, atât sub cele din sesiunea anterioară şi mult mai...

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo