ZIARUL BURSA

16 august
Raţionalizarea apei în România

CRIZA MONDIALĂ A APEI IESE CA ULEIUL LA SUPRAFAŢĂRaţionalizarea apei în România

Octavian DanMiscellanea / 6 iulie

Secetă, inundaţii, caniculă, furtuni, vânturi puternice sunt câteva dintre ingredientele acestei veri. Natura trece prin transformări majore iar fenomenele meteo extreme sunt tot mai prezente. Italia suferă din cauza secetei, China se coace efectiv de la temperaturile ridicate, Australia a declarat stare de dezastru natural, fiind afectată de inundaţii, Spania şi Portugalia se confruntă cu o ariditate a solului cum nu a mai fost de 1000 de ani, peste tot în lume sunt probleme din cauze... naturale.

Despre ipocrizie, diplomaţie şi mersul războiului lui Putin împotriva tuturor celor ce nu i se arată supuşi fără crîcnire

Cornel CodiţăEditorial / 6 iulie

Cornel Codiţă

Este adevărată, adică verificată din sursele publice disponibile dar, chiar şi inventată, scoasă din burtă, o asemenea ştire, tot ar fi o "bombă": Bulgaria, nu SUA, nu Marea Britanie, nu...mai ştiu eu care fostă sau actuală mare putere aflată la cuţite cu Rusia, Bulgaria aşadar, anunţă decizia de a expulza 70 de "lucrători" ai ambasadei Rusiei de la Sofia.

Klaus Iohannis exclude luarea unor măsuri de austeritate pentru combaterea crizei economice

Klaus Iohannis exclude luarea unor măsuri de austeritate pentru combaterea crizei economice

GEORGE MARINESCUPolitică / 6 iulie

Situaţia actuală la nivel naţional, european şi global este complexă din cauza crizelor multiple cu care ne confruntăm, dar pentru a trece cu bine peste actuala situaţie economică internă nu e nevoie de măsuri de austeritate, ci avem nevoie de investiţii şi de măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri şi pentru populaţia vulnerabilă, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o ieri la Palatul Cotroceni.

"Multe dintre principalele economii ale lumii vor intra în recesiune în următoarele douăsprezece luni"

AVERTISMENT NOMURA:"Multe dintre principalele economii ale lumii vor intra în recesiune în următoarele douăsprezece luni"

ANDREI IACOMIMacroeconomie / 6 iulie

Rob Subbaraman, economist şef al Nomura holdings: "Credibilitatea politicii monetare este un bun prea preţios pentru a fi pierdut; deci băncile centrale vor fi foarte agresive" Pe lângă Statele Unite, Nomura se aşteaptă ca anul viitor să apară recesiuni în zona euro, Marea Britanie, Japonia, Coreea de Sud, Australia şi Canada, conform CNBC 

Multe dintre principalele economii ale lumii vor intra în recesiune în următoarele douăsprezece luni, pe măsură ce băncile centrale vor înăspri tot mai puternic politica monetară pentru a combate inflaţia în creştere, crede Rob Subbaraman, economist şef al firmei de brokeraj japoneze Nomura holdings, scrie CNBC.

Piaţa anticipează majorarea dobânzii de politică monetară la cel puţin 4,5%

PENTRU ŞEDINŢA BNR DE ASTĂZIPiaţa anticipează majorarea dobânzii de politică monetară la cel puţin 4,5%

M.G.Bănci-Asigurări / 6 iulie

Banca centrală din Ungaria a majorat, săptămâna trecută, dobânda-cheie de la 5,90% la 7,75%, Polonia are o dobândă-cheie de 6%, Cehia de 7% 

Banca Naţională a României (BNR) este aşteptată, astăzi, să majoreze cu cel puţin 75 de puncte de bază rata dobânzii de politică monetară, la 4,5%, după majorarea de 75 de puncte de bază din mai, cele de 50 de puncte de bază din aprilie şi februarie şi cele de 25 de puncte de bază din octombrie, decembrie şi ianuarie.

Ediţia din 16.08.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 6 iulie 2022

MACRO NEWSLETTER 6 iulie 2022

Macroeconomie / 6 iulie

Producţia industrială din Franţa a stagnat în luna mai 2022, după o scădere de 0,3% în luna precedentă, iar declinul anual s-a temperat până la 0,4%, de la 0,6% în luna anterioară.

Social-democraţii desemnează noul ministru al Agriculturii

Social-democraţii desemnează noul ministru al Agriculturii

G.M.Politică / 6 iulie

Social-democraţii sunt aşteptaţi să decidă astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, funcţie rămasă vacantă după demisia lui Adrian Chesnoiu în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo