ZIARUL BURSA

19 august
"Piaţa americană a atins minimul şi acum poate urca"

TOM LEE, FUNDSTRAT:"Piaţa americană a atins minimul şi acum poate urca"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 2 august

S&P 500 a marcat luna trecută cea mai bună evoluţie din noiembrie 2020 şi până acum Bogdan Maioreanu, eToro: "Este posibil să fi trecut de minimul pieţei, dar recuperarea va fi dificilă" Valentin Dragu, GrowYourWealth.ro: "În opinia mea, asistăm la o inversare de trend; indicele Nasdaq atinge minimul cu trei-patru luni înainte de S&P 500"  

Indicele S&P 500, cel mai important coş de acţiuni din Statele Unite, a avut în iulie o creştere de 9%, cea mai bună evoluţie lunară din noiembrie 2020 încoace, în timp ce Nasdaq Composite, al companiilor ce activează în sectoare intensive în cunoaştere, s-a apreciat cu 12,3%. Sunt aprecieri care apar într-un trend descendent demarat de bursa americană în acest an, într-un context marcat de o inflaţie nemaiîntâlnită de câteva decenii, înăsprirea politicii monetare a Rezervei Federale şi perspectivele de înrăutăţire a economiei. Dar, în opinia unor specialişti din piaţă, există premise care sugerează că indicii au atins minimul.

Scad cotaţiile grâului şi porumbului la Bursa din Chicago

Scad cotaţiile grâului şi porumbului la Bursa din Chicago

A.V.Internaţional / 2 august

Ucraina a reluat exporturile de cereale prin porturile de la Marea Neagră 

Cotaţiile futures ale grâului şi porumbului au scăzut ieri, la Bursa din Chicago, după ce Ucraina a reluat exporturile de cereale pe mare odată cu plecarea primei nave încărcate cu porumb din portul Odesa. Livrările au fost reluate în baza unui acord internaţional semnat cu Rusia, luna trecută, la Istanbul.

Ameţeală şi progres

Cătălin AvramescuEditorial / 2 august

Cătălin Avramescu

Am ştiut că totul este pierdut pentru Uniunea Salvaţi România (USR). Era în Decembrie 2019. Alegerile parlamentare erau la un an distanţă şi toate partidele îşi făceau planuri, anunţau candidaţi, lansau teme. Iar Dan Barna, preşedintele de atunci al USR, a dat un interviu. În care spune, direct, că USR intenţionează să propună un proiect de lege prin care să fie eliminate pedepsele penale pentru consumul "individual" de droguri. Şi că este în favoarea legalizării drogurilor "uşoare".

Graniţele Europei

Graniţele Europei

D.N.Omul sf(M)inteste locul / 2 august

De la începutul anului am tot auzit vorbindu-se de presiunea asupra Europei. În special pe la "încheieturile" sensibile, pe unde vin valuri de migranţi, forţaţi să îşi abandoneze casele, fie de războaie, fie de probleme economice. Mi-am imaginat cât de sensibilă este situaţia pe la graniţele terestre, unde presiunea celor fără documente în regulă este mult mai mare. Dormeam liniştit ştiind ce eforturi fac vameşii/grănicerii şi cine mai patrulează prin aceste zone.

IMM-urile anunţă disponibilizări, din cauza schimbării impozitării contractelor part-time

SONDAJIMM-urile anunţă disponibilizări, din cauza schimbării impozitării contractelor part-time

George MarinescuCompanii / 2 august

Măsura taxării contractelor de muncă part-time la nivelul contractelor pe o perioadă normată de opt ore, care a intrat în vigoare de ieri, 1 august, a afectat aproape jumătate din întreprinderile mici şi mijlocii din ţara noastră, conform unui sondaj realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), realizat în cursul săptămânii trecute pe un eşantion reprezentativ de 1179 respondenţi.

Stabilitatea cursului oferă şi idei de speculaţii

OPINIIStabilitatea cursului oferă şi idei de speculaţii

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 2 august

Dacă în primăvară casele de schimb nebancare cumpărau euro peste cotaţiile oficiale, acum acestea vând sub reperul BNR. De stabilitatea leului se poate profita şi pe Forex.

Imediat după invazia Rusiei din Ucraina, mulţi români s-au repezit la casele de schimb pentru a cumpăra euro. O parte din economiile în lei din bănci au avut aceeaşi destinaţie pe fondul unui sentiment de incertitudine.

Popovici îşi donează echipamentul în scop caritabil

CAMPION ŞI ÎN AFARA BAZINULUIPopovici îşi donează echipamentul în scop caritabil

O.D.Sport / 2 august

Marii campioni se manifestă la nivel ridicat şi în afara arenelor sportive. Dublul campion mondial la înot David Popovici va dona casca şi ochelarii cu care a câştigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an, obiectele urmând a fi valorificate în cadrul unei acţiuni caritabile dedicate Florentinei Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori.

Improvizaţii muzicale în parc

Improvizaţii muzicale în parc

O.D.Cultură / 2 august

Parcul Obor din Capitală va găzdui în această lună un eveniment muzical atipic. Sounds of Summer - Jam în the Park, evenimentul dedicat improvizaţiei muzicale, va avea prima ediţie între 18 şi 21 august, în parcul Obor şi aduce concerte live, jam sessions, ateliere interactive de muzică pentru toate vârstele şi de creaţie pentru copii şi o zonă de târg, pe durata celor patru zile ce au fiecare câte o tematică proprie - orientală, africană, balcanică şi latino-americană. Intrarea la eveniment este liberă.

"Fluieratul în Biserică" devine o chestiune penală

"Fluieratul în Biserică" devine o chestiune penală

O.D.Miscellanea / 2 august

Umorul trebuie să treacă printr-o scurtă perioadă de reeducare. Deocamdată în Polonia, dar există oameni foarte serioşi care ar dori acest lucru şi în ţara noastră. "Fluieratul în Biserică" nu va mai fi o metaforă, ci o chestiune cât se poate de serioasă, aşa cum sunt toate la cei lipsiţi de simţul umorului.

Sorin Grindeanu

VICEPREMIERUL SORIN GRINDEANU:"Bugetul statului nu poate să acopere tot timpul minusul pe care îl înregistrează Metrorex"

I.Ghe.Politică / 2 august

Potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Metrorex a solicitat o rectificare bugetară pozitivă de 700 milioane lei  

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a declarat, ieri, că nu mai acceptă ca Metrorex să aştepte de la bugetul statului să îi acopere toate pierderile financiare, deoarece nu este corect pentru cetăţenii din alte zone ale ţării.

Deşi bine informaţi, pacienţii nu fac controale regulate şi ajung târziu la medic

STUDIU:Deşi bine informaţi, pacienţii nu fac controale regulate şi ajung târziu la medic

O.D.Miscellanea / 2 august

Diferenţa dintre a cunoaşte pericolul şi a acţiona împotriva lui este foarte mare în ceea ce priveşte sănătatea. Exemplele sunt multiple. Studiul "Percepţia românilor şi nivelul de cunoştinţe despre cancerul de piele", realizat de Reveal Marketing Research, la solicitarea Fundaţiei pentru Sănătatea Pielii, cu susţinerea Eau Thermale Avene, subliniază o evoluţie îngrijorătoare în ceea ce priveşte interesul românilor pentru sănătatea lor: deşi sunt mai bine informaţi şi, la nivel declarativ, au devenit mai preocupaţi de sănătatea lor în contextul pandemiei, în practică lucrurile stau complet diferit.

Ediţia din 19.08.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 2 august 2022

MACRO NEWSLETTER 2 august 2022

Macroeconomie / 2 august

Preţurile de consum din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări şi în iulie 2022, conform datelor preliminare, până la un nou record, de 8,9%, de la 8,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo