ZIARUL BURSA

23 septembrie
BURSA PLUS ULTRA

BURSA PLUS ULTRA

MAKEMedia-Advertising / 10 august

MAKE

Ziua de naştere a ziarului BURSA este la 10 august, în fiecare an, începînd din 1990, astfel că astăzi, 10 august 2022, aniversăm 32 de ani de apariţie neîntreruptă a primei publicaţii româneşti dedicate vieţii financiare şi oamenilor de afaceri, de după Al Doilea Război Mondial.

Competiţie de Cable Wakeboarding, în premieră în ţara noastră

Competiţie de Cable Wakeboarding, în premieră în ţara noastră

O.D.Sport / 10 august

Sportul autohton are parte de o premieră la finalul acestei săptămâni. Federaţia Română de Schi Nautic şi Wakeboard organizează prima competiţie internaţională de Cable Wakeboard din ţara noastră, Sibiu Wake Trophy. Sâmbătă, 13 august, Lacul Binder din Sibiu aşteaptă atleţi din întreaga lume.

Studenţii vor majorarea subvenţiei de transport

Studenţii vor majorarea subvenţiei de transport

O.D.Miscellanea / 10 august

Studenţii au o nouă nemulţumire legată de ajutorul primit de la autorităţi. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) susţine necesitatea majorării subvenţiei acordate la transportul feroviar şi cu metroul pentru studenţi de la 50% la 90%.

Partidul Inteligenţei Artificiale

Cornel CodiţăEditorial / 10 august

Cornel Codiţă

S-a înfiinţat acum vreo două luni şi jumătate în Danemarca. Vrea să participe la alegerile generale din anul care vine, 2023. Deocamdată, nu întruneşte condiţiile de recunoaştere juridică şi de intrare în competiţia electorală. Nu are decît vreo patru semnături de susţinere din cele mai bine de 20.000 cîte sunt necesare. Ce este acela un partid al inteligenţei artificiale?

Marcel Ciolacu: "Avem trei soluţii pe care le vom detalia în şedinţa de coaliţie de săptămâna aceasta. Cea mai mare urgenţă este să găsim soluţii pe zona de energie, predictibile pe o perioada mai lungă de timp, minimum până în anul 2025. Mai putem veni pe zona casnică cu o reglementare pe un an, pentru că în acest moment preţul la energie este suportabil". (Sursa foto: Facebook.com / Marcel Ciolacu)

MARCEL CIOLACU:"Nu putem aloca 3% din PIB speculei din energie"

GEORGE MARINESCUPolitică / 10 august

Coaliţia guvernamentală PSD-PNL-UDMR pregăteşte un nou pachet legislativ în domeniul reglementării situaţiei din piaţa de energie, a afirmat, ieri, Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, în cadrul unei mini-conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Palatul Parlamentului.

Ideea unei noi URSS, adusă în atenţie de un deputat rus

V.R.Internaţional / 10 august

Deputatul Mihail Şeremet, care reprezintă Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014) în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), a propus ieri, într-un interviu acordat agenţiei oficiale de presă RIA Novosti, crearea "unei asociaţii voluntare de state suverane" după modelul URSS, pentru a contracara ceea ce numeşte "expansiunea şi agresiunea occidentală", relatează Izvestia.

SIF Muntenia a aprobat vânzarea a trei active deţinute de Unisem

SIF Muntenia a aprobat vânzarea a trei active deţinute de Unisem

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 10 august

Preţul minim de vânzare este 1,4 milioane de euro 

SIF Muntenia (SIF4) a aprobat vânzarea de către Unisem Bucureşti a trei active deţinute de companie, pentru cel puţin 1,4 milioane de euro fără TVA, după reiese dintr-un raport al comerciantului de produse agricole publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Alexandru Rafila şi Marcel Ciolacu, prinşi în hora pastilelor cu iodură de potasiu

Alexandru Rafila şi Marcel Ciolacu, prinşi în hora pastilelor cu iodură de potasiu

I.GHE.Politică / 10 august

Îndemnul adresat de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, cetăţenilor în vârstă până în 40 de ani, de a se duce la medicul de familie pentru a primi reţeta necesară ridicării de la farmacii a pastilelor cu iod pe care Guvernul le-a luat de la Antibiotice Iaşi încă de la finalul lunii martie, a iscat o furtună pe scena politică din ţara noastră.

Sursa: Photo.Unian

Joaca de-a vopsirea realităţii

CRISTIAN DOGARUInternaţional / 10 august

Cenzurarea vehiculelor media din Rusia, sub pretextul combaterii manipulării, generează efecte comice în media occidentală care nu se mai simte obligată să se autocenzureze, livrând nestingherită dezinformarea. Iar dacă părţile beligerante au scuza campaniilor mediatice de război, noi cei din lumea liberă şi neimplicată în conflict ce scuză avem?

Ediţia din 23.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 10 August 2022

MACRO NEWSLETTER 10 August 2022

Macroeconomie / 10 august

Preţurile de consum din Ungaria şi-au accelerat creşterea anuală şi în iulie 2022, până la 13,7%, de la 11,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,3%, după un avans de 1,5% în luna anterioară.

Rulaj de numai 31 de milioane de lei

BVBRulaj de numai 31 de milioane de lei

ANDREI IACOMI Piaţa de Capital / 10 august

Închideri mixte pentru indici 

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la doar 31,8 milioane de lei, cu mult sub media zilinică a anului, de circa 100 milioane de lei, în condiţiile în care prin...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo