Concurs Internaţional de arte plastice pentru "iubitorii libertăţii absolute"

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 10 august

Concurs Internaţional de arte plastice pentru "iubitorii libertăţii absolute"

Înscrierile la prima ediţie a Concursului Internaţional de arte plastice "Gheorghe Petraşcu" încep astăzi. Concursul este organizată de Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" din Tecuci şi Asociaţia Pro Valores, la împlinirea a 150 de ani de la naşterea primului academician provenit din rândul artiştilor plastici.

Potrivit Asociaţiei Pro Valores competiţia, care se va desfăşura exclusiv online, se adresează "iubitorilor libertăţii absolute reprezentată de imaginaţie, în încercarea de a descoperi noi talente îndrăgostite de universul culorilor, formelor şi expresiilor". Întrecerea are trei perioade de înscriere: 10 august - 10 septembrie, 11 septembrie - 10 octombrie şi 11 octombrie - 10 noiembrie. Participanţii, împărţiţi pe două categorii de vârstă, vor putea trimite fotografiile lucrărilor (pictură, grafică, tehnici mixte) şi documentele necesare înscrierii în perioada 10 august - 10 noiembrie.

Concurenţii vor putea trimite lucrări inspirate de teme în care a excelat Gheorghe Petraşcu - natură statică, peisaj, nud, flori şi portret. Creaţiile premiate în urma hotărârii unui juriu condus de academicianul Mircia Dumitrescu vor intra în colecţia Muzeului "Teodor Cincu' din Tecuci şi vor putea fi admirate în cadrul unei expoziţii permanente. Trofeul Concursului "Gheorghe Petraşcu" va fi realizat de artistul Ioan Tămâian.

Premiile sunt în valoare totală de peste 10.000 de lei. Organizatorii reamintesc că în 2022 se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Petraşcu (1872-1949), personalitate de primă valoare a artei româneşti, devenit, în 1936, primul membru al Academiei Române provenit din rândul artiştilor plastici. Absolvent al Şcolii de Belle-Arte din Bucureşti, şi-a continuat studiile la Academia "Julian" din Paris. După o primă expoziţie personală la Ateneul Român, a participat la expoziţiile saloanelor oficiale româneşti de la Barcelona, Paris, Veneţia, Zurich, impresionând prin cromatică şi prin forţa expresivităţii din peisaje şi scene de interior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro