Ministrul Culturii, somat de angajaţii TNB să instaleze rapid un manager

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 11 august

Ministrul Culturii, somat de angajaţii TNB să instaleze rapid un manager

Situaţia de la Teatrul Naţional a reuşit să nemulţumească pe absolut toată lumea. Interimatul la nivelul conducerii s-a prelungit mai mult decât se aşteptau lucrătorii instituţiei. O parte din angajaţii Teatrului Naţional Bucureşti, actori, regizori, scenografi, secretari literari, îi cer ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, într-o scrisoare deschisă, să organizeze concurs "rapid" pentru funcţia de manager pentru ca stagiunea să nu aibă de suferit. Potrivit scrisorii: "Angajaţi ai Teatrului Naţional, colaboratori şi persoane interesate de bunul mers al instituţiei, suntem îngrijoraţi de evenimentele petrecute în timpul organizarii concursului pentru postul de manager al TNB. De asemenea, considerăm că prelungirea situaţiei de interimat nu este benefică pentru nicio instituţie. Pentru noi este importantă organizarea concursului într-un orizont de timp rezonabil. Considerăm că se poate demara concursul la începutul lunii octombrie, astfel încât noul director, oricine ar fi, să aibă timp din noiembrie să poată aplica ce şi-a propus. Dacă aşteptăm perioada de «după sărbătorile de iarnă» sau «după ce se schimbă legea 189» pe care aţi menţionat-o în interviul din emisiunea Cooltura (TVR.n.r), credem că întreaga stagiune ar avea de suferit. Ne dorim un concurs rapid şi sperăm la un proiect de management care să fie la nivelul pe care TNB îl merită".

Printre semnatari se află actorii Richard Bovnoczki, Irina Movila, Emilian Oprea, Diana Dumbravă, Cosmina Olariu, Ilinca Goia, Ada Galeş, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Florin Calbajos, Andrei Finţi, Crina Semnciuc, Vitalie Bichir, regizorii Eugen Jebeleanu, Alexandra Badea, Vlad Massaci, scenografii Velica Panduru, Cosmin Florea, regizorul tehnic Dumitru Scobeniuc, secretar literar Andrei Marinescu, reprezentanţi ai departamentului comunicare: Andreea Alexandra Nae, Gabriela Hamzescu, Laura Grosu. În prezent, interimatul la TNB este asigurat de Mircea Rusu.

Într-un răspuns la scrisoare, pe Facebook, ministrul Culturii a spus: "De acord, în cel mai scurt timp posibil pentru a putea avea proiecte de calitate şi comisie la nivelul dorit. Câştigătorul va avea un mandat de trei ani timp în care vom avea o nouă legislaţie. Nimeni nu doreşte interimat dar toată lumea doreşte un management de calitate pentru TNB. Nu există evenimente petrecute care să îngrijoreze. Există o decizie legală a unui membru al comisiei care a avut o consecinţă perfect legală. Declaraţia din emisiune era o întrebare nu o decizie".

Concursul pentru funcţia de director al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti va fi reluat, a anunţat Ministerul Culturii săptămâna trecută, ca urmare a retragerii unui membru din comisia de concurs de proiecte de management.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro