ZIUA UNIVERSALĂ A IEI Paradă a costumului popular în Franţa

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 24 iunie 2022

Paradă a costumului popular în Franţa

Ia a ajuns şi în ţara care a dat ora exactă în modă o bună bucată de timp. O paradă a costumului popular românesc are loc astăzi, 24 iunie, la Palatul Behague, reşedinţa Ambasadei României din Franţa, în cadrul Festivalului "RomânIA Autentică". Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) subliniză: "Într-un concept dedicat, ce are ca element central ia - cămaşa tradiţională, 20 de femei de succes din România şi Franţa, cu vârste cuprinse între 25 şi 70 de ani, din domeniul afacerilor, diplomaţiei şi culturii, vor defila atât în costume tradiţionale, cât şi în creaţii recente ale casei Flori de Ie, pentru a celebra Ziua Iei. Ritmul muzical al serii va fi dat de grupul "Duo ConTe', format din violoniştii români Ingrid şi Bogdan Nicola, iar publicul va putea degusta produse culinare româneşti". Cele 20 de ţinute alese pentru defilarea de la Paris de Cristina Chiriac, preşedinta CONAF, îmbină armonios trecutul cu prezentul, tradiţia cu viziunea despre femeia modernă. Combinaţiile alese transformă cromatic, rescriu liniile, pun propria amprentă asupra personalităţii fiecărui model, subliniază sursa citată. Cristina Chiriac, fondatoarea mărcii "Flori de ie", iniţiatoarea festivalului RomânIA Autentică a declarat: "România este autentică prin spiritul nostru latin, prin trăirile noastre puternice şi pline de suflet, atât de frumos cusute de femeile noastre în simboluri colorate. Flori de Ie îşi doreşte o prezenţă puternică a valorilor româneşti. După Havana, Londra, New York, Abu Dhabi, Viena, Bari, Shanghai, Bergamo, Dubai, Tokyo, Copenhaga şi Ankara, Parisul se bucură iar de frumuseţea iei şi a portului tradiţional românesc, de data aceasta sub marca RomânIa Autentică. Am viziunea iei româneşti ca emblemă a succesului, a antreprenoriatului, a mândriei de a-ţi purta sufletul la vedere, în orice loc. Nu creăm pret-a-porter sau high couture, scriem femeia de succes a acestor vremuri".

Evenimentul, organizat de "Flori de Ie", Ambasada României la Paris şi Institutul Cultural Român, sub patronajul Delegaţiei permanente a României pe lângă UNESCO, va fi deschis de Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa. Proiectul este susţinut, de asemenea, de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), ANAA (Asociaţia Naţională a Antreprenorilor), Patronatul Femeilor din Meşteşugărit şi Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumuseţării din România (PADIR).

Colecţia Flori de Ie, cu peste 150 de costume reprezentative ale patrimoniului etnografic din toate regiunile României, este considerată una dintre cele mai importante din România. Scopul proiectului "RomânIA Autentică" este acela de a dezvolta şi a readuce în lumină, pe întreg mapapondul, cultura, arta şi valorile tradiţionale româneşti, prin manifestări ce au în centru portul tradiţional, folclorul muzical şi coregrafic, meşteşugurile şi gastronomia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb