Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ZTE vrea să vândă acţiuni de 1,7 miliarde dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

ZTE vrea să vândă acţiuni de 1,7 miliarde dolari

Producătorul chinez de telefoane ZTE Corp. vrea să obţină 11,51 miliarde de yuani (1,7 miliarde de dolari) printr-un plasament privat de acţiuni de clasă A, plănuind să utilizeze banii astfel obţinuţi pentru cercetarea şi dezvoltarea reţelelor 5G, dar şi drept capital de lucru.

Compania are în plan să vândă 381,098 milioane de titluri de clasă A, respectiv 8,27% din totalul capitalului emis, către investitori independenţi, la un preţ de 30,21 yuani fiecare, potrivit Reuters. Preţul conţine un discount de 18,2% faţă de cursul acţiunilor ZTE de tip A la închiderea sesiunii din 15 ianuarie, de la Bursa din Shenzhen (36,92 yuani). Acţiunile vor fi vândute către zece investitori independenţi - profesionişti sau instituţionali - din China.

Niciunul dintre subscriitori nu va deveni acţionar semnificativ la finalizarea vânzării de titluri, după cum a precizat compania, fără să ofere detalii suplimentare.

Acţiunile ZTE sunt listate la Shenzhen şi la Hong Kong.

ZTE a precizat că această vânzare de titluri îi va permite să-şi menţină nivelul ridicat al investiţiilor în cercetare/dezvoltare, să-şi asigure avantajul competitiv tehnologic, să-şi dezvolte produsele şi operaţiunile de bază, respectiv să îşi majoreze cota pe pieţele cheie pe care activează.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS