INFOCONS: Nu ştiu câţi dintre noi au ales telefonul mobil în funcţie de emisiile de radiaţii

B.F.
Miscellanea / 21 noiembrie 2019

 Nu ştiu câţi dintre noi au ales telefonul mobil în funcţie de emisiile de radiaţii

Consumatorul din România nu este suficient de educat sau informat şi nu ştiu câţi din această ţară şi-au ales telefonul mobil şi operatorul telecom în cunoştinţă de cauză, din punct de vedere al emisiei de radiaţii şi al datelor tehnice, a declarat Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei InfoCons, într-o dezbatere pe tema tehnologiei 5G.

"Cred că problematica unor astfel de teme care sunt ridicate şi aduse în dezbatere ar trebui să fie cu o mai largă participare din partea diferitelor foruri, entităţi şi organizaţii profesionale, asociaţii patronale, institute de cercetare, centre universitare. De cealaltă parte, de multe ori uităm un lucru esenţial: fiecare dintre noi, indiferent cine suntem şi ce facem, suntem cu toţii consumatori. Din această perspectivă ar trebui să avem cu toţii acces la o informare simplă, accesibilă, inteligibilă şi nu, cum de cele mai multe ori în diferite manuale de utilizare, ghiduri, găsim un limbaj de genul meandrele concretului şi sinergia faptelor. Din păcate, consumatorul în România nu este suficient de educat, de informat. Pe date statistice suntem o ţară destul de sus din punct de vedere al internetului, transferului de date, şi mă bucur în calitate de consumator de aceste avantaje, dar fără să ştii dezavantajele. Nu ştiu câţi din această ţară, din acest oraş sau din această clădire şi-au ales telefonul mobil în cunoştinţă de cauză, din punct de vedere al emisiei de radiaţii. De asemenea, nu ştiu câţi dintre noi am ales operatorul de telefonie mobilă, de internet în cunoştinţă de cauză în funcţie de anumite date tehnice pe care, de cele mai multe ori, nu le înţelegem", a spus Mierlea.

Acesta a adăugat că România ar trebui să fie promotoare de noi lucruri, nu neapărat să importe exemple din alte ţări.

Reprezentanţii autorităţilor şi cei ai operatorilor şi furnizorilor de servicii IT&C au participat, joi, la Palatul Parlamentului, la o dezbatere ce a avut ca temă implementarea tehnologiei 5G în România.

ANCOM a anunţat, la finele lunii octombrie, că licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G va fi organizată în prima jumătate a anului viitor, dacă se vor respecta unele condiţii, transpunerea setului de măsuri pe securitatea reţelelor de la Comisia Europeană, transpunerea Memorandumului cu SUA în legislaţia primară şi adoptarea Hotărârii de Guvern pentru preţurile de pornire şi calendarul de achitare a taxelor.

Guvernele SUA şi României, prin ambasadorii Hans Klemm şi George Maior, au semnat, în data de 20 august 2019, la Washington, un Memorandum de înţelegere cu privire la dezvoltarea tehnologiei 5G, document care a fost clasificat, după momentul semnării.

Memorandumul a fost desecretizat la începutul lunii noiembrie şi, conform acestuia, furnizorii de reţele 5G trebuie să fie supuşi unei evaluări riguroase, iar protejarea reţelelor de comunicaţii de generaţie viitoare împotriva perturbării sau manipulării şi asigurarea vieţii private a libertăţilor individuale ale cetăţenilor sunt vitale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro