Abonament gratuit

A fost inaugurat primul depozit privat de artă din ţara noastră

Ziarul BURSA #Cultură /

ArtSafe, primul depozit privat de artă din România, cu o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi a fost inaugurat la Combinatul Fondului Plastic.

Depozitul asigură condiţii de conservare cu respectarea tuturor normelor muzeale impuse de ICOM, climatizare controlată digitală şi sistem de securitate la standarde bancare.

Depozitul monitorizează bunurile 24/7 cu supraveghere digitală video şi detectoare de mişcare, iar gestiunea, înregistrarea şi depozitarea bunurilor se face printr-un sistem de tracking avansat. Lumina, umiditatea şi temperatura sunt constante şi controlate conform normelor muzeale în vigoare. Plasarea operelor de artă se face în spaţii protejate împotriva depunerilor de impurităţi. Zonele de depozitare beneficiază de lumină cu filtrare UV, fără lumină naturală. Pe lângă depozitarea propriu-zisă a operelor de artă şi a obiectelor de colecţie la standarde muzeale contemporane, depozitul mai asigură: coordonarea de expoziţii şi evenimente culturale, transport naţional şi internaţional în condiţii de maximă siguranţă a bunurilor mobile, servicii de ambalare, iar manipularea se face de către profesionişti care au lucrat în domeniu mai bine de un deceniu, informează News.ro. Profesor universitar doctor Ioan Opriş, fondator al Muzeului Naţional Cotroceni, a vorbit despre această iniţiativă: "Inaugurarea primului depozit privat destinat bunurilor culturale semnifică nu doar o iniţiativă consistentă şi lăudabilă, ci, mai ales, un semn de maturizare conceptuală pe seama protejării patrimoniului cultural. Totodată, îl privim ca pe o necesară investiţie, care aşază în raporturi de cointeresare mediile artistice, grupul colecţionarilor, instituţiile de cercetare şi cele muzeale. Depozitul, dotat tehnic performat, reprezintă deasemenea o realizare de vârf şi un exemplu pe seama noilor concepţii privitoare la conservarea bunurilor culturale, considerate ca inestimabilă parte a avuţiei naţionale". Combinatul Fondului Plastic s-a înfiinţat în Bucureşti în 1952 de către Uniunea Artiştilor Plastici din România pentru a adăposti ateliere de artişti, zone dedicate profesioniştilor din branşa artistică. În prezent, găzduieşte un complex de clădiri multifuncţionale, fiind un adevărat hub al artei contemporane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

12 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8357
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1087
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4964
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3638
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.0694

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie