ANALIZĂ SAXO BANK: Petrolul, afectat de temerile legate de recesiune

A.A.
Materii Prime /

Petrolul, afectat de temerile legate de recesiune

Cursa de roller-coaster a ţiţeiului creează în continuare un mediu foarte dificil, atenţia alternând între rezervele limitate şi impactul încetinirii economiei globale asupra viitoarei creşteri a cererii, se arată într-o analiză Saxo Bank.

Dificultatea în navigarea unei pieţe cu câteva forţe potrivnice importante a fost dezvăluită săptămâna trecută când, în urma unei perioade de tranzacţionare în cadrul unui interval, ţiţeiul Brent s-a prăbuşit brusc. Scăderea către susţinerea cheie la 60$/baril a fost declanşată de decizia preşedintelui Trump de a deschide un nou front în războiul comercial cu China, care deja escaladează. Cu toate acestea, decizia sa de a folosi arma tarifelor împotriva Mexicului pentru a forţa o reducere a fluxului de imigranţi din America Centrală a fost atacată de către mediul de afaceri pentru că e posibil să accelereze o deja vizibilă încetinire economică, se mai arată în analiză.

Lichidarea pe tema recesiunii, în opinia noastră, s-a încheiat deja după ce ţiţeiul Brent a găsit susţinere înaintea nivelului cheie de sprijin de 60$/b. O scădere sub acest nivel ar indica o posibilă revenire la minimul din decembrie pe care actualele principii fundamentale pur şi simplu nu-l sprijină. Cu toate acestea, perspectiva pe termen scurt depinde de performanţa acţiunilor SUA şi dacă poziţiile speculative lungi trebuie să reducă şi mai mult pariurile de creştere.

Pentru prima dată, în timpul acestei reduceri recente, ţiţeiul Brent nu a fost imun, atenţia acordată rezervelor limitate redirecţionându-se către riscul tot mai mare al creşterii şi cererii tot mai scăzute. Reducţia de 41 000 loturi pentru Brent la nivelul 353 000 a fost cea mai mare din noiembrie anul trecut, în timp ce saltul de 53% la poziţia scurtă brută la 50 000 loturi a fost cel mai mare din octombrie încoace.

OPEC, în frunte cu Arabia Saudită, îşi va consolida, cel mai probabil, hotărârea de a menţine reducerile de producţie ce susţin preţul peste perioada actuală de şase luni. Cartelul se va reuni luna aceasta şi, dat fiind că Arabia Saudită şi alţii preiau cota de piaţă de la Iran, se preconizează a fi o întâlnire controversată. Procesul a fost ajutat şi de veştile că Rusia a produs sub nivelul ţintă pentru prima dată de la încheierea acordului actual de reducere a producţiei. Cu toate acestea, producţia zilnică de 11,114 milioane de barili/zi, ceea ce înseamnă 76 000 barili/zi sub limită, a venit ca reacţie la contaminarea conductei Drujba (Prietenia) ceea ce a redus exporturile către Europa în timpul acestei luni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS