Analiză WBSJurnal bursier - Europa -- 4 februarie

WBS
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 5 februarie 2010

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Pieţele europene au înregistrat scăderi semnificative astăzi în urma speculaţiilor privind dificultăţile de echilibrare a politicii fiscale în perioada următoare pentru Spania, Portugalia şi Grecia şi a datelor macroeconomice negative din Europa şi SUA. Indicii pieţelor din Portugalia şi Spania au înregistrat cele mai abrupte scăderi zilnice din ultimele 15 luni. Costurile de asigurare a bondurilor Portugaliei au crescut cu 27 de puncte de bază la 2.23%, pentru bondurile Greciei cu 14 puncte la 4.115%, iar cele ale Spaniei cu 13 puncte la 1.65%.

  Banca Centrală Europeană a menţinut astăzi dobânda de referinţă la 1%, preşedintele Jean-Claude Trichet semnalând că oficialii nu intenţionează să modifice acest nivel în viitorul apropiat. De asemenea, oficialii ECB şi-au exprimat din nou încrederea în capacitatea Greciei de a readuce sub control nivelul ridicat al deficitului bugetar. Este de aşteptat ca politica ECB de menţinere a nivelului actual al dobânzilor să rămână neschimbată până la începerea stabilizării situaţiei financiare din Grecia şi Spania. Banca Angliei a menţinut la rândul său nivelul record de 0.5% al dobânzii de referinţă, însă şi-a întrerupt programul de achiziţii de bonduri în valoare de 200 de miliarde de lire.

  Comenzile industriale din Germania au scăzut în mod neaşteptat în decembrie cu 2.3% faţă de luna anterioară în care crescuseră cu 2.7%. Economiştii anticipaseră o creştere de 0.2%. Comenzile de export au scăzut cu 3.2%, iar cele locale cu 1.4%. Faţă de 2008, volumul comenzilor a crescut cu 8.4%.

  Pe scurt

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro