ANCOM:Aproape 3 miliarde de utilizatori de internet în întreaga lume

Elena Deacu
Companii #Telecomunicaţii / 14 mai 2015

România, în top 10 mondial la conexiuni la internet de bandă largă

La nivel global sunt utilizate aproape 7 miliarde de cartele SIM de telefonie mobilă, în timp ce aproape 3 miliarde de oameni accesează internetul, conform statisticilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

În România sunt utilizate mai mult de 16 milioane de conexiuni la internet de bandă largă - ale căror viteze propulsează ţara noastră în top 10 mondial, precum şi 22,9 milioane de cartele SIM de telefonie mobilă, în timp ce aproape 7 milioane de gospodării au acces la servicii de retransmisie TV contra cost, potrivit celor mai recente date statistice publicate de ANCOM. Tuturor acestor utilizatori de comunicaţii electronice le este dedicată Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor, serbată an de an în data de 17 mai.

Anul acesta, pe 17 mai, se aniversează 150 de ani de existenţă a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), din care fac parte 193 de state, printre care se numără şi România.

UIT este agenţia ONU responsabilă pentru atribuirea şi alocarea globală a spectrului radio şi a orbitelor spaţiale pentru sateliţi, pentru dezvoltarea standardelor tehnice care asigură interconectarea reţelelor şi funcţionarea tehnologiilor, concentrându-şi totodată eforturile pentru a asigura accesul la comunicaţii şi tehnologia informaţiei tuturor comunităţilor, în special celor dezavantajate.

Romania este membră a UIT din anul 1866, fiind astfel printre primele ţări care au semnat tratatul de înfiinţare a Uniunii, Convenţia Internaţională a Telegrafului. Pe parcursul îndelungatei istorii a UIT, România a fost o prezenţă constantă şi activă, reprezentanţii săi implicându-se în luarea deciziilor privind alocarea spectrului radio, elaborarea standardelor tehnice pe baza cărora funcţionează telecomunicaţiile, standardizarea noilor tehnologii şi eficientizarea utilizării frecvenţelor radio. România se află la cel de-al şaselea mandat consecutiv ca reprezentant al Regiunii C (Europa de Est şi Asia de Nord) în Consiliul UIT - for decizional al Uniunii, preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, exercitând preşedinţia sesiunii din 2013 a Consiliului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

21 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9434
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6037
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.3735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro