Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ANCOM:Numărul de utilizatori pe bază de cartelă PrePay a scăzut cu 3,4%

IULIA CIMPOERU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii /

Tot mai mulţi utilizatori de servicii de telefonie mobilă aleg sa să-şi facă un abonament în defavoarea utilizării de cartele PrePay. Autoritatea Naţională pentru Administraţie şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a raportat ieri o scădere cu 3,4% a utilizatorilor pe bază de cartelă preplătită, în perioada 30 iunie 2013 - 30 iunie 2014.

În primul semestru al anului 2014, numărul utilizatorilor pe bază de abonament a crescut cu 1,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. În ce priveşte numărul de abonaţi la telefonia fixă, aceasta a scăzut cu 0,8%, potrivit ANCOM. Traficul de voce de telefonie mobilă în primul semestru al anului 2014 a crescut cu 5,3%, traficul de mesaje SMS s-a mărit cu 19%, iar traficul în roaming, pentru apelurile efectuate în UE, a crescut cu 32%, conform datelor statistice realizate de ANCOM.

Scăderea numărului de utilizatori activi de cartele PrePay a avut o influenţă directă asupra ratei de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă la o sută de locuitori. În consecinţă, numărul de utilizatori a scăzut de la 112,3% la 30 iunie 2013, la 110,7%, conform raportului realizat de ANCOM.

În ce priveşte traficul de voce, în primul semestru al anului 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, cele mai importante creşteri s-au înregistrat în segmentul de reţele internaţionale (62%), alături de traficul către alte reţele de telefonie mobila (28%). Traficul de voce către reţelele proprii s-a mărit cu doar 1,6%, iar traficul către reţelele publice fixe a sporit cu 2,1%.

Cât despre serviciul de mesaje SMS, acesta a crescut cu 19% faţă de iunie 2013. Marea majoritate a SMS-urilor, mai exact 91% dintre ele, au fost transmise în propria reţea. În medie, un utilizator a transmis 71 de mesaje SMS pe lună, cu 11 mai mult decât în primul semestru al anului 2013.

Ultimele schimbări la nivel tarifar, efectuate în UE, s-au reflectat direct asupra duratei serviciului de roaming. Drept urmare, traficul de voce a crescut cu 32%, iar traficul de mesaje trimise în roaming a crescut cu 7%. În total, traficul de voce în roaming a numărat până la 241 de milioane de minute, dintre care 65 de milioane au fost apeluri efectuate şi 176 milioane au fost apeluri primite.

Traficul de voce realizat prin intermediul reţelelor de telefonie fixă către reţelele fixe este în continuă scădere. Anul acesta, a scăzut cu 8%, faţă de iunie 2013. Cu 12% a scăzut traficul către reţelele fixe. În schimb, traficul către reţelele mobile şi traficul internaţional a crescut cu 1,3%, respectiv cu 8%.

În prezent, în ţara noastră, există 9,4 milioane de utilizatori pe bază de abonament şi 12,9 milioane de utilizatori pe bază de cartele preplătite active.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie